Görüş Bildir
Haberler
Demba Ba Bitmek Üzere

Demba Ba Bitmek Üzere

Fatih
28.05.2014 - 20:53

Demba Ba Bitmek Üzere

Yeni sezon öncesi kadrosunu yabancı bir golcü ile güçlendirmeyi isteyen Beşiktaş, Chelsea'nin Senegalli yıldızı Demba Ba'yı imza aşamasına getirdi.

Beşiktaş transferde bombayı patlatmak üzere… Bir süredir taraftarın da takımda görmeyi çok istediği Demba Ba ve kulübü Chelsea ile transfer görüşmelerini sürdüren Beşiktaş, hem oyuncuyla hem de kulübüyle büyük ölçüde anlaşmaya vardı. Geçen sezon takımında Samuel Eto’o ve Fernando Torres’in ardından üçüncü forvet konumunda kalan Demba Ba, son anda bir pürüz çıkmazsa, önümüzdeki sezon siyah beyazlı formayı giyecek.

ATALAY DA AÇIKLAMIŞTI

Siyah-Beyazlı kulübün transfer komitesinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Deniz Atalay daha önce yaptığı açıklamada, Demba Ba’yı renklerine bağlamak için girişimde bulunduklarını doğrulayarak, Chelsea Kulübü’nün bu oyuncuyla ilgili net kararını 28 Mayıs’ta vereceğini ve bu tarihten sonra daha somut adımlar atılabileceğini söylemişti.. Atalay, “Demba Ba basına yansıyan isimler arasında gerçekten ilgilendiğimiz tek isim. Kendisiyle ilgili bazı temaslarımız var fakat Chelsea, Demba Ba’yı kadrosunda tutup tutmama konusunda henüz net bir karar vermiş değil. 28 Mayıs’ta oyuncuyla ilgili bir tasarrufta bulunacaklar. Chelsea, Demba Ba’yı bırakma kararı alırsa, biz de transfer komitesi olarak gereğini yapacağız” ifadelerini kullanmıştı.

HOFFENHEIM’DA PARLADI

Kariyerine Fransa’nın FC Rouen takımında başlayan 29 yaşındaki oyuncu, bir senelik Belçika macerasının ardından Almanya’nın Hoffenheim takımına transfer oldu.

O dönem Bundesliga’da aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çeken Hoffenheim’da sol açık/forvet pozisyonlarında görev yapan Demba Ba, güçlüğü fiziği ve golcülüğü sayesinde ligin en iyi oyuncularından biri olmayı başardı. 3.5 yıl oynadığı Hoffenheim ile toplamda 106 maçta 40 gol kaydeden 1.89m boyundaki yıldız isim, daha sonra West Ham United’a imza atarak Premier Lig’in yolunu tuttu.

NEWCASTLE İLE ZİRVEYE ÇIKTI

Yarım sezon oynadığı West Ham’da 13 maçta 7 gol kaydeden Demba Ba, kulübünün küme düşmesi ile birlikte serbest kaldı. Bonservisini eline aldıktan kısa bir süre sonra Newcastle United’a imza atan Ba, siyah beyazlı ekipte çıktığı 58 maçta 29 gol atarak kalitesini ispatlamayı başardı.

Üstün performansı nedeniyle büyük takımların dikkatini çeken Ba, geçtiğimiz sezonun devre arasında 8 milyon 500 bin euro karşılığında Chelsea’ye transfer oldu. Burada genelde Eto’o ve Torres’in golgesinde kalan Afrikalı golcü, toplamda çıktığı 51 maçta 14 gol kaydetti. Hoffenheim’dan sonra gittiği bütün takımlarda forvet pozisyonunda oynayan Ba’nın bu sezon ise 29 maçta 8 golü var.

AMK Spor

Kaynak: http://amkspor.com/2014/05/28/demba-b...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın