Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu'nun Başdanışmanı Mahçupyan: 'Yolsuzluklar Tamamen Palavra Değil'

Davutoğlu'nun Başdanışmanı Mahçupyan: 'Yolsuzluklar Tamamen Palavra Değil'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Akşam gazetesi yazarı ve Başbakan Davutoğlu'nun Başdanışmanı Etyen Mahçupyan, AKP seçmeninin yarısının parti içerisindeki yolsuzluklardan rahatsız olduğunu belirterek 'yolsuzluklar tamamen palavra değil' dedi.

Akşam Gazetesi yazarı ve Başbakan'ın Başdanışmanı Etyen Mahçupyan CNN Türk'te Şirin Payzın'ın sorularını yanıtladı. 'Ak Parti seçmeninin yarısı bundan memnun değil. Ak Parti seçmeni parti içinde yolsuzluklara bulaşmış insanların olduğunu düşünüyor.' diyen Mahçupyan, Şirin Payzın'ın 'Hiç mi hırsızın suçu yok? Gerçekten mi bu operasyonlar yalandı? Hiç mi ortada suç yoktu?' sorusuna şöyle yanıt verdi:

'İnsanların büyük çoğunluğu Türkiye'de yolsuzlukların olduğuna inanıyor. Ak Parti seçmeninin de yarısı... Yapılan bir sürü çalışma var. Ak Parti seçmeni parti içinde yolsuzluklara bulaşmış insanların olduğunu düşünüyor. Bunlardan memnun değil ve bunların değiştirilmesini istiyor.'

3 DOSYA OLMASAYDI ÜSTÜNE GİDİLİRDİ

'17 Aralık'taki gelen dosya eğer 3 parça olmasaydı. Sadece birinci dosya olsaydı ve zamanında olgunlaştığında ortaya çıksaydı, çok muhtemelen o yolsuzlukların üzerine şu an gidilmiş olurdu.' diyen Mahçupyan, yolsuzlukların gerçek olduğunu da belirterek şöyle devam etti:

'YOLSUZLUKLAR TAMAMEN PALAVRA DEĞİL'

'Öyle bir şey yapıldı ki; hem yolsuzluklar ortaya çıkartılsın bir miktar, bunun yanına başka paketler eklensin ve Ak Parti buna cevap veremesin. Bunun için uğraşıldı. O yüzden hemen 25 Aralık meselesi ortaya çıktı. Yolsuzluklar tamamen palavra değil var. Ama insanlar terazinin bir kefesine onları koydukları zaman, diğer kefesine de 17-25 Aralık'ta ne olduğunu koydukları zaman, ikincisinin çok daha tehditkar olduğunu düşünüyorlar. Ve o yüzden de yolsuzluklar sıradanlaşıyor. Yani yolsuzlukların üzerine gitmek uğruna darbe tehlikesini göze almak istemiyorlar. Tersine darbe tehlikesinden kurtulmak uğruna bir süre daha yolsuzlukları taşımaya razı oldu toplum.'

  • CNNTürk
Kaynak: http://www.cnnturk.com/video/turkiye/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0