Görüş Bildir
Haberler
'Seçimin Tek Kazananı Kadınlar'

'Seçimin Tek Kazananı Kadınlar'

adem kara
31.03.2014 - 12:33 Son Güncelleme: 31.03.2014 - 12:40

'Seçimin Tek Kazananı Kadınlar'

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Diyarbakır İl Başkanlığı'nda yerel seçimlere dair açıklama yaptı.

Demirtaş, sonuçların Türkiye'de çok keskin bir kamplaşma olduğunu gösterdiğini belirtti.

  • Çok daha büyük başarılar elde etme potansiyelimiz vardı. Medya desteği asla BDP’den yana değildi. Bariz bir ayrımcılık yaşadık. Anadolu Ajansı ve TRT özellikle ambargo uyguladı. 0 dakika BDP propagandası yaptılar. Sosyal medya ağır bir darbe aldı. Çok sayıda arkadaşımız da tutukluydu.

  • BDP büyük bir başarı elde etmiştir. Bu seçimin belki de tek kazananı kadınlardı. BDP ve HDP çatısı altında büyük bir başarı elde ettiler. Kadınlar önemli bir model olarak siyasi hayatımıza girmiş oldu. Her yerde bir kadın belediye başkanı var. Bu sonuç seçimin sonuçlarından çok daha kıymetli bir sonuçtu diyebiliriz.

  • Seçim kampanyası süresinde Başbakan başta olmak üzere müthiş ötekileştirici, ayrımcılaştırıcı bir dil kullanıldı. Seçime giriyoruz savaşa girmiyoruz dedik, nihayetinde de ortaya çıktı. İlkesiz, belden aşağı siyaset içinde olmadık.

  • BDP olarak AKP ile yarıştığımız her yerde AKP’yi gerilettik, bu çok önemlidir. Belediye sayımızı artırdık. Bu sonucu elde etmek kolay değildi, BDP bunu başardı. Bizler eksik kaldığımız düşük oy aldığımız yerel yönetimleri kaybettiğimiz yerler için araştırmamızı yapacağız. Halkın organik bir aklı vardır. Herkesin halkın iradesine saygı göstermesi lazımdır.

  • Anadilde eğitimden, sağlığa kadar adım atacağız. Verdiğimiz bütün sözlerin arkasındayız. Elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Yerel seçimler aslından genel seçimlerin bir provası gibi oldu. Mümkündür ki genel seçim erkene alınabilir. Her ne olursa olsun hedefe bloke olarak daha kapsamlı olarak çalışacağız. Genel seçimlerde çok daha büyük bir başarı elde edeceğimizi tahmin ediyoruz. 

Bianet

Kaynak: http://www.bianet.org/bianet/toplum/1...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Demirtaş: 'Hedeflerimizin Yüzde 80′ine Ulaştık'

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 30 Mart yerel seçimleri için hedeflerinin yüzde 80′ine ulaştıklarını söyledi.

Yerel seçimlerin genel ve Köşk seçimlerinin provası gibi olduğunu belirten Demirtaş, “ Çok uzun süre tartışılacak bir seçim dönemi yaşadık. Sonuçlar şunu gösterdi ki Türkiye’de çok keskin bir kamplaşma var. Yerel belediyeciliğin tartışılması gereken bir seçim yaşamalıydık. Doğrudan genel seçim havasında bir seçim yaşadık ” dedi.

BDP’nin seçim çalışmaları hakkında “ Ortadoğu’yu bile etkileyecek bir seçim kampanyası yürüttük ” diyen Demirtaş şu ifadeleri kullandı: “ Seçmen kitlesi ağırlıklı olarak görüşünüz ağırlıklı koruyor. Değişik bir seçmen kitlesi gözlemlemedik. Seçim öncesi BDP olarak yüzde 80’ine ulaştık .”

Çok daha büyük başarılar elde etme imkanlarının olduğunu dile getiren Selahattin Demirtaş, medya desteğinin BDP’den yana olmadığına dikkat çekti. Demirtaş, “ Bariz bir ayrımcılık yaşadık. Anadolu Ajansı ve TRT özellikle ambargo uyguladı. 0 dakika BDP propagandası yaptılar. Sosyal medya ağır bir darbe aldı. Çok sayıda arkadaşımız da tutukluydu ” dedi.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/selaha...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0