Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu: 'Renzi'den İzahat Bekliyorum'

Davutoğlu: 'Renzi'den İzahat Bekliyorum'

Deniz Gök
17.01.2015 - 10:47 Son Güncelleme: 17.01.2015 - 12:13
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Paris'teki birlik yürüyüşüne katılmasını basın özgürlüğü konusundaki tutum nedeni ile çelişkili bulduğunu söyleyen İtalya lideri Renzi'ye tepki gösterirken, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) son kınama kararının da bir nota ile geri gönderileceğini söyledi.

Davutoğlu, Brüksel dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Hürriyet gazetesinden Akif Beki'nin haberine göre Davutoğlu, Renzi'yi şu sözlerle eleştirdi: 'İtalya Başbakanı'ndan acilen izahat istedik. İtalyan Başbakanı bir ay önce bizi ziyaret etti. Kendisi ile ilk kez Paris'te karşılaşmadık. Yaptığı açıklamayı asla kabul edemeyiz. İtalya diplomatik olarak hem Roma'da hem Ankara'da resmi protesto edildi. Eğer İtalya Başbakanı çıkıp izahat yapmazsa çok sert şekilde mukabelede bulunacağız. Kendisi bize ‘En kısa zamanda tekrar bir araya gelelim' dedi. Biraz daha bekleriz, İtalya'dan düzeltme gelmez ise uluslararası alanda açıklama yapacağız.'

 'RAHATSIZLIK DUYDUNUZ MU?'

Renzi, perşembe akşamı katıldığı bir televizyon programında, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'ya düzenlenen saldırıyla ilgili soruları cevaplamıştı. Sunucu, Renzi'ye, yürüyüşle ilgili 'Türkiye Başbakanı gibi gazetecilerin dostu olmayan isimlerin yanında durmaktan rahatsızlık duydunuz mu?' sorusunu yöneltti. Renzi de soruya, ‘14 Aralık' operasyonunu hatırlatarak cevap verdi. İtalya başbakanı, basın ve ifade özgürlüğü konusundaki tutumları nedeni ile Türkiye'nin Paris'teki basın özgürlüğü yürüyüşüne katılmasını çelişkili bulduğunu söyledi.

'BU BİZİM USULÜMÜZ'

Öte yandan Davutoğlu, AP'nin basın özgürlüğüne yönelik son kınama kararını da eleştirdi. Başbakan, 'Karar geldiği zaman diplomatik nota ile iade edilecek. Geldiği gibi geri göndereceğiz' dedi. Davutoğlu, 'Böyle bir usul var mı?' sorusuna ise şu yanıtı verdi: 'Bu bizim usulümüz. AP'de her parlamentere bilgi notu gönderdik. Yaptıkları iş tamamen tek yanlı bir çalışma. O raporu o kararı aynen bir nota ile geri iade edeceğiz.'

'PAPA'NIN SÖYLEDİĞİNİ DUYDUNUZ'

Bu arada Başbakan, Hz. Muhammed karikatürleri konusunda da 'Peygamberimize hakarete asla sessiz kalmayız' mesajını yineledi. Davutoğlu, 'Peygamber'e hakaret eden bir şeyi Türkiye'de yayınlatmayız. Bu konuda bir kompleksimiz yok. Papa'nın söylediğini duydunuz, ‘Anneme hakaret eden olursa gereğini yaparım' diyor. Hz. Ayşe Müslümanların annesidir. Küfredildiğinde kavga ederim' dedi.

  • CNN Türk
Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0