Görüş Bildir
Haberler
Delilik Sınırlarında Gezenlerin Çözebileceği OTIS Zihin Yeteneği Testini Geçebilir misin?

etiket Delilik Sınırlarında Gezenlerin Çözebileceği OTIS Zihin Yeteneği Testini Geçebilir misin?

İnsanın kendi kendine soru sorması, zihnini ve algılarını zorlaması oldukça önemlidir. Algı ve yeteneklerini zorlayan insan ise toplumda daha rahat bir şekilde yer edinir, yaşamın satır aralarını daha iyi okur.

OTIS zihin yeteneği testi ise, zihinsel anlamda edinilen güç ve derinliği, bir kişinin delilik ile dahilik arasındaki köprüde edindiği yeri belirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Zihninizin akış yönünün mekaniği ile başlayalım! Bu dönme dolap ne yöne doğru dönüyor sence?

2. Bilişsel psikoloji hangisi üzerine yoğunlaşmıştır?

2. Bilişsel psikoloji hangisi üzerine yoğunlaşmıştır?

3. Sırada görsel zekanı test eden bir soru var. Sence bu puzzle'da kimler ölür?

3. Sırada görsel zekanı test eden bir soru var. Sence bu puzzle'da kimler ölür?

4. Merdiven Sorusu

Yıllardır kimsenin ayak basmadığı eski bir binadasınız ve yerin altına doğru inen bir merdiven keşfettiniz. Bir... iki... üç...

Derken karanlığın içinden birinin sesini duydunuz!

Bu kişinin sesini duyunca nasıl tepki veriyorsunuz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Bir şeyleri tanıyamama, belirli özelliklerini fark edemeyip, bilinçsiz bir şekilde bilgiyi eleme sorunu hangisidir?

5. Bir şeyleri tanıyamama, belirli özelliklerini fark edemeyip, bilinçsiz bir şekilde bilgiyi eleme sorunu hangisidir?

6. Dürüst olma zamanı! Hafızana 1 ile 10 arasında bir puan vermeni istiyoruz.

7. Theseus’un Gemisi Paradoksu

7. Theseus’un Gemisi Paradoksu

Mitolojide Kral Theseus, gemisiyle sayısız savaşa giriyor ve girdiği savaşlardan da zaferle ayrılıyor. Girit'ten de muzaffer dönen Theseus'un gemisi Atina'da hatıra olarak uzun süre muhafaza ediliyor. Gel zaman git zaman, gemi eskiyor. Önce dümeni, sonra çapası falan filan derken tüm gemiyi söktürüyor kral, yeni parçalar taktırıyor. Bir yandan da yanındaki ustalar, sökülen parçalardan bir gemi daha yapıyorlar. Felsefi olarak bir paradoks haline gelen olaydaki sıkıntı şu: Kral’ın savaşlara katıldığı gemi hangisi? Yeni gemi hangisi?

Sence Theseus'un savaşlara katıldığı gemi hangisi?

8. Birazcık da zihinsel derinliğini ölçelim! Delilik ile dahilik arasındaki ince çizgiyi tanımlamanı istesek hangisini seçerdin?

8. Birazcık da zihinsel derinliğini ölçelim! Delilik ile dahilik arasındaki ince çizgiyi tanımlamanı istesek hangisini seçerdin?
İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Son soru! Tahminen şurada 4 kenarlı kaç tane şekil vardır?

9. Son soru! Tahminen şurada 4 kenarlı kaç tane şekil vardır?
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Delilik sınırının ötesine geçmiş bir psikopatsın!

İşte hem zihinsel yeteneği hem de zekâsı ile fırtınalar estirecek bir beyin daha! Sen yüksek zihin yeteneğin sayesinde aralarında ilişki olmayan ve kolay kolay da kurulamayacak soyut ve somut olgular arasında kusursuz ve etkili ilişkiler kurabilen, analitik düşünebilen ve en önemlisi zihinsel işlevleri uyumlu bir şekilde belirli bir amaca yönelik olarak kullanabilen bir bireysin. Zihninin derinlerinde yeşerttiğin fikirler sayesinde problemleri kolayca algılayıp analiz ederek, somut ve uzun vadeli çıkarımlar elde edebiliyorsun. Bir şeyi başarmak için istemen yetiyor ve bu yolda başarısızlıklar seni asla yıldırmıyor. Ara ara insanlar seni biraz uzak bulsa da, sen bir şeyi yapmadan veya söylemeden önce bir kez daha düşündüğün ve aslında o şeyi yapmanın ya da söylemenin gerçekten gerekli olup olmadığını tarttığın için sadece gerektiği zaman, gerektiği yerde konuşuyorsun! Keşke herkes senin gibi akıllıca davranmayı amaç edinse, o zaman dünya daha yaşanılabilir bir yer olurdu!

Zihnin derinlerinde gezinen bir delisin!

Zekânın ortalamanın üzerinde olduğu tartışmasız bir gerçek ve esas önemlisi sen bu zekânı sosyal ilişkilerine yaymayı başarmışsın. Ama sen daha çok, ‘akıllıca’ davranmayı tercih ediyorsun. Şöyle ki, kendine bir amaç belirledikten sonra onu küçük parçalara bölerek, her seferinde ‘ Bunu böyle yapmanın bana ne faydası olur?’ diye düşünerek, adım adım ilerliyorsun. Zeki bir insan, karşısındakinin niyetini daha iyi anlayabilir. Ancak akıllı bir insan, satır aralarını daha iyi okuyarak, o niyetle nasıl baş edeceğini, çıkarımlarını nasıl yorumlayıp, nasıl faydaya dönüştüreceğini bilir. Bu kadar ayrıntıcı bir zihin ve yüksek algı ile hassas yapın bir araya gelince denge kurmak seni yer yer zorlasa da böyle zeki olup duyguları göz ardı etmeden akılcı bir şekilde davranabilmeyi herkes başaramaz!

Delilik ile dahilik arasındaki köprüdesin!

Sorulan sorulara verdiğin cevaplarla bir nebze ortalamanın altında kalsan da, sen zekası ile mantığını aynı potada eritmeyi başarabilmiş, zekâsını gerektiği yerde kullanmayı tercih eden tiplerdensin. Olaylara ne salt zekâ ile ne de duygular ile değil, bu ikisini harmanlayarak kendince geliştirdiğin bir mantık çerçevesi ile yaklaşıyorsun. Oldukça sosyal birisin hayattan zevk almayı biliyorsun. Bu sebeple her şeyde bu kadar derinlemesine düşünmenin, daima algılar açık bir şekilde yaşamanın insana bir yerden sonra mutsuzluk getireceğine inanıyorsun. Tüm bunların ötesinde zekâ ile daha da bütünleşirsen; yaptığın işleri hem daha tutkulu hem de bir o kadar gerçekçi bir bakış açısı ile gerçekleştirebilir, hayatın sana getireceklerine karşı daha farkında ve tetikte durabilirsin.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3525
802
438
389
174
149
119
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Seda Keskin Akın

Ver gazı onedio kendimizi bi bok sanalım...

Taylan Okur

HEVESLENMEYİN GENÇLER, ZATEN NORMAL ÇIKAMIYON.

Ezra A.

Bu testleri çözüp çözüp ''Günlük egoyu da kastık. Bu günde tatmin olduk'' tarzı yorumlar yazanlar siz neyin kafasındasınız?Ne bekliyorsunuz testlerin sonunca... Devamını Gör