Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu: 'Psikolojik Boyutu Gittikçe Artan Bir Krizle Karşı Karşıyayız'

Davutoğlu: 'Psikolojik Boyutu Gittikçe Artan Bir Krizle Karşı Karşıyayız'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bakü dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Davutoğlu, Rusya krizi için, 'Psikolojik boyutu gittikçe artan bir krizle karşı karşıyayız' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Azerbaycan'dan Ankara'ya dönerken uçakta gazetecilere konuşan Başbakan Ahmet DavutoğluRusya-Türkiye ilişkilerine dair şu değerlendirmede bulundu:

'Kriz konusunda hangi noktadayız? Bir, krize sebep teşkil eden olgusal boyutu var, diğeri de o krizi tırmandıran psikolojik boyutu var. Bazen psikolojik boyutu, olgusal boyutun çapını aşar. Öyle bir durumla karşı karşıyayız. Dolayısıyla öncelikle bu psikolojik kıskaçtan, çıkmazdan bir an önce uzaklaşmak lazım.'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rus mevkidaşı Sergey Lavrov arasındaki görüşmeye ilişkin olarak da Başbakan Davutoğlu, 'Bir görüşmede her meselenin çözülmesi zor. Psikolojik boyutu gittikçe artan dozda bir krizle karşı karşıyayız' dedi.

DavutoğluSuriye alanında da her an böyle yeni krizlerle karşılaşılabilecek durumlar söz konusu olduğunu belirterek şunları kaydetti:

'Çünkü Suriye hava sahasında o kadar çok ülke artık operasyon yapıyor ki o ülke uçaklarının karşılıklı olarak birbirine herhangi bir şekilde zarar vermemesi gittikçe güçleşiyor. Dolayısıyla Suriye krizinin de bir an önce çözülmesi lazım.'

Davutoğlu, DAEŞ'in Fırat'ın batısından ve Türkiye sınırından temizlenmesi esnasında misilleme tarzında yapılacak her eylemin DAEŞ'e hizmet etmek anlamına geleceğini söyledi.

Suriye krizinin artık sadece oradaki çatışan grupların arasındaki bir iç kriz değil, uluslararası bir kriz haline geldiğini kaydeden Davutoğlu, 'Ya hep beraber oturup bunu çözeceğiz ya da hep beraber olumsuz sonuçlara katlanmak zorunda kalacağız' dedi.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
8
7
2
1
0
0