Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu'ndan Cizre Açıklaması: 'Belki de Orada Hiç Yaralı Yok'

Davutoğlu'ndan Cizre Açıklaması: 'Belki de Orada Hiç Yaralı Yok'

Onedio Medya
03.02.2016 - 14:26 Son Güncelleme: 03.02.2016 - 15:30

Başbakan Davutoğlu, 'Doğum yapan bütün kadınların hizmeti 'vatani hizmet' sayılmalıdır. Yarı zamanlı ve tam ücretli çalışma hakkı tanıdık. Hayırlı uğurlu olsun' dedi. Davutoğlu 'Türkiye bütün mazlumların sığınabileceği son kale. Birileri bu son kaleyi tahrip etmek istiyor' ifadelerini kullandı. Cizre'de ambulanslara ateş açıldığını söyleyen Başbakan sözlerini şöyle sürdürdü:  'Yaralı terörist de olsa tedavi eder adalete teslim ederiz. Türkiye demokratik bir hukuk devletidir. Yaralıları getirin' dedik, getirmediler. Nerede bu yaralılar? Biz yaralılara ulaşmaya çalıştık. Belki de orada hiç yaralı yok...'

İçeriğin Devamı Aşağıda

İl başkanları toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin 'bütün mazlumların sığınabileceği son kale' olduğunu söyledi. Başbakan Davutoğlu, 'Birileri bu son kaleyi tahrip etmek istiyor. Bizler son kaleyi savunmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Son kalenin müdafaa hattı da AK Parti teşkilâtlarıdır' dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

'Sabah Çınar Beldesi'nde komşu olarak oturan 2 kahraman kadını Meryem Tan'ı ve İpek Çiftçi'yi ziyaret ettim. Onların Çınar'da bulunma sebebi Çınar'a hizmet etmekti. Onurluydu, vakurdu. Bu iki kahraman Anadolu kadınını sizler adına selamlıyorum. Allah bir daha hiçbir anneye bu acıyı yaşatmasın.

Bize dönüp zalim, otoriter, diktatör diyenler Sait'in o acı tebessümü görmeden, o terör örgütüne hiçbir şey söylemeden, askerimize, polisimize saldıranlara söylüyorum. Zulüm görmek istiyorsanız o iki kadını dinleyin. Biraz utanma hissiniz varsa, gözlerinin içine bakarak diyin ki, 'oraya bomba koyanlar zalim değil ama sizler için gece gündüz çalışanlar zalim' diyin. O zaman sizlerle bir daha yüzleşiriz. Sicilimizi herkes bilir. Bizim sicilimi ak ve pak. Ama bebek katillerinin sicilini herkes biliyor. Bu zalimlere karşı, Türk-Kürt kardeşliğini ebedi kılma günüdür. Bu mazlumlara yapılan saldırılara karşı durma günüdür. Başka hiçbir partide bu salonda toplanan 81 Ak yüreğin merhameti olamaz.

"Türkiye bütün mazlumların sığınabileceği son kale"

"Türkiye bütün mazlumların sığınabileceği son kale"

Hangi partimizin biri genişletilmiş il başkanları toplantısında bir araya geliyor da bunları konuşuyor. Biz bunları konuşurken hiçbir ili birbirinden ayırmadık. Ayırmadık, ayırmayacağız, ayırmaya çalışanların karşısında kale gibi duracağız.

Bütün çevremizdeki büyük krizlerin ortasında mazlumların sığınabileceği son kaledir Türkiye. Birileri bu son kaleyi tahrip etmek istiyor, yıkmak istiyor. Bugün Türkiye mazlum milletin dualarıyla ayaktadır. Bizler bugün bu son kaleyi savunmak için ne gerekiyorsa yapacağız.

AK Parti Türkiye'ye hizmet için çıktığı yolda emin adımlarla yürüyor. AK Parti kurulduğu günden bugüne katıldığı seçimleri kazanan yegane partidir. AK Parti bütün zorlu süreçlerde, bütün kader anlarında milletimizin umudu olan yegane partidir. AK Parti teşkilatları milletle buluşmasaydı, bu hareket bu kadar yol alamazdı. Bu millet için hizmet için koşmasaydınız bu kadar yol alamazdık. Bu hareketin mimarları sizlersiniz. Bu parti hepimizin, hepinizindir. Kim bu harekete katkı verdiyse, kim alnını bu hareket için terletmişse Allah ondan razı olsun.

