Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu: 'Sayın Demirtaş Bu Çağrılarını Derhal Durdurmalı'

Davutoğlu: 'Sayın Demirtaş Bu Çağrılarını Derhal Durdurmalı'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Davutoğlu, 'Tekrar uyarıyorum, bu çağrılar devam ederse sorumlusu dökülecek tek damla kanın sorumlusu sayın Demirtaş'tır. Bu çağrılarını derhal durdurmalı' dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İngiltere Başbakanı David Cameron'la görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu şu mesajları verdi:

-Tekrar uyarıyorum kendisini, bu çağrılar devam ederse bunun sorumlusu, dökülecek tek damla kanın sorumlusu Sayın Demirtaş'tır. Bu çağrılarını derhal durdurmalı. Varsa kanuna muhalefeti, Türkiye Büyük Millet Meclisinde dile getirir, demokratik siyaseti yapar. Türkiye'de herkes istediği toplantıyı ve gösteriyi yapma hakkına sahiptir. Ne kadar insanla toplanırlarsa onların güvenliğini sağlamak da bizim görevimizdir ama molotofkokteyli kullanan birisi, kesinlikle 'ben barışçıl gösteri yapıyorum' iddiasında bulunamaz.

-Yabancı savaşçılara karşı tutumumuz açık ve nettir. Yabancı savaşçılar, bütün uluslararası toplum için ve bulundukları ülkeler için, topraklar ve komşu ülkeler için de bir tehdittir. Türkiye hiçbir zaman yabancı savaşçıların Türkiye üzerinden geçişine ya da Suriye'deki varlıklarına müsamaha göstermemiştir, göstermeyecektir bunun net olarak bilinmesini isterim.'

  • AA
Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/manset/433141...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0