Görüş Bildir
Haberler
Demirtaş'tan Müzakere Çağrısı: 'PKK Derhal Elini Tetikten Çekmeli'

Demirtaş'tan Müzakere Çağrısı: 'PKK Derhal Elini Tetikten Çekmeli'

Deniz Gök
08.08.2015 - 01:36 Son Güncelleme: 08.08.2015 - 18:30
İçeriğin Devamı Aşağıda

Selahattin Demirtaş, PKK’ya ve Hükümet’e seslendi ve “PKK derhal elini tetikten çekmeli. Hükümet, bir an evvel diyalog için hazır olduğunu beyan etmelidir.” dedi.

HDP Eş Genel Bşkanı Selahattin Demirtaş Van’da yaptığı konuşmada, PKK’ya ve Hükümet’e seslendi ve “PKK derhal elini tetikten çekmeli, tahkim edilmiş ateşkese uyacağını ilan etmeli. Hükümet bir an evvel diyalog için hazır olduğunu beyan etmelidir.” dedi.

“Bu hafta bugün yarın önemli gelişmeler olabilir.”

Demirtaş bu hafta önemli gelişmeler olabileceğini savundu ve baraj altında kalmayı umursamadıklarını söyledi;

“Neye dayanarak söylüyorum halkın barış isteğine güvenerek söylüyorum. Annelerden babalardan rica ediyorum, ömrünüzü bu çocuklar için harcıyorsunuz bulunduğunu her yerde sesinizi yükseltin. Halk talimat verirse siyasetçiler onun gereğini yapmak zorunda kalırlar. Barış için elimizden ne geliyorsa gece gündüz bu çabanın içindeyiz. AK Parti ve MHP diyalog çağrılarımızı vatan hainliği olarak ilan ediyorlar. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Vatanseverlikleri çakma. Bunlar Çin malı milliyetçilerdir. Dünyanın en çakma milliyetçileri maalesef Türkiye'dedir. Türkiye'nin yüzde 80'i barış istiyor. Biz de barış için çalışacağız. Tek derdimiz oy olsaydı AK Parti'yi geriletmek olsaydı yerimizde otururduk. Savaş politikası AK Parti'yi bitirir. Bizim için önemli olan kanın durmasıdır. Baraj altında da kalabiliriz.”

PKK’ya “Derhal elini tetikten çek” çağrısı

Demirtaş PKK’dan eylemlerine son verme, Hükümet’e ise diyalog beyanı yapma talebinde bulundu ve şunları söyledi;

“Bugün iki tarafa da sesleniyoruz. PKK derhal elini tetikten çekmeli, tahkim edilmiş ateşkese uyacağını ilan etmeli. Hükümet bir an evvel diyalog için hazır olduğunu beyan etmelidir. Koalisyon kurulur ya da kurulmaz ama barış acildir. Sayın Davutoğlu bunu sizden talep etmiyoruz bunu yapmaya mecbursunuz. Gerçek iş yapıyoruz sonuç almak istiyoruz. Bekliyoruz, somut adımlar atılsın istiyoruz. Bir HDP'li ve bir MHP'li el ele verip sokağa çıksın. İktidar uğruna Türkiye'yi ateşe atmalarına izin vermeyeceğiz.”

Bahçeli’ye “Aşağılık politika” suçlaması

Demirtaş, MHP Genel Başkanı Devle Bahçeli’nin “Boğazlarda viski içip HDP’ye oy veren şerefsizler” sözünü ise “Aşağılık politika” olarak tanımladı;

“Ben çıksam ‘Şu partiye oy verenler şerefsiz desem’ ne olur bir düşünün. Biz bu ülkedeki herkesi hangi partiye oy verirse versin seviyoruz. Her partiye oy veren insan onurludur şereflidir. Oy verdiği partiye göre şerefsizlikle suçlayan aşağılık bir politikayı savunmadık.”

“Hedefimiz iktidar”

Demirtaş partisinin bundan sonraki hedefinin iktidar olmak olduğunu söyledi;

“Bilsem ki bugün barış gelece benim siyaseti bırakmamla, bugün bırakırım. HDP ile uğraşarak baraj altında bırakıp beleş milletvekillikleri istiyorlar. Artık muhalafet gibi düşünmeyeceğiz. Artık ilk hedefimiz iktidardır. Artık biz %13 ile yetinmeyeceğiz. Bu bizim açımızdan kesinlikle gerçekleşebilir bir hedeftir. Bizi baraj altında bırakmak isteyenleri Türkiye toplumu öyle mahcup edecek ki…”

Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0