Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu: 'Pensilvanya'dan Talimatla Koalisyon Hesaplarına Başladılar'

Davutoğlu: 'Pensilvanya'dan Talimatla Koalisyon Hesaplarına Başladılar'

Ulaş
03.01.2015 - 14:49
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Partisinin Mersin İl Kongresinde konuşan Başbakan Davutoğlu, 'Pensilvanya'dan talimatla koalisyon hesaplarına başladılar' dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun da eşlik ettiği Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Mersin İl Kongresi'nin yapıldığı Edip Buran Spor Salonu'nda sevgi gösterisiyle karşılandı. Salona girenler de sivil polisler tarafından kamera ile kayıt altına alındı. Salonda asılan, 'Osmanlı torunu Ahmet Davutoğlu' ve 'Tarih sizi Osmanlıca yazacak' pankartları dikkat çekti. 5 bin kişilik salonu tıklım tıklım dolduran Ak Partilileri selamlayan ve çiçek atan Ahmet Davutoğlu, kucağına verilen minik çocukları sevdi.

Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın ardından kısa bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Mersin ekonomisi, sosyal ve kültürel hayatına dair bilgi verdi.

Sevgi gösterileriyle kürsüye gelen Başbakan Davutoğlu, konuşmaya başladığı sırada salonda bulunanlar tekbir getirdi. Davutoğlu, geçen yıl Mersin'de bulunduğu sırada 19 Ocak sabahı birilerinin karanlık odaklardan aldığı talimatla Suriye'ye yardım götüren MİT'e ait TIR'lara operasyon yaptığını hatırlattı. Bu operasyonun 7 Şubat 2012'de MİT Müsteşarı'nın sorguya çağrılması, 17-25 Aralık operasyonları ile aynı çizginin ürünü olduğunu vurgulayan Davutoğlu, şöyle konuştu:

'Birileri demokrasiye darbe vurmak isterken biz millete hizmet için koşarken hesap açıktı. Gücü ve meşrutiyeti milletten alan Ak Parti iktidarına bir ara dönem yaşatmak istediler. Tarih bizi Selçuklu ile Osmanlı ile Türkiye Cumhuriyeti devletiyle yazacak. Gecen sene Türkiye tam altın dönemlerini yaşarken Gezi provokasyonları ile karanlık odakların operasyonları ile MİT TIR'larına yapılan operasyonlarla bu millette karanlık günler yaşatmaya niyet ettiler. Biz onlara karşı en güçlü şekilde, dirayetle durduk. Bu demokrasi düşmanlarına karşı demokrasi dersi verdiğimize şahitlik eder misiniz? Sizin şahitliğiniz önemlidir. Mersin demokrasi tarihini Aslanköylü ninelerimizle 1947'de yazmıştır. Mersinliler o gün 'sandık namusumuzdur' diyerek sandığa sahip çıktığı için bugün biz burada konuşuyoruz. Mersinliler, tek parti zulmüne, vesayet rejimine izin vermedi. 2015 Haziran'da sandık sizlere emanet. Mersin'de yüzde 50 almaya hazır mısınız? Bakın bu sözdür. Biz millete söz verdik ve gereğini yapmak için gece gündüz ülkemizin her köşesini dolaşıyoruz. Sadece Aralık ayında 15 vilayetimize gittik. Ak Parti Türkiye'nin her yerinde olan yegane partidir. Biz böyle dolaşırken birileri kendi köşelerinde karalık hesaplara girdi. Pensilvanya'dan gelen talimatla yine koalisyon hesaplarına başladılar. 10 Ağustos'ta çatı adayı buldukları gibi. Biz geçen yıl tam burada bulunduğumuz sırada MİT TIR'larına operasyon yapan zihniyet dinleyecek. İstihbarat teşkilatımıza, Dışişleri Bakanlığımıza, Başbakanlığımıza sızmaya çalışanlar bilsin ki emaneti milletten aldık ve son nefesimize kadar koruyacağız. Milletimiz 30 Mart'ta, 10 Ağustos'ta Ak Parti'ye en büyük desteği verdi.'

CHP'YE ŞİŞLİ ELEŞTİRİSİ

Başbakan Davutoğlu, konuşmasının devamında CHP'yi, Şişli Belediyesi'nde yaşanan tartışmalar üzerinden eleştirdi. Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

'Bakın biz Türkiye ile dünya meseleleriyle uğraşırken, CHP neyle uğraşıyor. Bir aydır sadece Şişli ile uğraşıyor. Şişli'yi çözemediler. Neden Şişli güzel bir örnek, 'CHP, cumhuriyetin partisi' diyorlar. Meğer Mustafa Sarıgül'den oğluna intikal eden bir saltanat kurmaya kalkışmışlar. Bakın onlar yargı önünde hesap verecekler. En önemlisi de milletin önünde hesap verecekler. Şimdi CHP milletvekili çıkıp, 'Paralelcilerle işbirliği ile hata yaptık' diyor. Bunlar milleten gücünü alamaz. Onlar sadece kendi partilerinde hizipçilik oyunu oynarken, nasıl bir yapı ki kimseye umut vermiyor. Kendilerine güvenleri yok. Kılıçdaroğlu'na soruyorlar 'Gelecek seçimde iktidar olur musunuz?' diye. 'Ümit' yok diyor. 8 ayda Şişli'yi ne hale getirdiler. 8 aydır Şişli'yi tarumar edenler 4 yıllığına iktidarı alsalar 4 dakikada ülkeyi ne hale getirirler. Ak Parti'de 2 cumhurbaşkanı görevi birbirlerine emanet etti. 2 başbakan görevi birbirlerine emanet etti. Bir nezaketsizlik gördünüz mü? Tek bir çatlak ses duydunuz mu? Geçmişte 12 yıl iktidar olan 12 yıldan az iktidar olan partilerde iktidar yorgunluğu oldu. 12 yıldır Ak Parti'de yorgunluk diye bir kavram yok. Ak Parti durmaz, yorulmaz biran bile tereddüt etmez. Bu aşk ve azimle yola devam edeceğiz. İsterlerse Haziran ayında çatı adayı gibi yine CHP, MHP, HDP, 8-10 parti birleşsin. İsterlerse 14 parti bir araya gelip karşımıza çıksın. Karşılarında Toroslar kadar dik duran bir parti bulacaklar.'

'FETHULLAH GELECEK HESAP VERECEK'

Konuşması tekbir getirilerek sık sık kesilen Davutoğlu, salondan 'Fethullah gelecek hesap verecek' sloganı üzerine sözlerine, 'Bu millet ihaneti unutmaz. Bu millet Ankara'da konuşanın da yurt dışında oyun içine girenleri de unutmaz. Bizler böyle dimdik, vakur şekilde durduğunuz sürece Ankara hiç bir zaman hiç bir güç karşısında biran bile taviz vermeyecektir' dedi.

Mersin'e yatırım sözü verip projelerini anlatan Davutoğlu, daha sonra il kongresine katılmak üzere Osmaniye'ye geçti.

  • DHA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0