Görüş Bildir
Haberler
Demirtaş: 'Kaçırılma Yok, Kendileri Gitti'

Demirtaş: 'Kaçırılma Yok, Kendileri Gitti'

adem kara
28.04.2014 - 17:56
İçeriğin Devamı Aşağıda

BDP lideri Demirtaş, Diyarbakır'da bazı çocukların PKK tarafından kaçırıldığı haberlerinin doğru olmadığını iddia etti. Çocuklarının zorla alıkonduğu gerekçesiyle oturma eylemine başlayan Böçküm ailesi iddiaya inanmıyor.

Demirtaş, HDP’ye katılım töreninden sonra bir soru üzerine çocukların dağa kaçırıldığı iddialarına yanıt verdi. Demirtaş şöyle konuştu:

Evet, giden çocuklar var ama kaçırılma değil, kendi istekleriyle gitmişler, biz takip ediyoruz. Biz ilgilenmeye çalışıyoruz, ailelere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Tabii ki bu bizimle bağlantılı olan bir durum değil. Ne bizim talebimizdir, ne bizim organizasyonumuzdur, ne isteğimizdir. Ailelerin özellikle çocuklarımız kaçırıldı beyanlarının doğru olmadığını biz bir şekilde öğreniyoruz. Çocuklar kendi istekleriyle katılım yapıyorlar. Kaçırılma vakası tek bir vaka bile varsa bu konuda biz gereğini yaparız ama kendi isteğiyle giden çocukları da geri getirmek çok zor oluyor. Biz bu konuda da çaresiz kalıyoruz, bunun bilinmesi lazım. '

PKK tarafından zorla alıkonduğu öne sürülen 15 yaşındaki Mehmet Sinan Böçküm’ün yakınları, çocuğun geri gönderilmesi için Diyarbakır’ın Fiskaya Mahallesi'nde oturma eylemi yapıyor.

Börçüm ailesi inanmıyor

Baba Erol Böçküm, Demirtaş’ın iddialarına inanmıyor. Böçküm, “ Orada olduğunu biliyoruz. Kendi rızasıyla gitmiş, diyorlar. Benim çocuğumun 15 yaşında kendi rızasıyla mümkün değil gitmesi. Ben oğlumu tanıyorum. Biri Sinan’ın bu işe meyilli olduğunu söylesin, yolu açık olsun. Bu zulümdür, hakarettir; ben çocuğumu istiyorum ” dedi.

Anne Aysel Böçküm ise sürekli oğlunun adını sayıklıyor. Ağlayarak konuşan Böçküm herkesten yardım istiyor. Böçküm “ Ben Başbakan'dan Cumhurbaşkanı'ndan rica ediyorum, savaşı durdursun. Abdullah Öcalan’dan rica ediyorum, savaşı durdursun. Ben oğlumu istiyorum. Çocuk daha bebekti, ağzından süt kokusu geliyordu. Sinan bronşit hastasıydı. Sinan benim hayatımdı, benim tek varlığımdı. Ben Sinan'ımı istiyorum ” diye konuştu.

Sinan nasıl gitti?

İddaya göre 15 yaşındaki lise öğrencisi Mehmet Sinan Böçküm, BDP’ye yakın bir derneğin gerçekleştirdiği organizasyonla Lice’ye pikniğe gitti. Bu sırada aynı bölgede karakol yapımını protesto amacıyla çadır eylemi sürüyordu. Piknik dönüşü eylem alanına gelen çocukların bazılarının örgüte teslim edildiği iddia edildi.

Aile çocuklarına ulaşmaya çalıştı. Önce BDP’nin kapısını çalan aile daha sonra eylemin yapıldığı bölgeye gitti. Ancak tüm aramalara rağmen Sinan bulunamadı. Bunun üzerine Böçküm ailesi sesini duyurmak için oturma eylemi başlattı. Küçük bir çadır açılarak üzerine ‘oturma eylemi’ yazısı asıldı. Anne ve baba Böçküm’e yakınları da destek vermeye başladı. Aile bir yandan eylemini sürdürürken, çocuğun bulunması için polise de başvurdu.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/kac...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0