Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu'ndan 'Özgecan' Mesajı: 'Yüreğim Hâlâ Soğumadı'

Davutoğlu'ndan 'Özgecan' Mesajı: 'Yüreğim Hâlâ Soğumadı'

Onedio Medya
05.12.2015 - 13:53

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mersin'de eve gitmek amacıyla bindiği minibüsün şoförü tarafından vahşice öldürülen Özgecan Aslan davasında verilen karara ilişkin değerlendirmede bulundu. Davutoğlu, 'Mübarek annesi ve babası gibi ben de diyorum ki: Üç kız babası olarak ve bütün Türkiye'deki kızların manevi babası olarak yüreğim soğumadı. Bir kez daha genç kızımızı ve bütün şiddet mağduru hanımlarımızı rahmetle anıyorum' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara Arena Spor Salonu'nda, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'nde, gerçekleştirilen Kadın Kolları Başkanlığı 4'üncü Olağan Kongresi'nde konuşan Davutoğlu, salondaki kadınlara hitap ederek 'Huzurumuza, birliğimize, kardeşliğimize kasteden; evlerimizi, sokaklarımızı tarumar etmeye çalışan terör baronlarına karşı yürüttüğümüz huzur ve demokrasi operasyonlarına sizler destek verdiniz. Biraz önce bir kadın kardeşim vardı ki sizlere ondan bahsetmek istiyorum. Cizreli Elif kardeşim dedi ki 'Sayın Başbakanım biz buraya hendekleri, barikatları aşarak geldik. Biz buraya Türkiye'nin kardeşliği için geldik'. Buradan ülkemin bütün yürekli kadınlarına doğunun, güneydoğunun yiğit kadınlarına, hendekleri, barikatları aşıp gelen Cizreli kardeşlerime özellikle selam ediyorum' diye konuştu.

'Zorba yönetimlerin zulümlerinden kaçan Suriyeli kardeşlerimize sizler sahip çıktınız'

AK Parti'nin politikalarına en çok kadınların destek verdiğini belirten Davutoğlu, 'Bu ülkenin insanları arasına nifak ve ayrım sokmak isteyenlere, bu ülkenin huzurunu bozmak isteyenlere karşı kardeşlik iklimini tesis etmek, huzurumuzu, kardeşliğimizi güçlendirmek üzere gerçekleştirdiğimiz bütün politikalara ne çok sizler destek verdiniz. Zorba yönetimlerin zulümlerinden kaçan Suriyeli kardeşlerimize, Arap, Kürt, Türkmen demeden ayrım yapmadan sizler sahip çıktınız. Şunu unutmayın. 1 Kasım zaferimizde yardımına koştuğumuz mazlum milletlerin ellerini göğe yükselterek okudukları dualarının büyük payı vardır' ifadelerini kullandı.

'Kadınlarımıza başı örtülü başı açık demedik'

Yaşam biçimi üzerinden üretilen tartışmaların hiçbir zaman gündemlerinde olmadığını vurgulayan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Kadınlarımıza başı örtülü, başı açık demedik. Biraz önce burada dolaşırken delegelerimiz arasında en güzel tabloları gördük. Başı örtülü ve başı açık bu kadınlar tek bir şeyin mücadelesini veriyorlar. Türkiye'de milli iradenin, barışın, huzurun, özgürlüğün mücadelesini hepsi yan yana omuz omuza veriyorlar. Bizim düşüncemizde yaşam biçimi üzerinden üretilen sahte tartışmalar hiçbir zaman gündemimizde olmadı. Bir kez daha vurgulayayım ki bu sahte tartışmalar birliğimizi, beraberliğimizi bozamadı asla da bozamayacak. Hukuk ve adalet AK Parti dönemlerinde herkes için tecelli etti. Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşları eşit ve adil bir düzene kavuştu. Vatandaşlık hakkını bazıları kullanır, bazıları kullanamaz diyen eski, köhne anlayış tümden tasfiye edildi'

'O bileziklerle karılan harcın içine haram lokma sokmayacağız'

'Bütün geçmiş günleri, verdiğimiz taahhütleri hiçbir zaman unutmayacağız' diyen Davutoğlu konuşmasında şunları kaydetti: 'Elindeki son bileziği bir davaya hibe eden o mübarek kadınları bugün bir kez daha anıyoruz. Diyoruz ki o zor günlerin şartlarını unutmayacağız. O zor günlerde verilen bir bileziğin hukukunu, hakkını hep koruyacağız. O bileziklerle karılan harcın içine haram lokma sokmayacağız'

'Kadının hukukunu korumayan bir hukuk düzeni gayri meşrudur'

