Görüş Bildir
Haberler
Demirtaş:'Silahlar Gündemden Çıkmalıdır'

Demirtaş:'Silahlar Gündemden Çıkmalıdır'

Deniz Gök
25.06.2015 - 23:38 Son Güncelleme: 26.06.2015 - 02:13
İçeriğin Devamı Aşağıda

IŞİD'in Kobani'de gerçekleştirdiği kanlı saldırıya yönelik HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan değerlendirme geldi. Demirtaş, IŞİD'in kente Türkiye'den sızdığı iddialarına ilişkin, 'Rojava ve Ankara arasında gerilimi arttırmak isteyenler var. IŞİD'in Türkiye topraklarından sızmadığına gönülden inanmak istiyorum' dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Bugün TV'de katıldığı canlı yayında IŞİD'in Kobani’ye yönelik saldırısını Türkiye sınırından gerçekleştirdiği yönündeki tartışmalarla ilgili konuştu. “IŞİD'in Türkiye topraklarından sızmadığına gönülden inanmak istiyorum” dedi.

“Türkiye'nin IŞİD'e destek verdiğini” söyleyen Demirtaş, “IŞİD'in nereden sızdığı halen araştırılıyor. Bu konu hakkında birçok iddia var. Bazı iddialarda somut deliller de var” dedi. “Çözüm arayışları sırasında bu saldırı dikkat çekici” diyen Demirtaş, “Rojava ve Ankara arasında gerilimi arttırmak isteyenler var. IŞİD'in Türkiye topraklarından sızmadığına gönülden inanmak istiyorum” diye konuştu.

“Türkiye’nin IŞİD'e karşı mücadeleci bir görüntü vermediğini söyleyen Demirtaş, “IŞİD'in Türkiye topraklarından sızmadığına gönülden inanmak istiyorum. Umarız Türkiye IŞİD'e desteğini kesmiştir. Biz buna inanmak istiyoruz' dedi.

'IŞİD militanlarının Türkiye'den rahatlıkla geçtiğini” savunan Demirtaş, “AKP hükümeti IŞİD yanlısı görüntüden vazgeçmeli' dedi.

'Yüzde 13 oy uzaydan gelmedi'

Koalisyon tartışmalarına da değinen Selahattin Demirtaş, partisinin bu konudaki kararını yetkili organların vereceğini vurguladı. “Silahlar gündemden çıkmalıdır, KCK yönetimi de buna destek olmalıdır” diyen Demirtaş, “HDP büyürse şiddet uzaklaşır, her türlü şiddet azalır. Yüzde 13 oy Türkiye'den geldi, uzaydan gelmedi” dedi.

Demirtaş, “Şu kadar oyu, şu partilerden aldık diyemeyiz. Doğu'da ve Güney Doğu'da AK Parti'den fazla oy aldık. Van'da 7 milletvekilimiz var, onların 1 tane var. Ardahan'ın tümünü kazandık onların hiç milletvekili yok. Türkiye'nin 14 ilinde birinci partiyiz” dedi.

“Asla emanet oyları inkar etmedik. Geçici olarak partilere oy verilir ve o parti izlenir, takip edilir. Bize oy veren herkese teşekkür ediyoruz” diyen Demirtaş, “Bu oylar tapulu malımız değil, emanettir. Bize oy verenlerin tamamına teşekkür ettik. Bunların içerisinde bize emanet oy veren kişiler de vardı. Biz onları ayıramayız” diye konuştu.

'İstanbul'da 3'üncü parti olduk. Biz bunları zorla mı aldık?'

İstanbul'da 3'üncü parti olduk. Biz bunları zorla mı aldık? Cumhurbaşkanı hangi köylerden bahsediyor bilmiyorum ama Kadıköy, Bakırköy'de insanlar bize zorla mı oy verdi? Cumhurbaşkanı'nın görevi elinde varsa zorla oy verenlerin iddiası savcılığa çağırıp ifadesini aldırmak. Cumhurbaşkanının çıkıp zorla oy aldılar demesi hiç hoş değil. Bunlar ayıptır. Cumhurbaşkanlığı makamına yakışmaz. Tarafsızım diyor ama AK Parti'nin tarafında olduğunu biliyoruz. Makamında otursun, 'bir şeye karışmamalı' demiyoruz ama muhalefet partilerine çatacağına gidip işçilerin grevini ziyaret etsin. Soma davasında gidip ailelerin yanında olsun, sizinleyim desin. Gerilimi azaltacak bir politika yürütsün.'

Bugün

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0