Görüş Bildir
Haberler
Demirtaş: 'Eş Başkanlığı Düşünmüyorum'

Demirtaş: 'Eş Başkanlığı Düşünmüyorum'

adem kara
25.04.2014 - 15:38

BDP Eş Genel Başkanı Demirtaş BDP-HDP birleşmesinin ardından Eş Başkanlığı sürdürmek istemediğini açıkladı. Demirtaş mücadeleyi bırakmadığını, ancak yenilenmeye ve yenileşmeye ihtiyaç olduğunu belirtti.

HDP Kongresinde HDP EŞ Başkan adayı olmam gibi bir düşüncem yok” diyen Selahattin Demirtaş, Barış ve Demokrasi Partisi’nin Eş Başkanı olarak partiyi kongreye hazırlama çalışması yürüteceklerini belirtti.

Doğan Haber Ajansı’na konuşan Demirtaş partilerin birleşmesinin ardından HDP’ye geçiş yapacağını belirterek şunları söyledi:

“HDP milletvekili olarak görevimi sürdürmeyi düşünüyorum, yeniden herhangi bir kurumun, partinin eş başkanı olmak gibi düşüncem yok, herhangi bir adaylık da düşünmüyorum. Kamuoyundaki devam etmeme dönük destek mesajları, halkın bu konudaki teveccühü bizim için tabii ki önemlidir fakat biz kişiler üzerinden isimler üzerinden büyümüş bir hareket değiliz. En nihayetinde bu görevi yapabilecek çok sayıda arkadaşım çıkacaktır. Zaten ben mücadeleden geri çekilmiyorum, mücadelenin içerisinde ve merkezinde olmaya devam edeceğim.”

Eş Başkanlık konusunda yenilenmeye ve yenileşmeye ihtiyaç olduğu vurgusunu yapan Selahattin Demirtaş, siyaseten görevlerini bırakmadığını, mücadeleye devam edeceğini ifade ederek eş başkanlığı bırakacağını şu sözlerle belirtti:

“Gelecek önerilerin hepsi çok saygındır, değerlidir fakat ben eş başkanlığı sürdürmeyi düşünmüyorum çünkü HDP’yle birlikte yeni yüzlerle yola devam etmenin daha faydalı olacağını düşünüyorum. Arkadaşlarımla genel olarak hep birlikte buna inandığımız için böyle bir yenilenmeyi gerçekleştiriyoruz. ”

Kaynak: Aljazeera-DHA

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/son-dakika-ha...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0