Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu'ndan HDP'li Vekile Tepki: 'Bir İntihar Bombacısının Taziyesine Katılmak İhanettir'

Davutoğlu'ndan HDP'li Vekile Tepki: 'Bir İntihar Bombacısının Taziyesine Katılmak İhanettir'

ATKN
23.02.2016 - 13:09

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Ankara'daki saldırıyı gerçekleştiren intihar bombacısının taziyesine giden HDP milletvekiline tepki göstererek, 'Ne kaderimizle, ne kederimizle beraberler. O partinin yetkilileri bu konuda adım atacak mı bilmiyorum. Kötülükten, kandan, gözyaşından besleniyorlar. Bunlar açıklama yapmak zorundalar' dedi ve ekledi: 'Bir intihar bombacısının, kan dökmüş, eli kanlı bir katilin taziyesine katılmak, onu saygıyla anmak, insanlığa yapılabilecek en büyük ihanettir.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Davutoğlu, partisinin Meclis'teki grup toplantısında konuştu.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Ankara saldırısının ardından her türlü tedbir alınmış ve soruşturma büyük ölçüde sonuca bağlanmıştır. Alınacak tedbirleri gözden geçirdik. Her ilin özgün durumunu göz önünde bulundurarak güvenlik önlemleri alınacak. Ankara'ya has bir güvenlik anlayışı gözettik. Ankara'nın huzur ve emniyeti için ne gerekiyorsa bunu süratle yapacağız. Personel takviyesi gerekiyorsa yapacağız.

'Kanıtlar ortada açık ve nettir, PKK ve YPG iş birliği ile yapılmıştır'

'Kanıtlar ortada açık ve nettir, PKK ve YPG iş birliği ile yapılmıştır'

Terörle mücadele çok boyutla ele alınacak bir mesele. Emniyet birimlerimizin hızlı ve etkin bir çalışması sonucu YPG-PKK işbirliği ortaya konmuştur. PKK'dan talimat ve destek alan bu terör örgütünün faaliyetleri ortadadır. Yapılan araştırmalarla 21 kişilik terör örgütü şebekesi yakalanmıştır. Kanıtlar ortada açık ve nettir. Bu PKK ve YPG iş birliği ile yapılmıştır.

Birileri PKK'yı aklamaya çalışıyor. Sayın Kılıçdaroğlu da DAEŞ'i söyleyerek dikkatleri başka yöne çekmeye çalışıyor. Terör örgütlerine karşı birlikte olmak zorundayız. Zihin bulandırmaya yönelik gayretler YPG'yi temize çıkarma gayreti ortaya çıkmıştır. YPG'yi temize çıkarma çalışması var. Bizim sağlam kanıtlarımız ortada, isteyen ülkelerle paylaştık. İsim değişince şeytani eylemlerini gizleyebileceklerini sanıyorlar. Bu kirli oyunun sahipleri deşifre edeceğiz, piyonlarını da uygun gördüğümüz şekilde cezalandırmaya devam edeceğiz. 

İstediler ki YPG ve PYD uluslararası desteğini sürdürebilsin. İnternette basit bir tarama ile bir erkek vesikalık fotoğrafı bulup, gerçek fail olduğunu iddia ettikleri başka birisinin yüzünü fotoğrafa montajladılar. Zihin bulandırmaya yönelik bu acemi gayretle bölücü terör örgütünün suçu üstlenerek YPG’yi temize çıkarma taktiğini bütün açıklığıyla ortaya çıkmıştır.

'Ne kaderimizle, ne kederimizle beraberler'

'Ne kaderimizle, ne kederimizle beraberler'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye partisi olacağını söyleyen partinin, Ankara saldırısına karşı utanç verici tutumunu gördünüz. Teröre karşı ortak tavır bildirisini imzalamadı. İpe un serdi, bu cinayeti lanetliyorum diyemedi. Sırtlarını terör örgütlerine dayadıkları için imza atamadılar. HDP'nin bir milletvekili, saldırıyı gerçekleştirdiği terörist için taziyeye gitti. Ne kaderimizle, ne kederimizle beraberler. 

O partinin yetkilileri bu konuda adım atacak mı bilmiyorum. Birileri kınayacak, saz çalacak; birileri de Türklerin ve Kürtlerin kanı üzerinden siyaset yapacak. İnanıyorum ki o partiye oy veren herkes bir kez daha muhasebesi yapmıştır. Bu ülkeye gönülden bağlı hiç kimse, helal süt emmiş hiçbir insan teröre sempati ile bakamaz. Kötülükten, kandan, gözyaşından besleniyorlar. Bunlar açıklama yapmak zorundalar. Bu insanlığa karşı yapılan bir ihanettir. Provakasyon yapıyorlar, ülkede çatışma çıkarma gayretindeler. Bir intihar bombacısının, kan dökmüş, eli kanlı bir katilin taziyesine katılmak, onu saygıyla anmak, insanlığa yapılabilecek en büyük ihanettir. Etnik bir kutuplaşma içindeler. Hukuk içinde bunun hesabı birer birer sorulacaktır.

Bu saldırının sonrasında TBMM bir saniye bile çalışmalarına ara vermeyecek. Bu Meclis, düşman Polatlı'ya geldiğinde de çalışmalarına devam etti. Bu Meclis milletin müracaat meclisidir. Biz iktidardayken, bu Meclis'in bir dakika dahi ara vermesine sebep bulamayacaktır. Sizler çalışmalarınızı yürüteceksiniz, her şartta milletin sesi olacaksınız.

'Kimseden izin almaz, operasyon ve harekat hesabı vermeyiz'

'Kimseden izin almaz, operasyon ve harekat hesabı vermeyiz'

Görevimizin bilincindeyiz. Sınırmızdaki gelişmeleri takip ediyoruz. Suriye'nin kuzeyin açık bir oyun oynanıyor. Rusya, DAEŞ ve YPG ele ele terör yuvası kurmaya çalışıyor. Buna izin vermeyiz, farkındayız. Ulusal güvenlik için bir an olsun tereddüt göstermeyiz. Kimseden izin almaz, operasyon ve harekat hesabı vermeyiz. Bu coğrafyada Kürtlerin de, Ezidilerin de, Türkmenleri en büyük dostu Türkiye'dir. Önümüze çıkan engelleri azimle aşacağız.

'Gönlümüzün zenginliğini sunmaya devam edeceğiz'

'Gönlümüzün zenginliğini sunmaya devam edeceğiz'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Teröre karşı ikiyüzlü tavır alanlar Suriyeli kardeşlerimize de duyarsız kalıyorlar. Suriyeli kardeşlerimize bu ülkede yapılan baskı ve tutunlar yürek acıtıcıdır. Avrupa'nın ortasında mültecilere taciz haberi geliyor. Avrupa sınavda. Biz 5 yıldır bu sınavı veriyoruz ve ak alınla çıkıyoruz, onlar ise ilk aşamada kaybediyor. Biz belki onlar kadar imkanlara sahip değiliz ama gönlümüz zengin. Biz gönlümüzün zenginliğini sunmaya devam edeceğiz. Biz bir destan yazdık. Somali'den Filistin'e, Suriye'den Irak'a kadar yazdığımız insanlık destanı ileride okunacaktır. Bu destanın her bir ferdini tarih yazacak. 

Avrupa'nın düştüğü durum içler acısıdır. Bu tarihler bizim ak tarihimiz olacaktır. Türkiye dünyaya örnek olmaya devam ediyor. Kendi nüfusundan fazla Suriyeliyi barındıran Kilis'in Nobel'e adaylığı konuşuluyor. Avrupa'nın ve dünyanın durumuna bakın, bir yandan Türkiye'ye bakın. Allah bu millete zeval vermesin.  

'AK Parti hiçbir zaman milletine sırtına dönen bir parti olmayacaktır'

AK Parti, Türkiye'nin hem bugünlerin teminat, hem gelecek umududur. AK Parti Türkiye'nin hem aklı, hem vicdanıdır. AK Parti sıradan bir siyasi parti değildir. AK Parti Türkiye'nin her köşesinde siyaset yapan tek partidir. AK Parti hiçbir zaman milletine sırtına dönen bir parti olmayacaktır. 

AK Parti hükümetleriyle Türkiye bambaşka bir ülke oldu. Dokunulmayana dokunduk, aşılmayanı aştık. Herkesin yüzü gülecek dedik, güldü. Demokrasimiz geliştikçe, Türkiye ekonomisi şaha kalktı. Biz vatandaşımıza, vatandaşımız bize güvendi. 230 milyar dolar olan milli gelirimiz 800 milyar dolara çıktı. Yollarımız, hastanelerimiz, okullarımızla kalkınma hamlesi geliştirdik.

'Terör sona erene kadar, silahlar bırakılana kadar mücadelemiz sürecek'

'Terör sona erene kadar, silahlar bırakılana kadar mücadelemiz sürecek'

Terör baronları ve onların siyasi uzantıları bizi terör girdabına çekme gayreti içindeler. Onların derdi çatışma ve kaos çıkarmak. Doğu ve güneydoğu bölgelerimize yatırım için seferber olunca, terörün arkasındaki odaklar rahatsız oldu. Şehirleri o yüzden ateşe veriyorlar, sivilleri öldürüyorlar, şehirleri talan ediyorlar. En büyük zarar bölge halkına. Türkiye'nin önünü kesemeyecekler, bu ülkenin birliğini bozamayacaklar. Terör sona erene kadar, silahlar bırakılana kadar mücadelemiz sürecek. Hukuktan, adaletten asla vazgeçiremeyecekler. 

Birlik, Demokrasi ve Huzur Eylem Planımızla her türlü desteği sağlıyoruz. Ankara saldırısından sonra Van'a ziyarette bulunamadım. Terörle mücadelede önemli mesafeler aldık. Meşruyet, demokratik hak ve özgürlüklerden taviz vermeyeceğiz. Terörün bir geleceği olmayacak. Bölge insanı terörden çok yoruldu. Barış, kardeşlik içinde yaşamak istiyor. Elinde silah olmayan herkesle tek tek konuşacağız. 

Yeni Anayasa

Mevcut anayasamız bir bütün şekilde değişmeli. Darbe dönemi anayasasıdır. Bugün yaşadığımız sorunların birçoğunda bu zihniyet yatmaktadır. Bu anayasanın değişmesini herkes ifade ediyor. Bu değişmedikçe, atacağımız adımlar bir sonuca ulaşmayacaktır. 

1 Kasım'da seçime giderken tüm partiler bu sözü vermiştir. Meclis'in meşruyeti sorgulanarak bu Meclis anayasa yapamaz diyen de olmuştur. Türkiye 5 yıl kaybetti. Ancak biz yine de iyimserliğimizi koruduk ve verdiğimiz söz doğrultusunda harekete geçtik. Her biriniz ayağa kalkıp yeni bir anayasa yapacağız diye gür bir sesle haykırmalısınız.

Yeni Anayasa komisyonunun dağılması: 'CHP değişmiyor, galiba hiç değişmeyecek''

Yeni Anayasa komisyonunun dağılması: 'CHP değişmiyor, galiba hiç değişmeyecek''

Artık millete verdiğimiz söz yerine getirilsin dedik. Meclis Başkanımızın çağrısı ile komisyon çalışmalara başladı. Ancak sabote girişimleri başladı. CHP değişmiyor, galiba hiç değişmeyecek. Sayın Kılıçdaroğlu ile yaptığımız görüşmede hiçbir önşart olmadan konuşma ilkesini benimsemiştik. Son tavırları bu ilkesel yaklaşımla çelişkidir. Müzakere için oturulan masada kendi şartlarını dayatmaya çalıştılar. Onlar kendi önşartlarını dayatma şekilden getirdiler. O masa uzlaşma masasıdır. Sayın Kılıçdaroğlu'na göre komisyonun adı Darbe Hukukundan Arındırma Komisyonu olmalıymış. Yani komisyon anayasa yazımından önce darbe yasaları üzerinde çalışılmalıymış. CHP çağrımıza samimi bir yanıt vermek yerine, anayasa komisyonunu dayatma gerekçesi olarak kendi şartlarını benimsedi. AK Parti darbecilere rağmen iktidara gelmiştir, iktidarını sürdürmüş ve milletle yürümeye devam edecektir.

'Bahara daha fazla demokratikleşmiş bir ülke olarak girelim'

Darbeci hukuku Sayın Kılıçdaroğlu yeni fark ediyor. Biz ise 2007 yılında 1085 darbe dönemi yasasını tedavülden kaldırdık. Antidemokratik hükümlerin kaldırılması için çalışmayı söylemiştik. 457 kanun ile 35 kanun hükmünde kararnameyi taramıştık. Aynı heyet darbe dönemleri haricinde yer alan antidemokratik hükümleri kapsayan 855 hükmü taramış durumda. Benzer bir çalışma yürüttüğünü söyleyen CHP başta olmak üzere tüm partilere çağrıda bulunuyorum. Bütün antidemokratik hükümleri kaldıran bir komisyonu bugün kuralım. Bahara daha fazla demokratikleşmiş bir ülke olarak girelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'İsteyen başkanlık sistemini isteyen parlamenter sistemi önersin dedik'

