Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu: 'Yangın Yerinde Gül Yetiştirip Vatanımızı Gülistana Çevireceğiz'

Davutoğlu: 'Yangın Yerinde Gül Yetiştirip Vatanımızı Gülistana Çevireceğiz'

ATKN
09.02.2016 - 13:40 Son Güncelleme: 09.02.2016 - 14:02

Partisinin Meclis'teki grup toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğluterör örgütünün tedarik kanallarının kapatılması için gerekenin neyse yapılacağını ifade ederek, 'Kimse geriye dönülür sanmasın, bütün önlemler alınacak. Tam bir sosyal seferberlik çağrısı yapıyoruz. Yangın yerinde gül yetiştirip vatanımızı gülistana çevireceğiz' dedi. Mardin'de açıkladığı 10 maddelik Terörle Mücadele Eylem Planı'nın adını 'Birlik, huzur ve demokrasi eylem planı' olarak ilân ettiğini söyleyen Davutoğlu 'Bundan sonra hep böyle anacağız' dedi. Davutoğlu, Halep'ten 70 bin Suriyeli'nin sınırlarımıza gelme durumu olduğunu da söyleyerek, 'Sınırlarımızı kapatmayacağız. Ancak diğer ülkelerin samimiyetle bunu görmesi gerek' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Davutoğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Biz baştan beri zulme uğrayan Suriyeli kardeşlerimizin yanında olduk. Din, dil, ırk ayrımı gözetmeden kapımızı açtık. Milletimizle gurur duyuyorum. Yanıbaşımızda yaşanan acılar büyüyor. Esad rejimi ve Rusya masum insanların ocağını başlarına yıkmak için bombalar yağdırıyor.

'Yüreğimiz bütçelerimizden daha büyüktür'

Bir halk Halep’te evlerinden olmaya devam ediyor. Halk düzenli orduya karşı direniyor. Yüzyıllar boyu kalbimizin, medeniyetimizin parçası olan Halep yanıyor ve dünya seyrediyor. Direnen Halep’e Gaziantep, Kahramanmaraş adına sahip çıkacağız. Türkiye bir bütün olarak arkalarında. Bizim için gazi Halep’tir, kahraman, şanlı Halep’tir. Yüreğimiz bütçelerimizden daha büyüktür. Gün gelecek bu zulüm bitecek. Suriye’de rejim güçleri Türkiye-Halep koridorunu kesin insani yardımı önlüyor. Türkiye bu kardeşlerimizin yanında olmasaydı, nereye gideceklerdi?

'Sınırlarımızı kapatmayacağız. Ancak diğer ülkelerin samimiyetle bunu görmesi gerek'

'Sınırlarımızı kapatmayacağız. Ancak diğer ülkelerin samimiyetle bunu görmesi gerek'

Hangi mazlum millet varsa, ki müstevlilerin baskısı altındadır, biz onların yanındayız. Zorda olan hiçbir kardeşimize kapımızı kapatmadık, kapatmayacağız. Ancak uluslararası toplumun da gerçeklerle yüzleşmesi lâzım. Çözüm için çok vaktimiz yok. Askeri harekatın bu yoğunlukla devam etmesi halinde 70 bin Suriyelinin sınırlarımıza gelme durumu var. Sınırlarımızı kapatmayacağız. Ancak diğer ülkelerin samimiyetle bunu görmesi gerek.