'3 ay sonunda vaatlerimizin tamamını yerine getirmiş olacağız'

Biz milletimize tutamayacağımız sözü vermeyiz. Hükümetimizin kurulmasının üzerinden kısa süre geçti. Eskiden vaatler verildi mi, o vaatler yerine getirilmezdi. Seçimden önce dile getirdiğimiz müjdelerimizi yerine getirmek için çalıştık. Bugün itibariyle, 3 aylık programın yüzde 40'ını, vaatlerin yüzde 66'sını gerçekleştirdik. Hiçbir AK Parti teşkilatı mensubunun başını öne eğmesini istemiyorum. 3 ay sonunda vaatlerimizin tamamını yerine getirmiş olacağız.

Asgari ücretini 1300 TL'ye çıkardık. Emeklilere zam yaptık. Esnafa faizsiz kredi vermeye başladık. Gençlere 50 bin TL karşılıksız kredi vermeye başladık. Bursları artırdık. Emeklilerin intibak sorununu çözdük. Askerlerin harçlıklarını çıkardık. Yemde ve gübrede KDV'yi kaldırdık. Çiftçilerimize faizsiz kredi desteği verdik. Seralara destek vereceğiz dedik, verdik. Dövizli askerlik bedelini düşürdük. Çeyiz hesabını başlattık. Kişisel verilerin korunması için Meclis'e sevk ettik. Öğretmen atamaları için başvurular başladı. Bu vaatlerimizi yaptığımıza şahit misiniz?

Geçtiğimiz hafta; işveren sigorta priminde 10 işçi kaldırma zorunluluğunu kaldırdık, emeklilerden SGK primi kesintisini kaldırdık, muhtar maaşlarını yükselttik, polis ve erbaşların ek göstergelerini yükselttik, gençlerimizin genel sağlık sigortası primini biz karşılayacağız, öğrencilerin pasaport harçlarını kaldırdık.

"Doğum yapan kadın aslında vatani bir görev yapıyor"

"Doğum yapan kadın aslında vatani bir görev yapıyor"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğum yapan bütün kadınların hizmeti vatani hizmet sayılmalıdır. Yarı zamanlı ve tam ücretli çalışma hakkı tanıdık. Hayırlı uğurlu olsun. Kadınlarımız doktor mu olayım, anne mi olayım ikileminde kalmayacak. Özetle AK Parti söz verdi mi gereği neyse yapar ve geri durmaz. Onlar konuşur, AK Parti yapar.

'Anayasa tartışmasını şahsileştirme çabası ihanettir'

Seçim meydanlarında kararlı durma kararlılığımızı ifade ettik. Yeni anayasanın ertelenmez bir ihtiyaç olduğunu vurguladık. mevcut anayasa ile Türkiye daha fazla devam edemez. Bu bir zuldür. Ben ilk oyumu bu anayasa referandumu için kullanmıştım. Kimse benden hayır oyu verdiğim 82 Anayasası'nı savunmamı beklemesin. İnşallah bu 82 Anayasası'nı tarihe gönderip, bu Meclis'in yazdığı anayasa ile milletin huzuruna gidip destek isteyeceğiz. Gönlümüz ister ki, hep beraber bu anayasayı yapalım. Bu tüm toplumun herkesin benimsemesi gereken metindir. Bütün partilere, bütün STK'lardan destek istiyorum.

Türkiye'nin temel önceliği demokratik, katılımcı bir anayasadır. Darbe hukukunun anası darbeci anayasadır. İnşallah sivil, demokratik hukuk devletinin anası da yeni anayasa olacak. Ruhu ile özü ile insan odaklı, temel hak ve özgürlükleri belirleyen bir anayasa olmalı. Vatandaşlarını tehdit olarak gören bir anayasa yeni Türkiye'nin anayasası olamaz. Bizim yeni anayasa ile birlikte yeni bir zihniyeti ortaya koymamız lazım.

2011 seçimlerinden sonra çok ciddi emek sarf edildi. Bu gecikmiş adımı hep beraber atacağız. CHP ve MHP genel başkanları ile ilk görüşmelerimizi yaptık. Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na verilecek üyeler belirlendi. AK Parti bu anlamda hem parti içinde bir mutfak oluşturacak, hem bu parti içindeki mutfağımızda oluşacak fikirlerimizi komisyonda dile getirecekler, hem de aydınlarla bir araya gelerek çağdaş, demokratik bir anayasayı yazabilmek için gerekli gayreti göstereceğiz.

Bu Türk siyasetinin meselesidir. Tartışılması gereken yeni anayasanın hangi temeller üzerine inşa edileceğidir. Bu süreç bir uzlaşama süreci olarak görülmelidir. Diğer partilerin de ciddi katkılar vereceğine inanıyorum. Komplekssiz bir şekilde tartışmamız lazım.

