Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu'ndan HDP'ye: ‘Hani Türkiyelileşeceklerdi?’

Davutoğlu'ndan HDP'ye: ‘Hani Türkiyelileşeceklerdi?’

ATKN
28.12.2015 - 11:25 Son Güncelleme: 28.12.2015 - 13:00

Yeni anayasa çalışmaları ve liderlerle olan randevuya ilişkin, 'Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Bahçeli'ye giderken herhangi bir ön yargımız yok' ifadelerini kullanan Başbakan Davutoğlu, HDP ile randevusunu iptal etmesiyle ilgili, 'Bana hesap soracaklarına, Sur’u Cizre’yi hendeklerle zindan yerine çevirenlere sorsunlar. DTK diye hangi yasal zemine oturduğu belli olmayan yapının açıklamalarını gördünüz. Hani Türkiyelileşeceklerdi? 7 Haziran’da bu laflara inanıp bu partiye oy verenler hesap sormalı' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sırbistan ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle:

'Ben herkesle görüşeceğimizi ifade ettim. Bir ayrım gözetmeden randevu talebinde de bulundum. Hadi randevu öncesindeki sözleri alışkanlıklarıdır. Talepten sonra da hakaretamiz bir şekilde davrandılar. Niyette samimiyet, üslupta ve yöntemde ciddiyet önemli. 

'Saygısızlık ifade eden açıklamalardan sonra onları muhatap almam doğru değil'

Bu randevuyu talep eden ülkenin başbakanı. Benim kimseye nezaketsizlik yaptığım görülmemiştir. Birkaç gün sonra kendilerini ziyaret edecek bir misafire saygısızlık, diğer siyasi şeyleri bir kenara dahi koysak, saygısızlık ifade eden, tahrif ifade eden açıklamalardan sonra onları muhatap almam, şahsi olarak da bulunduğum makam olarak da doğru değildir.

'Bana hesap soracaklarına, Sur’u Cizre’yi hendeklerle zindan yerine çevirenlere sorsunlar'

'Bana hesap soracaklarına, Sur’u Cizre’yi hendeklerle zindan yerine çevirenlere sorsunlar'

Selahattin Demirtaş - Figen Yüksekdağ

Benden hesap soracaklarını ima edecek şekilde konuştular. Bana hesap soracaklarına, Sur’u Cizre’yi hendeklerle zindan yerine çevirenlere sorsunlar. DTK diye hangi yasal zemine oturduğu belli olmayan yapının açıklamalarını gördünüz. Hani Türkiyelileşeceklerdi? 7 Haziran’da bu laflara inanıp bu partiye oy verenler hesap sormalı.

'Anayasa'yı tartışırım ama Türkiye'nin bütünlüğünü tartışmam'

Anayasa'yı herkesle tartışırım ama Türkiye'nin bütünlüğünü, dirliğini kimseyle tartışmam. Her şeyi konuşurum ama o hendekleri barikatları savunanlarla, çocuklar okullara gidebilsin diye hendek ve barikatlara karşı kanını ortaya koyanları konuşmam.”

Davutoğlu, HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in “Bölgedeki halkın nefes alma hakkını, kayıplarını defnetme hakkını tanımadan bizi ziyaret ederse kaçak çayını içer gider” sözlerine sert tepki gösterdi:

'Gitsinler kimle çay içerlerse içsinler'

'Gitsinler kimle çay içerlerse içsinler'

Sırrı Süreyya Önder

İçeriğin Devamı Aşağıda

İkinci mesele ise ciddiyet meselesi. Yok çay içecekmişiz de kaçak çaymış da. Gitsinler kimle çay içerlerse içsinler. Türkiye ateş çemberi olacak ben de çay içeceğim öyle mi?

Ya samimi olurlar, ciddi olurlar bütün kapılar açılır ya da hadlerini bildiririz. Önce söylediklerinden vaz geçecekler. Piyonsalar ona göre muamele görürler.

2011’i hatırlatayım size. Ülke yeni bir anayasa hazırlığındayken PKK Silvan saldırısı oldu, HDP sessiz kaldı. Her seçimde millet yeni bir ufka yönelirken bunlar terörü gündeme getiriyor. Bunların akıl hocaları baktılar Türkiye yeni bir düzene gidiyor. Harekete geçsinler. Kimlerin adına hareket ediyorlarsa gitsinler onunla masaya otursunlar.

AA ve Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
71
24
8
6
2
2
0