Görüş Bildir
Haberler
Demirel'in Ardından Siyasiler Ne Dedi?

Demirel'in Ardından Siyasiler Ne Dedi?

FreiGeist
17.06.2015 - 11:14 Son Güncelleme: 17.06.2015 - 17:07
İçeriğin Devamı Aşağıda

Siyasiler, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in ölümünün ardından açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yayımladığı mesaj şöyle:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in vefatını büyük bir teessürle öğrendim. Türk siyasi tarihinde derin izler bırakan, ülkemizin kalkınma sürecinde katkıları bulunan Süleyman Demirel, devlet ve siyaset adamı olarak siyasi tarihimizin önemli isimleri arasında yer almaktadır. Süleyman Demirel, üstlendiği görevler, gerçekleştirdiği hizmetler ve siyasetteki rolü ile aziz milletimiz tarafından gelecekte de yad edilecektir. Türkiye'nin 9. Cumhurbaşkanı Sayın Demirel’e rahmet diliyor; ailesine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı temenni ediyorum.”

Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu şu ifadeleri kullandı:

'Türk siyasi tarihinde çok derin izler bırakmış 9. Cumhurbaşkanımız Sayın Süleyman Demirel'in vefatını üzüntüyle öğrendim. Kendine özgü üslubu ve uzun siyasi yaşamında ülkemize verdiği hizmetlerle hep hatırlanacak bir siyaset adamıydı. Sevenlerine, yakınlarına ve milletimize taziyelerimi iletiyorum.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Meclis Başkanı Cemil Çiçek de şu ifadeleri kullandı:

“Hepimizin hayatında olan bir insan. Türkiye’nin demokratikleşmesinde, demokratik mücadelesinde önemli bir yere sahip oldu. Zorlu yıllarda cumhurbaşkanı olarak, başbakan olarak, muhalefet lideri olarak önemli sorumluluklar üstlendi. Yakın siyasi tarihimizin tüm yönleri ile anlaşılabilmesi bakımından merhum cumhurbaşkanımızın bu süreç içerisinde yaptıklarının, yapamadıklarının çok iyi bilinmesi gerekiyor. Hepimizin bu hayattan alacağı dersler var, örnekler var. Önemli bir kayıp olduğunda hiç şüphe yok. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Sevdiği eşiyle buluşacak. Belki tek teselli yönü burası. Hepimizin başı sağ olsun.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklaması ise şöyle: 

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatından derin üzüntü duydum. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Türk Siyasi Hayatımızın çok önemli ve değerli bir üyesini kaybettik. Türkiye Siyasetinin 40 yılı aşkın bir dönemine damgasını vurmuş, kendine has üslubu, hoşgörüsü, azmi, demokrat kişiliği ile yeri doldurulamayacak bir devlet adamı idi. Ülkemizin ve tüm sevenlerinin başı sağ olsun.

Eski Başbakan Tansu Çiller, 9 . Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatıyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

'Ülkemiz siyasetinin önde gelen şahsiyetlerinden, 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel'in vefatından büyük üzüntü duydum. Millete hizmeti her şeyin üstünde tutmuş, ülkemize büyük eserler kazandırmış, siyasi tarihimizde iz bırakmış önemli bir siyaset duayenidir

Kıratın millete hizmet yolunda kendisiyle uzun yıllar birlikte çalıştık, çok anılarımız oldu. Tanışıklığımız, siyaseten yasaklı olduğu dönemde Tuzla'daki evine daveti ile başladı. Konuşmalarımızda demokrasi aşığı yanını, bu yöndeki heyecanını gördüm. Siyasete atılmam yönündeki çağrısına olumlu cevap vermemde demokrasiye olan bağlılığı en önemli etken olmuştur' 

Daha sonra, Doğru Yol Partisi'nin zor şartlarda kuruluşunun ardından, o zamanki Parti Genel Merkezi binasının zemin katındaki, Mahzen olarak da anılan toplantı odasında demokrasi yolunda birlikte önemli çalışmalarımız oldu. Demokrasi ve Türkiye sevdasıyla mahzenden çıkıp, 6 kez gittiği makama 7. kez geldi ve son noktada demokrasi meşalesi olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı oldu.

Milletimiz, dava arkadaşları ve sevenleri tarafından unutulmayacaktır. Allahtan kendisine rahmet, Ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum.Allah taksiratını affetsin. Mekanı Cennet olsun. Milletimizin başı sağ olsun'

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de Twitter hesabından açıklama yaparak “Vefat eden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e Allah'tan rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum” ifadesini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, sabah saatlerinde 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefat ettiği  Güven Hastanesi'ne geldi.  Hastane çıkışında açıklamada bulunan Kesici, 'Mekanı cennet olsun. Milletimizin başı sağolsun. Allah taksiratını affetsin.  Mekanı cennet bahçelerinden bir bahçe olsun' dedi.

HDP Grupbaşkanvekili Pervin Buldan, Demirel'in ölümünün ardından Twitter hesabından 'Hesap vermeden gidenlerden' mesajı yayımladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0