AK Parti Kadın Kolları Kongresi'ni 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'ne özellikle denk getirdiklerini belirten Davutoğlu, 'Bugün Kadın Hakları Günü. Bugün Türkiye'de seçme ve seçilme hakkının verildiği gün. Bugün AK Parti Kadın Kolları Kongresi'nin yapıldığı gün. Bilinçli bir şekilde bugüne aldık. Bize göre kadının hukukunu savunmayan, kadının hukukunu korumayan bir hukuk düzeni gayri insanidir, gayri meşrudur. Siyasetimizin ana gayesi kadına hizmettir. Onun hayatını kolaylaştırmak ve onun itibarını hak ettiği şekilde yükseltmektir' ifadelerini kullandı

'Mesajı hala anlamamış olmalılar ki başka galaksilerde yaşıyormuş gibi tutum alıyorlar'

Muhalefet partilerini eleştirdiği konuşmasında Davutoğlu, '7 Haziran seçimlerinden sonra teröre yaslanan, her şeye hayır diyen, blok siyasetinden medet uman partilere de genel başkanlara da milletimiz en güzel dersi verdi. Milletin verdiği mesajı hala anlamamış olmalılar ki başka ülkelerde, galaksilerde yaşıyormuş gibi tutum alıyorlar. Kendileri bilir. Ama biz Türkiye'yi 2023 hedeflerine götürebilmek için gece gündüz çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Diğer partiler kurultay kavgaları içinde'

Muhalefet partilerinin kurultay tartışması içinde olduğunu ifade eden Davutoğlu, 'AK Parti'de görev değişimi emanet sorumluluğumuzu artıran bir değişimdir. Bizim için asıl olan yolumuzdur, makamlarımız değil. Esas olan davamızdır, ünvanlarımız değil. Biz 1 Kasım seçimlerine giderken sen, ben yok Türkiye var dedik. Şimdi yine sen, ben yok Türkiye var diyoruz. Diğer partiler ise kurultay kavgaları içindeler. Çünkü onların meselesi sahip oldukları küçük koltukları korumak. Bizim meselemiz ise bütün koltuklardan, makamlardan çok ötede değer taşıyan dava taşını gediğine koymak' diye konuştu.

'Milletin rızası ve onayıyla yeni ve sivil anayasa yazacağız'

Yeni Anayasa vurgusu yapan Davutoğlu, herkesin hukukunu teminat altına alacak sivil bir Anayasa yapacaklarını söyleyerek 'Demokrasimizi, hukuk düzenimizi geliştireceğiz. 12 Eylül Anayasası ile daha fazla gidemeyiz. Açık ve net olarak söylüyorum. İnşallah sayımız yetmemiş olsa da konuşarak, topluma mal ederek, milletle danışarak bu Anayasa'yı mutlaka değiştirecek, darbe Anayasa'larına ve darbenin vesayetçi kültürüne bir son vereceğiz. Milletin rızası ve onayıyla yeni ve sivil Anayasa yazacağız. Bu Anayasa herkesin hukukunu teminat altına alacak. Her türlü ayrımcılığı reddeden, istisnasız bütün vatandaşlarımızın hukukunu koruyan yepyeni bir Anayasa yapacağız' ifadelerini kullandı.

'3 kız babası olarak, Türkiye'deki kızların manevi babası olarak yüreğim soğumadı'

Başbakan Davutoğlu, 2 gün önce sonuçlanan Özgecan Aslan davasıyla ilgili olarak 'Özgecan kızımızı katledenler ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası aldılar. Mübarek anne, babası gibi ben de diyorum ki benim de yüreğim hâlâ soğumadı. 3 kız babası olarak ve bütün Türkiye'deki kızların manevi babası olarak yüreğim soğumadı. Kadına karşı kalkan her el karşısında AK Parti'yi bulacak' dedi.

'Kadına uzanan ellerin türk yargısı yoluyla kırılacağından kimsenin şüphesi olmasın'

Davutoğlu, 'Biz 10 ay önce hem Türk halkına hem Özgecan'ın ailesine bu konunun takipçisi olacağımızı söylemiştik. Yargının verdiği vicdanlı karar acımızı dindirmese de yüreklerimize su serpti. Kadına uzanan ellerin Türk yargısı yoluyla kırılacağından kimsenin şüphesi olmasın' diye konuştu.

'Kadınlara saygı ve hürmet göstermeyen erkeklik...'

'Kadına şiddet uygulayan kim olursa olsun insanlık onurundan nasibini almamıştır' diyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Hayatın her alanına kadın elinin değmesini istiyoruz. Kadın demek zerafet demektir, nezaket demektir. Aşk, estetik, sevda, merhamet, bereket demektir. Erkeklik onuru ise ancak ve ancak kadınlara saygıyla, hürmetle başlar. Kadınlara saygı ve hürmet göstermeyen erkeklik onurundan da nasibini almamıştır. Kadınlara şiddet uygulayan kim olursa olsun ne erkeklik onurundan ne insanlık onurundan nasip almıştır. Her kadın hürmete layıktır. Bunun için biz AK Parti'nin omurgasını bir kadın hareketi olarak kurduk'

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda