Görüş Bildir
Haberler
Dayakçı Anne Hastanede, Çocuklar Bakanlık Korumasında...

Dayakçı Anne Hastanede, Çocuklar Bakanlık Korumasında...

ATKN
01.01.2016 - 15:55 Son Güncelleme: 02.01.2016 - 13:34

Konya'da 4 ve 5 yaşlarındaki öz çocuklarını sürekli dövdüğü iddiasıyla yakınlarının şikayeti üzerine geçen perşembe günü gözaltına alınan, daha sonra serbest bırakılmasına rağmen dayak görüntüleri ortaya çıkan Havva K., psikiyatri servisinde tedavi altına alındı. Şiddet gören çocuklar ise bakanlık korumasına alındı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Konya'da 2 yıl önce 2 çocuğunun babası olan eşinden ayrılan Havva K., çocukları 5 yaşındaki Ş.A. ve 4 yaşındaki M.A.'yı sürekli dövdüğü iddiasıyla yakınları tarafından polise ihbar edilmişti.

Havva K., geçen Perşembe günü gözaltına alınmış savcının talimatıyla serbest bırakılmıştı.

Dayak görüntüleri ortaya çıktı

Havva K., çocuklarıyla birlikte evine dönünce yakınlarının gizlice çektiği dayak görüntüleri ortaya çıktı. 

Görüntülerde, Havva K.'nın, kanepenin üzerine yatırdığı oğlu Ş.A.'yı 'Öl, geber' diye bağırarak göğsüne ve karnına yumruk atması, bir yakınının araya girmesine karşın dövmeye devam ettiği, bir ara kırılan tırnağını kontrol ettikten sonra dövmeye devam ettiği görüldü.

Çocuklar koruma altına alındı

Çocuklar koruma altına alındı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu çocukların korumaya alındığını söyledi.

Bu görüntülerin ortaya çıkmasının ardından savcılık dün serbest bıraktığı Havva K. hakkında işkence suçlamasıyla yeniden soruşturma başlattı. 

Havva K.'nin oğlu Ş.A.'yı dövdüğü ana ait olan ve yakınları tarafından çekilen görüntülerin medyada yayınlanmasının ardından da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı harekete geçti. 

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada dayak yiyen 5 yaşındaki Ş.A. ve 4 yaşındaki M.A.'nın, devlet korumasına alındığı bildirildi.

Psikiyatri servisine yatırıldı

İşkence görüntülerinin ardından savcılık tarafından hakkında işkence suçundan yeniden soruşturma açılan Havva K. da dün polis tarafından evinde gözaltına alındı.

Havva K. polis eşliğinde ambulansla Numune Hastanesi Psikiyatri servisine kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan annenin bir süre hastanede yatacağı öğrenildi. 

Ayrıca Havva K.'ya ilaç tedavisi uygulandığı belirtilirken, annenin daha önceden herhangi bir psikolojik sorunu olduğu yönünde bir raporunun bulunmadığı belirtildi. 

Olayla ilgili adli sürecin doktorlar tarafından Havva K.’ye konulacak teşhise göre şekilleneceği ifade edildi. 

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda