Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu'ndan Gül'e: 'Kapımız Her Zaman Açık'

Davutoğlu'ndan Gül'e: 'Kapımız Her Zaman Açık'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Davutoğlu, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün AKP'den milletvekilliği adaylığı konusunda, 'Kendisinden sinyal olmasına gerek yok. Ne zaman arzu ederse AK Parti'nin kapıları açık' dedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün AK Parti'den milletvekilliği adayı olup olmayacağı konusunda, New York'ta soruları yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'Kendisinden sinyal olmasına gerek yok. Ne zaman arzu ederse AK Parti'nin kapıları açıktır' dedi. Davutoğlu, ayrıca, 'AK Parti'de siyaset yapması hepimiz için gurur verici bir gelişme olur, takdir kendilerinin' ifadesini kullandı.

Erdoğan: Hayırlı olur, isabetli olur

Ankara'da cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 7 Haziran genel seçimleri için milletvekili adayı olup olmayacağını değerlendirmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

Erdoğan, 'Adaylık konusu Abdullah Bey'in takdiridir. Politik, siyasi kararlar tabii ki Abdullah Bey'indir. Bana göre, böyle bir şey için vereceği karar güzel de olur, hayırlı da olur. İsabetli olur' dedi.

Gül İstanbul’daydı

Erdoğan’ın işaret ettiği Abdullah Gül’ün ‘takdirini’ öğrenmek içinse gözler İstanbul’daydı. Gül Cuma namazını, Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Camii’nde kıldı. Gül ile aynı camiye giden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ve AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Çelik gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gazetecilerin 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de AK Parti'den milletvekili adayı olacağı iddialarının sorulması üzerine Hüseyin Çelik şunları söyledi:

'Sayın Cumhurbaşkanımız aday olması halinde kendisi açıklar. Yani böyle bir niyeti olduğu zaman biz bundan ancak şeref duyarız. Kendisi zaten AK Parti’nin kurucularındandır, kurucu genel başkan yardımcısıdır. Bizim 58'inci hükümetin başbakanıdır, dışişleri bakanımızdır. Sonra da çok başarılı, şerefli bir cumhurbaşkanlığı süresi var. Kendisi böyle bir şeye niyet eder de aday olursa şeref duyarız. Ama böyle bir şey olsa bile bunu benim açıklamama gerek olmaz. Bu konuda yetkili de değilim. Gül nasılsa buraya gelecekse bunu kendisine sormanız lazım.'

Hüseyin Çelik'in konuşmasının ardından Abdullah Gül’de aracıyla camiye geldi. Mehmet Ali Şahin ve Hüseyin Çelik ile tokalaşıp sohbet eden Gül, daha sonra cuma namazını kıldı. Gazetecilerden soru almadı.

‘Başbakan olmayacaksa...’

NTV yayınına katılan AK Parti’deki 3 dönem kuralı nedeniyle siyasete ara verecek olan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da Abdullah Gül’ün olası adaylığını değerlendirdi:

“Şu ana kadar adaylık söz konusu değildi. Cumhurbaşkanımızın sözleri bir ümittir ışıktır. Kendileri bu konuda bir görüşme yaparlar siyasete devam etmek isterlerse biz sevinç duyarız..”

Arınç, Abdullah Gül’ün Ak Parti’deki 6 bin aday gibi değerlendirilemeyeceğini söyledi.

“Cumhurbaşkanlığı, başbakanlık yapmış olması 6 bin adaydan biri gibi karşılanmamalıdır. Gönülden arzu ediliyorsa şık olanı kendisinin bizzat davet edilmesidir. Henüz o noktada olmadığımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Arınç, Abdullah Gül için gönlünden geçenin ise Meclis Başkanlığı olduğunu söyledi.

“ Eğer başbakan olmayacaksa benim gönlümden de geçen büyük bir şerefle yaptığım Meclis Başkanlığı'dır. Abdullah Gül Meclis Başkanı olursa Meclis de siyaset de Türkiye de kazanır. '

‘Partiler üstü görev yaptım’

Abdullah Gül geçen hafta da Cuma namazı sonrası açıklamalar yapmış gazetecilerin milletvekili adaylığı iddialarını sorması üzerine konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

'Cumhurbaşkanlığı döneminde partiler üstü bir görev yaptım. Mesafeli durmaya gayret ettim. Ancak partime döneceğimi söylemiştim. Ben bu partinin kurucusuyum hatta ondan öte bu hareketi başlatanlardanım. Sonra da partinin reformcu çalışmalarına liderlik ettim. Bu ne demek, artık arkadaşlarımın yapacakları çalışmaları desteklerim'

  • Kaynak: Al Jazeera, AA
Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/dav...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0