Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu'ndan Demirtaş'a: 'Bir Anda Cuma Namazını Hatırladılar'

Davutoğlu'ndan Demirtaş'a: 'Bir Anda Cuma Namazını Hatırladılar'

Dün Sur'da çıkan olaylara ilişkin 'Provokasyonlara kulak asmayan Diyarbakır halkına teşekkür ediyorum' diyen Başbakan Davutoğlu, Demirtaş'ın çağrısının zamanlamasına dikkat çekerek, 'Ne zaman ki çete elebaşlarına sıra geldiğinde, birden hep beraber bunu nasıl engelleriz çabasına giriyorlar' dedi. Davutoğlu, Demirtaş'ın cuma namazı çağrısında bulunmasıyla ilgili olarak ise 'Bir anda şimdi cuma namazını hatırladılar. Marksist-Leninist bir örgüt, düşünün.. Fatih Paşa Camii'ni yakanlar bunlar. Ezanları susturup minareden marş söyleyen bunlar' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Sur'a yürüyüş çağrıları ve hükümete yönelik eleştirilerine ilişkin konuştu. Başbakan, 'Tüm provokasyonlara rağmen, çağrılara kulak asmadan vakur tavır sergileyen Diyarbakırlı hemşehrilermize teşekkürü borç bilirim' dedi.

Davutoğlu, Ankara'da AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ile ortak basın toplantısında gelen bir soru üzerine Demirtaş'ın açıklamalarına yanıt verdi.

Başbakan, 'İsyan çağrıları yapıldı. Ama Diyarbakır halkı hiç yüz vermedi' dedi.

Bölge halkının Türkiye'nin huzur ve istikrarının ne demek olduğunu çok iyi bildiğini belirten Başbakan, 'Halk, terör örgütüne karşı da çok basiretli bir tavır sergiliyor. Çağrıların cevapsız kalması çok anlamlıdır' dedi.

'Gençleri değil elebaşlarını düşünürler'

Başbakan, 'Demirtaş'ın tutumuna da dikkat çekmek isterim. Bakın Cizre'de operasyonlar yapıldı, haftalarca sürdü. Ama ne zaman ki terör örgütü ele başlarına yaklaştık, birden Demirtaş Cizre'de işte bir bina söz konusu oldu. Peki niye o zaman' diye devam etti.

Davutoğlu, 'Onlar kandırılmış gençleri düşünmezler. Ne zaman ki çete elebaşlarına sıra geldiğinde, birden hep beraber bunu nasıl engelleriz çabası içine giriyorlar. Haftalarca yapmadıkları çağrıyı son birkaç haftada yaptılar Cizre'de. Bizler orada hayatını kaybeden aldatılmış gençler için endişeleniyoruz. O çocukları aldatıp karanlık bir geleceğe gönderenler, kendi elebaşlarına sıra geldiğinde birden onları kurtarma çabası sarf ediyor' diye konuştu.

'Bir anda Cuma namazını hatırladılar'

'Demirtaşın meselesi Türkiye’nin geleceğini karartmak' diyen Başbakan, 'Bize yaptığı ithamlara gelince, ben Sur'un her taşını Demirtaş'tan iyi bilirim. Ona aşkla bağlıyım. Diyarbakırlı da bunu bilir. Onun yapmak istediği, psikolojik ortam oluşturup gerginlikleri kışkırtarak çatışma ortamı teşvik etmek' diye devam etti.

'Bir anda şimdi Cuma namazını hatırladılar. Marksist-Leninist bir örgüt, düşünün.. Fatih Paşa Camii'ni yakanlar bunlar. Ezanları susturup minareden marş söyleyen bunlar. Peygambere açıkça hakaret edenleri bünyesinde barındıran bunlar...

Baktılar ki etnik ırkçılık ile halkı ayaklandıramadılar, şimdi de Cuma namazı gibi dinimizin kutsal bir ibadetini kullanarak güya kendilerini halka yakın göstermek istiyorlar. Bizim Diyarbakır’da da Türkiye’nin her yerinde de tek istediğimiz, kamu düzenini korumak, herkesin hayat hakkını mal ve namus emniyetini sağlamak, bunu kim tehdit ederse gereken tedbirleri almaktır. 

Başka zaman Cuma namazını hatırlamayanların bir anda bunu hatırlamasını da Diyarbakır halkının basiretine sunuyorum. Eminim bu terör örgütü karşısında ortak aklımız, vicdanımız, irfanımız kazanacaktır.'

Demirtaş ne demişti?

Demirtaş ne demişti?

Diyarbakır'daki HDP binasında dünkü Sur çağrısına ilişkin açıklamalarda bulunan Demirtaş;  'Tüm halkımızı yarın Cuma namazı için Sümer Park'a bekliyoruz. Yarın çözüm için dua edeceğiz' demişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Demirtaş'ın sözleri şu şekilde: 'Cuma akşamı bütün halkımızı mezarlıklara, parti şehitlerinin mezarlıklarına sahip çıkmaya çağırıyoruz. Yarın cuma, cuma namazını da halkımızla birlikte yarın Sümer Park'ta kılacağız. Binlerce kişiyle birlikte barış için, çözüm için dua edeceğiz. Cuma namazından sonra orada bulunan halkımıza bizler hitap edeceğiz. Yarın cuma namazı için bütün halkımızı birlikte Cuma namazını kılmaya davet ediyoruz' 

Al Jazeera ve Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
83
25
13
9
3
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cnsfrd

sanki 13 yıldır chp-mhp iktidarı varmış, pkk ile pazarlık edip Hdp'yi bile katmadan anlaşmışlar......

Vertenyan

Selonun durumu düşmanlarından yırtmak için namaza duran zübük gibi

GIPSY

la vallaha bu adama cevap vermekten yoruldu herkes o yüzden her türlü garipliği sergiliyorlar artık kimse bi şey demiyor :d