Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu: 'Pravda Palavralarına Kimse İtibar Etmez'

Davutoğlu: 'Pravda Palavralarına Kimse İtibar Etmez'

ATKN
03.12.2015 - 10:09 Son Güncelleme: 03.12.2015 - 11:26

Başbakan Davutoğlu, Rusya'nın Türkiye'ye yönelik iddialarıyla ilgili, 'Soğuk savaş döneminde Sovyet propaganda makinesi 'Pravda yalanları, palavraları' üretirdi. Bu Sovyetik propaganda makinesinin yalanlarına kimse itibar etmez' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Azerbaycan'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

Rusya'dan yapılan açıklamada, Suriye'den yasadışı şekilde satılan petrolün ana güzergahının Türkiye olduğu iddia edilmişti.

Rusya'nın bu iddialarına yanıt veren Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi:

'Kimse itibar etmez'

'Kimse itibar etmez'

Soğuk savaş döneminde Sovyet propaganda makinesi vardı. Her gün değişik yalanlar üretir, önce kendileri inanır sonra da dünyanın inanmasını beklerlerdi. Bunlar, 'Pravda yalanları, palavraları' diye anılırdı. Rusya'nın son 20-25 yıl içerisinde, soğuk savaş sonrasında unuttuğunu zannettiğimiz özellikleri, Sovyetler'den kalan Sovyetik özellikleri birer birer ortaya çıkıyor. Bu Sovyetik propaganda makinesinin yalanlarına kimse itibar etmez.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'DEAŞ'ı ortaya çıkaran, besleyen Esad rejimidir'

'DEAŞ'ı ortaya çıkaran, besleyen Esad rejimidir'

DEAŞ'ın rejimle girdiği kirli ilişkiler konusunda onlarca delil var. DEAŞ'ı ortaya çıkaran, besleyen Esad rejimidir. Rusya'nın Azaz'a yaptığı operasyon, bu bölgeyi DEAŞ'tan temizleyecek muhaliflere yönelik yaptığı operasyondur.

Ahmet Davutoğlu ziyarette bulunduğu Azerbaycan ile ilgili olarak da şunları söyledi:

Azerbaycan'nın işgal altındaki toprakları konusunda, Dağlık Karabağ başta olmak üzere tutumumuz açık ve nettir. Azerbaycan'ın bütün toprakları özgürlüğüne kavuşana kadar Türkiye, Azerbaycan'ın yanında yer alacaktır... Azerbaycan'la uyguladığımız enerji işbirliği, Rusya'dan bağımsızdır.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
43
20
3
1
1
1
0