Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu: 'Şimdi Bizi Dinliyorlar'

Davutoğlu: 'Şimdi Bizi Dinliyorlar'

FreiGeist
13.02.2015 - 16:59
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sivas'ta konuşan Başbakan Davutoğlu, başbakan olarak halen dinlenildiğini söyledi, 'Cumhurbaşkanımızı dinlediler, başbakanımızı dinlediler. Şimdi bizleri dinliyorlar' dedi.

Sivas'ta AK Parti il kongresinde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan olarak hâlâ dinlenildiğini söyledi. Davutoğlu isim vermeden Fethullah Gülen Cemaati'ni hedef aldı.

'Milli iradeyi tehdit eden karşısında bizi bulacak. Milli iradeyi egemen kıldık, egemen kılacağız. Türk, Kürt, Alevi gibi ayrımlara izin vermeyeceğiz, beraber olma aşkını vatanın her köşesine taşıyacağız. Bu milleti birbirine düşürmek isteyenlerin nasıl tezgâhlar oluşturmak istedikleri bilinir. Biz bir taraftan siyaseti inşa ederken bir taraftan devleti IMF borç batağından çıkarırken bir taraftan da milli birlik ve beraberlik için çözüm sürecinin üzerinde durduk. Önce Gezi, sonra 17-25 Aralık provokasyonları geldi. Başbakanı dinlediler, cumhurbaşkanını, genelkurmay başkanını dinlediler. Şimdi bizi dinliyorlar başbakan olarak. Dışişleri Bakanlığımıza kumpas kuruldu. Bu millet tekrar Başbağlar’ı, Madımak’ı bir daha yaşamadıysa bunun arkasında AK Parti iktidarı vardır.'

'İşte tarihi fırsatın eşiğindeyiz'

Başbakan Davutoğlu, son günlerde görüşmeleri hızlanan Kürt sorununa çözüm süreciyle ilgili net mesajlar verdi, 'Çözüm süreci nihayete ulaştırılacak' dedi. Başbakan'ın sözleri şöyle:

'Bu günlerde tekrar milli birlik için çözüm sürecine ivme kattık. Bütün partilere çağrıda bulunuyorum: Şiddet dili terk edilmeli. Silahlı tüm unsurlar bu topraklardan çekilmeli ve şiddet dili acilen terk edilmelidir. İnşallah çözüm süreci nihayete ulaştırılacak. Silahların bırakılmasından demokratik siyasete geçiş bekliyoruz. Bir taraftan çözüm denilip bir taraftan şiddete tahrik edilmesine asla izin verilmeyiz. HDP bir taraftan çözüm sürecinden bahsediyor, bir yandan halkı tahrik eden mesajlar veriyor. İşte tarihi bir fırsatın eşiğindeyiz. Silahlar bırakılmalı ve demokratik siyasete geçilmeli.'

Davutoğlu, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) itiraz ettiği ve Meclis'te ertelenen iç güvenlik paketinin de 'özgürlüklerin teminatı için' hazırlandığını ve önümüzdeki hafta Meclis'ten çıkacağını söyledi.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/dav...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0