Görüş Bildir
Haberler
Demirtaş: 'Demek ki Beyaz Toroslar Garajlarda Bekletiliyor'

Demirtaş: 'Demek ki Beyaz Toroslar Garajlarda Bekletiliyor'

Onedio Medya
21.10.2015 - 15:50 Son Güncelleme: 21.10.2015 - 16:03

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Okmeydanı'nda bir düğün salonunda HDP İstanbul İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen 'dayanışma kahvaltısı'na katıldı. Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'beyaz toros' açıklamasıyla ilgili 'Sen gidip Van'da beyaz Toros'tan söz edersen Vanlılar sana 1 Kasım'da öyle bir cevap verir ki, seni o beyaz Toros'un bagajına kapatıp, Ankara'ya postalarlar' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Toplantıya katılanlar içeri aranarak alındı. Demirtaş'ın yanında HDP Milletvekilleri Celal Doğan, Sezai Temelli ve Altan Tan da yeraldı.

'AKP'nin imkanlarının yarısı bizde olsun, yüzde 40 oy alırız'

Demirtaş yaptığı konuşmada partisinin 1 Kasım seçimlerine hazırlandığını ancak TRT başta olmak üzere medyada yeterince yer bulamadığını söyledi. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'Ben iddia ediyorum. AKP'nin imkanlarının yarısı bizde olsun, en az yüzde 40 oy alırız' dedi.

'Bizim başımıza gelenler MHP ve AKP'nin başına gelseydi 50 defa iç savaş çıkmıştı'

Partisinin 7 Haziran öncesinde ve sonrasında saldırılara uğradığını örnekleriyle anlatan Demirtaş, 'Bizim başımıza gelenlerin çeyreği MHP'nin AKP'nin başına gelseydi, şu ana kadar 50 defa iç savaş çıkarmışlardı. Biz ne yaptık, bütün bunlara rağmen barış, birlikte yaşam dedik. 400 binamızı yaktılar, biz barışta ısrar ettik. Korktuğumuz için mi yaptık? Hayır Allah'tan başkasından korkumuz yok. Üzerimize saldıkları çetelerden mi korkacağız? Mafya bozuntularından mı korkacağız?' diye konuştu.

'Basit bir koltuk değil, gördünüz koltuğu'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'na yönelik eleştirilerini sürdüren Demirtaş, 'Halka bir faydanız yoksa neye yarar. İşte bunların koltuk hırsı, maalesef gözlerini artık bürümüş. Koltuk dediğim de öyle basit bir koltuk değil. Gördünüz koltuğu' dedi. Demirtaş'ın bu sözleri alkış aldı.

Cumhurbaşkanına yönelik eleştirilerine devam eden Demirtaş,' Eğer siyasette çok hevesliyse, geçmiş dönemde genel başkanlık yaptı. Bir istifaya bakar. Cumhurbaşkanlığından istifa eder yeniden AKP'nin başına gelir. Çok seviyorsa bu yol açıktır. Niye yapmıyor bunu?' diye sordu.

'Halk bu gitsin Çankaya'ya kurtulalım diye yüzde 52 verdi'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Ben yüzde 52 oyla Cumhurbaşkanı seçildim' sözlerine de tepki gösteren Demirtaş, 'Bakın samimiyetle söylüyorum. Niye yüzde 52 oy aldı biliyor musunuz ? Halk ondan kurtulmak istedi. Ya bu gitsin Çankaya'ya kurtulalım diye yüzde 52 verdiler. Oyların önemli bir kısmı bunun içindir. Baktılar bundan kurtuluş yok. Yahu bunu seçelim gitsin Çankaya'da artık. Vatandaş şimdi bakıyor pişman. Bunu Çankaya'ya gönderdim ama durmuyor. Orada da oturmuyor. Saray yaptı. Yine durmuyor. Uzun büyük koltuklar yaptı, yine durmuyor. Hırs bitmiyor bunda' şeklinde konuştu.