 'Hepimizin biyolojik ömrümüzün bir sınırı var'

Kim neyi istiyorsa kalıcı bir anayasa yapmak üzere ortaya koymalıdır. Sayın Kılıçdaroğlu'na bir kez daha huzurlarınızda söylüyorum, hepimizin biyolojik ömrümüzün bir sınırı var. Biyolojik ömrümüzün sınırı Allah'ın takdiridir ama bundan 20-30 sene sonra belki bu dünyada olmayabiliriz. Öyle bir anayasa yazalım ki, gelecek nesiller 'Sağolsunlar 61. dönemin milletvekilleri bize sağlam bir anayasa bıraktılar' desinler. Bu bizim çocuklarımıza, torunlarımıza bir borcumuzdur. Öyle bir anayasa yazalım ki 100 sene sonra da torunlarımız çalışabilsinler. Şahsi hesaplar içinde olmamalıyız. Cumhurbaşkanımızı hedef almak, bu tartışmayı şahsileştirmek bu sürece ihanettir. Herkesin Türkiye'nin geleceğini düşünerek bu ülkenin eşit vatandaşları olma sebebiyle en doğrusunu bulmak için yükümlüyüz.

"Başkanlık sistemini istiyoruz"

"Başkanlık sistemini istiyoruz"

Biz başkanlık sistemini istiyoruz. Niçin karşı çıkıyorlarsa anlatsınlar. En doğru anayasayı yapalım. Siyasi çekişmelerden uzak tutmamız gerekir. Farklı fikirlerin ortaya çıkmasını kazanım olarak görürüz. Ortak geleceğe mührümüzü vuralım. Çarpık ve saptrılmış bir parlamenter sistemi savunmak yerine, hür başkanlık sistemini ya da parlamenter sistemi konuşalım. Ama kimse bu sistemi çok iyi diye bize satmasın. Yeni bir kurucu meclis iradesi ile yol alalım.

Bu ülke sistem krizi nedeniyle ne sıkıntılar yaşandı. Bilirsiniz bir anayasa kitapçığı sistemin çökmesine yol açmıştı. 7 Haziran, 1 Kasım sonrasında koalisyona geçilmiş olsaydı bu sıkıntıları görmüş olurduk. Sorunları çözme kabiliyeti olan bir anayasa yazmak zorundayız.

Yeni anayasa bireysel özgürlüğe dayanmalı, yargı bağımsızlığını üstlenmelidir. Siyasal sistemin belirsizliklerini ortadan kaldırmalıdır. Temsilde adaletten taviz vermemeli. İnsan hakları ve hukukun üstünlüğü için hayati bir aşama olarak görüyoruz. Vesayeti kökünden temizlemelidir. Kapsayıcı ve kuşatıcı olmalıdır. Türkiye ağırlıklarını üstünden atmalıdır.

'Üç örgüt aynı anda Türkiye'ye karşı harekete geçti'

PKK, DHKP-C, DAEŞ gibi terör örgütleri eş zamanlı saldırılar gerçekleştiriyor. 20 Temmuz'da DAEŞ Suruç'ta saldırdı. Arkasında DHKP-C İstanbul'da, bir gün sonra PKK Ceylanpınar'da polisimizi şehit etti. Türkiye son kale. Suriye'de problem olduğunda, Irak'ta, Balkanlar'da problem olduğunda halklar Türkiye'ye döndü. Bu üç örgüt aynı anda Türkiye'ye karşı harekete geçtiler, harekete geçirildirler. Biz bu 3 terör örgütüyle mücadelemizi sürdürüyoruz.

PKK saldırılarına devam ediyor. DAEŞ Kilis'e füze atmak gibi bir şeyde bulundu, TSK gerekli mukabelede bulundu. DHKP-C militanları dün Söke'de bir de su yüzüne çıktılar ve canlı bomba olarak geldiklerinde ihanete kalkışmadan silahları ile birlikte yakalandılar. 20 Temmuz'da yaşadığımız durum devam ediyor. 3 terör örgütü son kalemize saldırmaya devam ediyor. Bu terör örgütleri tarumar olacaktır. Bunların hepsi piyon. Biz 23 Temmuz'da bu oyunu gördüğümüz için huzur ve demokrasi operasyonlarını başlattık. Onlar ne yaparsa yapsınlar biz son kalemizi müdafaa edeceğiz.

Hem Türkiye'ye, hem AK Parti'ye saldırıyorlar. Biz nasıl mücadele edeceğimizi biliyoruz. Onlar şeytanca faaliyetlerine devam edecekler biz de şeytanları taşlarken yeni anayasa ile yolumuza devam edeceğiz. Huzur ve demokrasi operasyonu kararlı bir şekilde devam edecek. Bu operasyonlar insanlık dışı yapılara karşı yapılıyor.

