Görüş Bildir
Haberler
Demirtaş: 'Bırak İki Dakika Davutoğlu Kendini Başbakan Gibi Hissetsin'

Demirtaş: 'Bırak İki Dakika Davutoğlu Kendini Başbakan Gibi Hissetsin'

İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş partisinin Kocaeli mitinginde konuştu. Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AKP’ye oy istemekten vazgeçmediğini belirterek, “AKP’ye oy istemekten vazgeçmiyorsa Başbakana yazıktır. Onun ne işi var meydanlarda o zaman. O zavallının ne suçu var. Madem koltuk verdin biraz kendisini iyi hissetsin, Başbakan olduğunu hissetsin” dedi.

Demirtaş, seçim çalışmaları kapsamında İzmit'teki Perşembe Pazarı alanında düzenlenen mitingde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim yasaklarını ihlal ettiğini belirten Demirtaş: 

'Cumhurbaşkanının işi, meydanlarda yalan söylemek değildir. Halkın parasıyla siyasi partilere miting yapmak değildir. Suçtur bu, suçtur. Cumhurbaşkanın şu anda yaptığı suçtur. Hiçbir savcıda cesaret edipte bunun hesabını soramıyor. YSK'ya bugün suç duyurusunda bulunduk. Cumhurbaşkanını uyarması lazım. İhtar etmesi lazım. Suç işliyorsun demesi lazım. 

Yok eğer Cumhurbaşkanı vazgeçmiyorsa, Cumhurbaşkanı ben AKP'ye oy toplamaktan vazgeçmiyorum diyorsa, başbakana yazıktır. Onun ne işi vardır meydanlarda. O zavallının ne suçu, günahı var. Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakana fırsat vermiyor ki adam iki kelime konuşsun. Kendini biraz başbakan gibi hissetsin diye iki dakika izin vermiyor sayın başbakana. Müsaade et o da biraz konuşsun. Madem koltuk verdin. Madem başbakanlık koltuğuna oturttun, bırak kendini iyi hissetsin. Başbakan gibi hissetsin bari. Başbakan hakkını korumakta bize düşüyor ne yapalım' dedi.

'O savcıyı orada öldürenler de içeriye operasyon yapanlardır'

Demirtaş, korku ortamı oluşturulmak istendiğinin altını çizerek, şunları kaydetti: 'İstanbul'da adliyede bir savcı katledildi, infaz edildi. Şimdi merak ediyorum. Soruşturma gizlendi. Gizli soruşturma yürütüyorlar. Ama namuslu bir savcı çıksın. Kendi meslektaşının nasıl öldürüldüğünü iyice incelesin, göreceksiniz, o savcıyı orada öldürenler de içeriye operasyon yapanlardır. Operasyon ekibi savcıyı infaz etmiştir. Göreceksiniz buda ortaya çıkacaktır. Buradan Türkiye'de şiddet korku ortama oluşturmak istediler. Bütün bu provokasyonun amacı vatandaşı korkutmak ve AKP'ye mecbur bırakmaktı. Vatandaş korkutan neye uğradığını şaşırsın. Her yer de ölümler. Her yer silahlar patlasın. Savcı bile adliyede öldürülüyor desinler. Her yere cenazeler, asker cenazeleri gelsin desinler ve AKP'nin etrafında tekrar birleşsinler diye kendi savcısını askerini göz göre göre ölümü gönderen bir iktidarın sonu gelmiştir. Meşruiyeti bitmiştir. Artık AKP'nin Türkiye'de sayfasının kapanmasının, ampulünün sönmesinin zamanı gelmiştir.'

'Mercedes'i aldık, Sarayı da geri alacağız'

Demirtaş, Diyanet'in iade edeceği makan aracına değinerek, 'Daha iktidara gelmeden Mercedes'i geri aldık değil mi? Bir trilyonluk makam aracını Diyanet'ten geri aldık değil mi? Halkın hakkı o. Sizin hakkınızdır o. Sizin camilerde gönülden verdiğiniz yardımlarla toplanmış parayla, lüks bir trilyonluk Mercedes alınır mı? İade etmen gerekirdi, doğrusu bu. Ama ibreti alem demişsin ya. Kime ibret olacak bu fakir fukaraya mı? Saraydakine ibret olacak saraydakine. Sarayı da geri alacağız inşallah.' ifadelerini kullandı. 

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0