'Vanlılar sana 1 Kasım'da öyle bir cevap verir ki...'

AKP'nin 13 yıldır iktidarda olduğunu 'biz gittiğimiz gün kontrgerilla sizi hergün beyaz Toroslarla infaz eder' diyerek halkı tehdit ettiğini söyleyen Selahattin Demirtaş, '“Beyaz Toroslar demek ki garajlarda bekletiliyor. 13 yıldır bitirmemişler, nerede durduklarını biliyorlar. Başbakan kendisi itiraf etti. İşte bu zavallılıklarının göstergesidir. Zavallı, zavallı başka birşey değil. Halkı tehdit eden bir zavallıdır. Ülkenin geldiği durumun farkında bile değil. Halkın duygularını okuyamayan, yurttaşın şuanda düşüncelerinden zerre kadar anlamayan, sokağın dilini hissetmeyen biri ülkeyi yönetebilir mi ? Sen gidip Van'da beyaz Toros'tan söz edersen; Vanlılar sana 1 Kasım'da öyle bir cevap verir ki, seni o beyaz Toros'un bagajına kapatıp, Ankara'ya postalarlar. Sonuçlar ortaya çıktığında ne demek istediğimi daha iyi anlarsın' dedi.

Demirtaş , 'IŞİD'e nefes aldırmayacağız. İslam'ın, insanın bu en büyük düşmanına karşı biz canımızı ortaya koyduk. Onlar bütün dünyaya korku salmış olabilirler. Ama biz de onların yüreğine korku saldık. Onlar bütün dünyayı yaptıkları zalimliklerle korkuttular, bizim karşımızda titremeye başladılar. Onlara bu toprakları zindan edeceğiz, zindan. 1 Kasım akşamı olacakları şimdiden söyleyeyim, saraydaki bin defa pişman olmuş olacak' ifadelerini kullandı.

AKP’nin başkanı Ankara Katliamı sonrasında yaptığı açıklamada oylarının arttığını söyledi. Bu açık bir itiraftır. İŞİD AKP için savaşıyor. Onlar bütün dünyayı yaptıkları vahşetlerle korkuttular ama gelip bize karşı titrediler. Bizim Allah’tan başka korkumuzun olmadığını biliyorlar.

“Hepsinin katlini ortaya çıkaracak olan biziz. 44 HDP’li, 6 HÜDAPAR’lı katledildi. Bize unutturmaya çalışıyorlar. Bir tek sorumlu tutuklu var mı? Bunları ortaya çıkaracak olanlar bizleriz.'

“1 Kasım’da saraydaki ‘keşke ben bu seçimi yapmamış olsaydım’ diyecek. Bir seçim istiyorsa bin seçim isteyecek. Bir seçim organizasyonu, halk organizasyonu olduğunu, onların gibi kar amacı güden bir parti olmadığını anlatmamız gerekiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Konuşma ardından Demirtaş, Ankara Katliamı’nı Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde protesto ettikleri için haklarında dava açılan avukatlara destek vermek için İstanbul Adliyesi’ne geçti.

Demirtaş, söz konusu eylem günü de adliyede olduğunu söyleyerek kendisini ihbar etti:

“Yakın zamanda Ankara Katliamı’nın protesto edilmesi için avukatların adliyede yaptığı bir anmayı, protestoyu savcılık maalesef ki soruşturma gerekçesine dönüştürdü. Avukatların kimliğini tespit ediyorlar.

“Kameralarda görünmeyebilir ama ben de oradaydım. O gün oradaydım. Kendimi ihbar ediyorum. Burada İstanbul Adliyesi’ndeydim. Birlikte protesto ettik, birlikte bağırdık. Binlerce avukat aynı şeyi yaptı. Bütün avukat arkadaşlarımıza uğradıkları haksızlıklardan dolayı bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi, dayanışma duygularımızı iletiyoruz.”

DHA ve Bianet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
26
7
4
2
0
0