Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu: 'Üçüncü Seçim Olmayacak'

etiket Davutoğlu: 'Üçüncü Seçim Olmayacak'

Deniz Gök
27.10.2015 - 23:48 Son Güncelleme: 28.10.2015 - 10:29
İçeriğin Devamı Aşağıda

1 Kasım sonrası ya AKP'nin tek başına iktidar olacağını ya da koalisyon kurulacağını belirten Davutoğlu, 'İnşallah üçüncü seçim olmayacak' dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım seçimlerinden tek parti iktidarı çıkmazsa Türkiye'nin yeniden seçimin konuşulacağını söyleyen AKP Genel Başkanı Mehmet Ali Şahin'den farklı konuştu. Davutoğlu, koalisyon ihtimallerine kapıyı açık bıraktı. 

Beyaz TV'de yayınlanan 'Gündem Özel' programında değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu, 'AKPi yeniden tek başına iktidar olabilecek mi?' sorusuna 'Türkiye'de iktidar olma şansı en yüksek, hatta kesin olan parti AK Parti. Kesin olmayan şey tek parti iktidarı mı yoksa çok az barajla tekrar koalisyon ihtiyacı mı ortaya çıkacak? Elimizdeki veriler tek parti iktidarını inşallah bu sefer elde edeceğimiz yönünde' yanıtını verdi.

'Şahin'le görüştüm'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in üçüncü seçim ile ilgili sözleri hatırlatılıp, 'Türkiye, üçüncü seçimi görecek mi?' sorusuna ise Davutoğlu, 'Hayır, inşallah görmeyecek' yanıtını verdi. Şahin ile görüştüğünü ve sözlerinin çarpıtıldığı yönünde açıklamada bulunduğunu ifade eden Davutoğlu, Şahin'in, 'Memleketin yeni bir seçimle kaybedecek vakti yok, tek parti iktidarı gereklidir' yönünde açıklamada bulunduğunu aktardığını bildirdi.

"MHP ile koalisyon daha kolay olurdu"

"MHP ile koalisyon daha kolay olurdu"

Şahin'in bugün de böyle bir ifadesi olmadığı yönünde açıklama yaptığını anlatan Davutoğlu, şu değerlendirmede bulundu: 'Biz tek parti iktidarı kurmaya yürüyoruz. Milleti de sınava sokmaya niyetimiz yok. Millet bizi sınava sokar. Nitekim 7 Haziran'dan sonra eğer, Sayın Bahçeli 'Hayır' demeseydi belki CHP'ye göre daha kolay bir hükümet kurabilirdik. O 'Hayır' dediği için hükümet kurulamadı ve seçim gereklilik haline geldi'

'Ya tek başına iktidar ya koalisyon'

Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın '1 Kasım'dan sonra yeni bir sayfa açılacak' sözleriyle ilgili ise şunları söyledi: 'Birileri Demirtaş'a küçük kurnaz akıllar veriyor. Bir kere ciddiye alınmak istiyorsa takındığı tutuma dikkat edecek. Bir konuda karar aldıklarında o kararın gereğini yapacaklar. 1 Kasım'dan sonra terörle mücadele bakımından 31 Ekim ile 1 Kasım, 1 Kasım ile 2 Kasım arasında bir fark olmaz, seçim neticesi ne olursa olsun. Nihayette AK Parti ya tek başına iktidar ya koalisyon ama tek başına iktidar, biz öyle görüyoruz. Koalisyonu farazi olarak söylüyorum. Bir kritik eşikte olduğumuz da aşikar. Hangi şartlarda olursak olalım bizi aldatan, bize ihanet eden kimsenin yeni sözüne itibar etmeyiz'

'İpek-Koza Grubuna kayyum atanması hukuki bir süreç'

İpek-Koza Grubuna kayyum atanması sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ziyaretine ilişkin bir soru üzerine de Davutoğlu, 'Kılıçdaroğlu'nun ziyareti, irtibatları ortaya koyması bakımından doğal, belki de olması gereken bir ziyaret gibi görülebilir. Kimin, kiminle ilişkisi var, Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanlığına gelme süreçleri de dahil olmak üzere birçok şeyi belki tartışmaya açacak konudur, onlara girmek istemem ama herkes görüyor irtibatları' diye konuştu.

Davutoğlu, 'İpek-Koza Grubuna kayyum atanması sürecinin hukuki bir süreç olduğunu' ifade etti. 

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
240
68
16
11
9
9
0