Görüş Bildir
Haberler
'Suudi Kralı İçin Gezisini Yarıda Kesen Erdoğan 32 Gencin Acısını Paylaşmıyor'

'Suudi Kralı İçin Gezisini Yarıda Kesen Erdoğan 32 Gencin Acısını Paylaşmıyor'

Deniz Gök
21.07.2015 - 19:59 Son Güncelleme: 22.07.2015 - 09:29
İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş 32 kişinin hayatını kaybettiği saldırının gerçekleştiği Suruç'a geldi. Demirtaş burada yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yurtdışı gezisini yarıda keserek Türkiye'ye gelmemesini eleştirdi. IŞİD’in Erdoğan tarafından savunulduğunu öne süren Demirtaş; 'Ülkenin Cumhurbaşkanı ailelere başsağlığı bile dilemiyor. Çünkü IŞİD üzülsün istemiyor' dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 32 kişinin öldüğü terör saldırısının ardından Şanlıurfa'nın Suruç ilçesini ziyaret etti. Demirtaş, burada yaptığı açıklamada şunları söyledi:

'Bu katliamı bir kez daha lanetlemek için buradayız. Bunlarda insanlık adına zerre kadar duygu kalmamış. O yüzden dayanışma içinde bu anlayışın bu topraklarda yerinin olmadığını onlara göstereceğiz. Tekçi tekfirci anlayış bu topraklarda yer bulamayacak. Suruç halkı, Hatay'dan Kilis'ten Antep'ten Şırnak'a kadar halkımızın örgütlü olması lazım. Kendisinin de kurumlarının da dikkatli olması lazım. Devlet içinde bunları destekleyenler var.

'Erdoğan IŞİD üzülsün istemiyor'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın patlama günü Kıbrıs'ta olduğunu ve gezisini yarıda bırakarak ülkeye dönmediğini hatırlatan Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

'Ama Suudi Arabistan kralı öldüğünde aynı Cumhurbaşkanı yurtdışı gezisini yarıda bıraktı ve Türkiye'de yas ilan etti. Ülkenin Cumhurbaşkanı hala yaşamını yitirenlerin ailesine baş sağlığı dilemiş değil, 'Allah rahmet eylesin' demiş değil. Çünkü IŞİD üzülsün istemiyor. İşte IŞİD'i besleyen zihniyet bu zihniyettir. Nerdeyse HDP'yi terör örgütü ilan edecek ama IŞİD'e dönük tek bir tepki yok. IŞİD'in başı okşanıyor. 

'Samimiyseniz IŞİD hücrelerine operasyon yapın'

Burada 32 genç katledildi ama 2 gündür bu örgüte dönük tek bir girişim yok. Neredeyse bu katliamdan HDP'yi sorumlu tutacaklar. Bir yıl içerisinde 10 bin HDP'li tutukladınız. Eğer samimiyseniz bu ülkedeki IŞİD hücrelerine operasyon yapın. Adana, Konya, Adıyaman, Urfa ve İstanbul'dan IŞİD'e transit aracı gibi eleman kazandıran örgütler var. Davutoğlu 'Elinizde belgeler var mı' diye soruyor. Buyurun beraber Ceylanpınar'daki TİGEM'e gidelim, Akçakale'ye gidelim. Bakalım orada neler oluyor. Eğer orada yaşanılanlardan haberin yoksa ülkede neler olup bittiğinden haberi olmayanların ülkeyi yönetme şansı olmaz, ya da haberleri vardır, varsa bu daha kötü.'

'Her an başka saldırılar olabilir'

Her an başka saldırılar olabilir. Bu halkın derdine çare bulmamız lazım. Biz buna hazırız. 80 milletvekiliyle Meclis'in olağanüstü toplanması için hazırız, 110 imza gerekiyor. Bakalım 30 milletvekili çıkacak mı?'

Yaralıları ziyaret etti

Yaralıları ziyaret etti

Demirtaş akşam saatlerinde saldırıda yaralananların tedavi gördüğü Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geldi.

Yaralılardan Yasin Can ile Sibel Işık'a geçmiş olsun dileklerini ileten Demirtaş, yaralılarla taburcu olduktan sonra da görüşeceğini söyledi.

Demirtaş, hastane çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, 'Bu hastanemizde 4 yaralı var, ikisinin durumu kritik. 24 yaralı bu hastanede tedavi görmüş. Yaralılar kendilerine çok iyi bakıldığını söyledi. Başhekiminden güvenliğine kadar tüm sağlıkçılarımıza yaralılar için gösterdikleri üst düzey duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum' dedi.

Yaklaşık yarım saat süren ziyarette Demirtaş'a, HDP Şanlıurfa Milletvekilleri Osman Baydemir ve Dilek Öcalan ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile bazı partililer eşlik etti.

Sputnik News ve DİHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0