'İsteyen başkanlık sistemini isteyen parlamenter sistemi önersin dedik'

Parlamenter sistem dışında başka bir öneriyi getirmeme önerisiydi. Başkanlık sistemi önerisinden rahatsızlık duyarak parlamenter sistemi dayatmaya çalışıyor. Biz AK Parti olarak parlamenter sistemi gündeme getiremezsiniz demiyoruz, hiçbir önşart koymayalım, isteyen başkanlık sistemini isteyen parlamenter sistemi önersin dedik. Biz bir yola çıktık mı iyi hesap ederiz, yola çıktık mı irademizin sarsılmasını istemeyiz. Onlarsa bir ay önceki fikirden cayıyorlar. Hiç kimsenin müzakere masasını önşartla baskı altına almasını kabul etmeyiz. Kimse bize bir şey dayatamaz, buna tahammül göstermeyiz.

Daha esasa dahi geçilmemişken, CHP bu sabotajla darbe ürünü bu anayasanın makyajlanması görüşünü ortaya koydu. Anayasa yazımına iştirak edecek partilerimizin bir samimiyet testinden geçtiklerini unutmamalılar. Milletimiz samimi bir şekilde yeni anayasa için çalıştığını, kimin bin dereden su getirdiğini gördü. Türkiye'nin ihtiyacı yeni, milli bir anayasanın yazılmasıdır. Biz komisyonun çalışmalarına devam etmesini istiyoruz. Dört partinin ortak iradesi ile çalışmasına CHP'nin kabul etmesidir. CHP inadını sürdürdükçe, biz diğer iki parti ile komisyona devam etmesi görüşünü sürdüryoruz. CHP imtina ederse, diğer iki parti ile oluşturulacak komisyonla yeni anayasanın yazılabileceğine inanıyoruz. Bu bir partinin meselesi değildir. Bu ülke için siyaset yapma iddiasında olan her partinin bunu yapması lazım. Bu samimi çağrılarımıza rağmen yeni anayasa konusunda uzlaşma sağlanamazsa, biz yeni anayasa sözünü yerine getirmekte kararlıyız. Türkiye için en hayırlı sonuca ulaşacağız. Tek başımıza kalsak da Türkiye'ye ihtiyacını duyduğu yeni anayasayı kazandıracağız.  

'Reform üzerine reform yapıyoruz'

Hükümet olarak bir yandan içeride ve dışarıda terörle mücadele ederken, teröre karşı da mücadelemiz sürüyor. Her adımı atıyor ve vatandaşlarımızın olumsuz etkilenmemesi için çaba gösteriyoruz. Reform üzerine reform yapıyoruz. İki ayda üç aylık reformların yüzde 50, vaatlerimizin yüzde 77'sini hayata geçirdik. Bir ay içinde de bütün vaat ve reformları hayata geçireceğiz.

Siyasi etik kanunu, şeffaflığın artırılması, cemevilerine statü, taşeronların istihdamı gibi konularda reformlarımızı Meclis'e sevk etmeyi düşünüyoruz. Terörle etkin mücadele etmek ve vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için Birlik, Demokrasi ve Huzur planını paylaştık. Turizm sektörü için 9 maddelik acil eylem planını açıkladık. Kara bir propaganda yürütülüyor. Hükümet olarak turizm sektörünün etkilenmemesi için gayret gösteriyoruz.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

HDP'ye oy veren biri olarak söylüyorum. Davutoğlu haklı kardeşim. Göz göre göre cani bir terör eylemi yapmış bir şerefsizin taziyesine nasıl gidersiniz?Kürtl... Devamını Gör

Freya

Aynen ben de 7 haziran'da vermiştim ama şu anki halleri hayal kırıklığı, yalnız İmralı'daki öbürlerinden akıllı bence herşeye rağmen. Kandil'in peşine takılm... Devamını Gör

Mahsun G.

çok yerinde bir açıklama peki, bu şahısların başındakine sayın demek, şehitlere kelle demek, ypgnin peşmergenin sınırı delik deşik edip göstere göstere Ülke ... Devamını Gör

dürüst

verin hdpye verin oyları amk şu orospu çocuklarını mecliste konuşturun