Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu PKK’yı İşaret Etti: 'Ciddi Bulgular Var'

Davutoğlu PKK’yı İşaret Etti: 'Ciddi Bulgular Var'

Ankara saldırısında yaralananları ziyaret eden Başbakan Davutoğlu, 'Bölücü terör örgütünü işaret eden neredeyse kesinleşmiş bulgular var. Saldırıyla ilgili şu ana kadar 11 kişi gözaltına alındı' dedi. Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş da saldırganlardan birinin ‘bir kadın canlı bomba’ olduğunu söyledi. Kurtulmuş Ankara Emniyet Müdürlüğü görevinin vekaleten yürütülmesi hakkında ise 'Vekil de asil kadar sorumludur' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İbni Sina Hastanesi’ne giderek yaralıları ziyaret etti. Ziyareti sonrası basına konuştu:

“Terörist ya da teröristler üzerindeki çalışmalar devam ediyor. Bu hain saldırının kaynağı açık şekilde tespit edilmiştir. Fail ve arkasındaki güçler açıkça ortaya konacak ve tespit edilecektir. Bütün bir ağ ortaya çıkarılıyor. Elimizdeki bilgileri paylaşırken ondan dikkatli oluyoruz. Kaynağın tespitini müteakip TSK Kuzey Irak’ta kapsamlı operasyon gerçekleştirdi. Bölücü terör örgütünü işaret eden çok ciddi, neredeyse kesinleşmiş bulgular var.

'11 gözaltı var'

37 ölüm var. Birisinin saldırgan olduğu kesinleşti. Şu ana kadar saldırıyla ilgili olarak 11 kişi gözaltına alındı.

Bu terör saldırılarının hedefi bütün milletimizdir. Evine gitmek için otobüs bekleyen, arabalarıyla sevdiklerinin yanına giden insanlara karşı böyle bir saldırı gerçekleştirenler insan olamazlar. Barbarlığın en alçakçasını yapmışlardır. Kesinlikle hedeflerine ulaşamayacaklar. İdeolojik gerekçesi ne olursa olsun, bu saldırının bütün toplumu hedef aldığını bütün çevrelerin söylemesi önemlidir.

Her seferinde terör saldırılarından sonra ortak tavır için çağrıda bulunduk. Ama maalesef bu çağrılara istediğimiz ölçüde cevap gelmedi hiçbir zaman. Ümit ederiz bu sefer bütün partiler terörü lanetleme konusunda ortak bir tavırda buluşurlar.

'Bahçeli'ye teşekkürü borç biliyorum'

Biraz önce dayanışma için ziyaretime gelen Sayın Bahçeli'ye de teşekkürü bir borç biliyorum. Bugünler siyasiler için de imtihan günleridir. Kim bu acıları siyasi hesaba tahvil etmek etmek isterse, kim bu acılar üzerinden siyasi bir hesap görmek isterse millet karşısında hesap vermek zorunda kalır. Bu bir siyasi parti meselesi değildir. Bu bir ideoloji, şu veya bu siyasi görüş meselesi de değildir. Bu her şeyden önce bir insanlık meselesidir

Türkiye 23 Temmuz’dan bu yana pek çok terör örgütüne karşı mücadele ediyor. Hâlâ terörü mazur göstermek çabasında olanların millete hesap vermesi gerekiyor.”

'Bir kadının canlı bomba olduğu kesin'

'Bir kadının canlı bomba olduğu kesin'

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş da, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası konuştu:

“Türkiye 22 Temmuz’dan bu yana terör saldırıları silsilesi içinde. Bunlar yalnızca canlı bombalar değil, bir takım yerlerden ciddi lojistik destek aldıkları, güç devşirdikleri belli oluyor. Bu saldırı, ülkemizdeki kardeşliğe, demokrasiye yapılmış hain, alçakça bir saldırıdır. Demokratik düzenin ortadan kaldırılmasını isteyen çevreler olabilir, insanların birbirine girmesini isteyen çevreler olabilir. Bunlar terörü kullanır. Saldırılar, birlikte yaşama irademize ve ortak gelecek tasavvurumuza yöneliktir.

Dün akşamki saldırılar sonucu 37 kişi vefat etti. Bunlardan 35'i ailelerine kimlikleri tespit edilerek teslim edildi. Bir kadının canlı bomba olduğu kesindir. Kimliği konusunda herhalde bu akşam gece saatlerine kadar DNA testleri karşılıklı olarak kontrol edilerek yapılacak ve kesinleştirilecektir diye ümit ediyoruz. Bu çerçevede ikinci bir erkek şahsın da kimliği henüz tespit edilememiştir. Onunla ilgili olarak da hem kimliğiyle ilgili farklı alternatifler vardır. Ama kesinleşmediği için 'şu kimlik sahibidir' dememiz doğru değildir.

Geçen seferkinden farklı bir olay. Seyir hainde bir araç, plakasında sorun yok.”

Ortak deklarasyon çağrısı

'Herkesi sesinin yettiği kadar bu işi lanetlemeye, bu işin arkasındaki odakları kınamaya davet ediyoruz. Kimse mazeret üretmesin. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grubu bulunan bütün partilerin yine bir araya gelerek terör saldırısı karşısında ortak bir deklarasyon yayınlamasının, Türkiye kamuoyunun içine itilmeye çalışıldığı bu ortamda önemli bir mesele olacağını ve Türkiye kamuoyunda teröre karşı ortak bakış açısı oluşturacağına inanıyoruz. Bugün Başbakanımızla görüşen MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli’ye teşekkür ederiz.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Emniyet Müdürü sorusu

Al Jazeera muhabirinin “Ankara’da son 5 ayda 3 saldırı gerçekleşti. Bu süre içerisinde Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde vekaleten görevlendirme var. Asaleten görevlendirme yapılmamasının nedeni nedir?” sorusuna yanıt veren Kurtulmuş, “Vekil, asil gibidir. Kimse vekil oluyor diye sorumlulukları azalıyor değil” dedi.

AA ve Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tony Stark

Bir şeyler yapın orospu çocukları sikecem bulgunuzu!

Pasif Kullanıcı

lan arkadaş çıldırıcam ya!!! biriniz de utanıyoruz desin, biz suçluyuz desin, hata bizde sizi koruyamadık desin. sizin gerçekten yatacak yeriniz yok. neredey... Devamını Gör

görüncek adam

"Polisin, askerin başarısı ..." Ben bu kadar acıklı,trajikomik bir şey duymadım.Başarıdan söz ederken bari şu günlerin geçmesini bekleyin bre hayasızlar.