'Rusya sivilleri bombalamaya devam ediyor, her bir bombanın nereye düştüğü bilgisi elimizde var'

'Rusya sivilleri bombalamaya devam ediyor, her bir bombanın nereye düştüğü bilgisi elimizde var'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Çözüm için bölgede olduğunu söyleyenler meselenin daha da büyümesini sağladılar. Rusya sivilleri bombalamaya devam ediyor. 6 binden fazla sortinin sadece yüzde 10’u DEAŞ’a karşı. Yüzde 90’ı sivilleri vuruyor. Her bir bombanın nereye düştüğü bilgisi elimizde var. Bunu ABD de NATO da biliyor. Ama uluslararası toplumun sesi çıkmıyor. Kalpleri donmuş. Tarih bunu kara lekeyle kayda geçirecektir. Halep’i, Bayırbucak’ı kan gölüne çevirenler, zalimler bu yaptıklarının hesabını bir gün mutlaka verecektir. Afganistan’ı terk ettikleri gibi zelil bir şekilde Suriye’yi terk edecekler.

'Ankara'da Almanya konuşmayı tercih eden ve Türk olduğunu öğrendiğim gazetecinin bir sorusu vardı...'

Merkel ile basın toplantımızda, Ankara’da Almanca konuşmayı tercih eden ve Türk olduğunu sonradan öğrendiğim bir gazetecinin bir sorusu vardı. Türkiye’yi itham eden bir soruydu. Herkes istediği soruyu sorar ama hak ettiği cevabı alır. Biz Avrupa standartlarında bir ülkeyiz. Ancak kamu düzenini kim ederse etsim mutlak suretle durdurulacak. Tek bir silah kalmayana kadar bu mücadelemiz devam edecek. Ülke olarak bir yandan terörle en etkin şekilde mücadelemizi sürdürüyoruz, diğer yandan da terörden zarar gören vatandaşlarımızın mağduriyetini giderecek her türlü tedbiri alıyoruz.

'Eylem planının adı bundan sonra Birlik, huzur ve demokrasi eylem planı'

'Eylem planının adı bundan sonra Birlik, huzur ve demokrasi eylem planı'

Şimdi, hazırladığımız bu eylem planının adını, bundan sonra, 'Birlik, huzur ve demokrasi eylem planı' olarak ilân ediyorum. Bundan sonra hep böyle anacağız. Birlik, huzur ve demokrasi eylem planı kapsamında demokratik reform adımları atılacak.

'Yangın yerinde gül yetiştirip vatanımızı gülistana çevireceğiz'

El yapımı patlayıcıların önlenmesi için, terör örgütünün tedarik kanallarının kapatılması için gereken yapılacak. Silopi tamamen temizlendi. Kimse geriye dönülür sanmasın, bütün önlemler alınacak. Geçici ve kalıcı polis noktaları oluşturulacak. İhtiyaç duyulan her türlü yasal düzenleme yapılacak. Tam bir sosyal seferberlik çağrısı yapıyoruz. Yangın yerinde gül yetiştirip vatanımızı gülistana çevireceğiz. Terörden etkilenen ailelere her bakımdan destek olunacak. Her ilçe için bir bakanımız rehabilitasyon çalışmalarını takip edecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Teröre destek veren kamu personelinin ilişiği kesilecek'

'Teröre destek veren kamu personelinin ilişiği kesilecek'

Bazı belediyeler kaynakları adil kullanmıyor. Yerel yönetimlerin istismar edilmesine izin vermeyeceğiz. Gittiğim yerlerde teröre destek veren personel olduğu bilgisini de alıyorum. Bu kamu personellerinin ilişiği kesilecek. İster doğrudan destek versin ister paralel çete üzerinden… Milletin kaynağını terör örgütü için kullananlar hakkında işlem yapılacak. Elinde silah olan muhatap alınmayacak. Elinde silah olanın muhatabı milletin yüreğidir, bileğidir.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
10
8
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tatlış penguen

başlık ilgimi çekti yangın yerinde nasıl gül yetiştiriliyor bana da öğretseler ya

Pasif Kullanıcı

mülteciler gitsin ortalık güllük gülistanlık olur sen önümzde ki seçimi de garantilersin. hadi aslanım benim sen yaparsın.

tatlış penguen

abisinden dayak yer sonra

dürüst

samimi olursan yetiştirirsen ama samimi olursan samimiyetinize inanamadık ki