Toledo tartışması: Şehir cahilleri

Toledo tartışması: Şehir cahilleri

Diyarbakır'ın Sur ilçesini İspanya'nın tarihi kenti Toledo gibi inşa edeceklerini söylemesiyle başlayan tartışmaya değindi. Toledo'dan Arapça adı 'Tuleytula' diye de bahseden Davutoğlu, kendisini İspanyol faşist diktatör Francisco Franco'ya benzeten HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a da yanıt verdi.

Davutoğlu şunları söyledi:

Sur’daki kentsel dönüşümle ilgili şunu söyledim. Diyarbakır dünyanın en kadim kentlerinden biri, bütün özelliklerini sokak sokak bilirim. Toledo üzerinden Franco polemiği başlatanlar şehir cahili. Biz Toledo deyince Endülüs medeniyetini hatırlarız. Onlar Franco'yu hatırlar. Biz Toledo deyince biblo gibi inşa edilmiş o köklü medeniyetimzin her bir minaresini hatırlarız. Bunlar ise zihinleri Franco, Statlin zihniyeti olduğu için başka bir şey akıllarınıza gelmez. Bunların ufukları sadece buna ulaşır. Toledo'da bir taş bile oynatamazsınız. Modern bir bina yapamazsınız. Gökdelen dikemezsiniz. Mimari dokusunun korunması için aynı taştan eserleri de aynen muhafaza ederek imar faaliyeti yaparsınız. İstismar edecekler ya, ben kültürel-mimari özelliklerin korunması bağlamında Diyarbakır'ı Toledo ve Dubrovnik ile karşılaştırdım diye birinin aklına Franco diğerinin aklına da özerklik geliyor. Şartlanmış zihniyetlere ne derseniz deyin, 'Benim oğlum bina okur, döner döner onu okur' misali başka bir şey bilmez bunlar. Biz onlara, o faşist zihniyetlere faşizmin ne olduğunu da öğretiriz, tarihin ne olduğunu da öğretiriz, Tuleytula'nın ne olduğunu da öğretiriz Allah'ın izniyle. Franco zihniyeti arayacaklarsa aynaya baksınlar. Franco zihniyetiyle Stalin zihniyetini Türkiye'de temsil edenler, kendilerinin olduğu yerde başka hiçbir siyasi harekete, farklı düşünceye izin vermeyecek şekilde terör uygulayanlardır. Biz Diyarbakırımızı, Siirtimizi bütün güzel şehirlerimizi inşa edeceğiz.'

"Hiçbir yaralı insanı sağlık hizmetlerinden mahrum etmeyiz"

"Hiçbir yaralı insanı sağlık hizmetlerinden mahrum etmeyiz"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cizre Devlet Hastanesi'ne 20 roket düştü. Yaralılar, hastalar ölüme götürülmeye çalışılırken, bugün yaralılar için bağıranların o zaman sesleri çıkmıyordu. O kahraman sağlık çalışanları en zor şartlarda hizmetlerini sürdürüyor. Bu roketler hastaneye düşerken tek bir kınama cümlesi kurmadılar. Hiçbir yaralı insanı sağlık hizmetlerinden mahrum etmeyiz.

Cizre'de sözü edilen yaralılarla ilgili olarak takipçisi olduk, gece yarasına kadar takip ettik. Her türlü çalışmayı yürüttük. Bu olayda sözü edilen bölgede görevlilerimize ateş açıyorlar. Cizre'de ambulanslara ateş açılması sonrası mümkün olmadı ulaşmak. Şırnak Valiliği 10 ambulans ve 30 personel gönderdi, bölgeye yaklaştı ama gelen kimse olmadı. Ya ambulanslar gitsin o binadan alsın, ya da bina kim varsa ambulansa gelsinler. Ambulanslara roketlerle saldırı yapıldı. Bir takım iftiralarla Türkiye'yi lekelemeye çalışanlara sesleniyorum; nerede bu yaralılar? Kim olursa olsun yaralı olduğu anda ona ulaşmaya çalışıyoruz.

Sabah 07.21 ile 15.30 arasında tüm önlemler alınmasına rağmen yaralıların tahliyesi için hiçbir gerekçe olmamasına rağmen yaralılar çıkmadılar. Belki de orada hiç yaralı yok. Yaralılardan hiçbir ses seda çıkmadı. 10 ambulans, 30 görevli, helikopter ambulans görevlendirildi. Örgütün siyasi uzantısı olan parti Meclis'te bunları dile getiriyor, al işte biz bunların hepsini yaptık. Cenaze ve yaralıların alınması için defalarca teşebbüste bulunduk.

HDP'ye tepki

O kardeşlerimin ne kadar vefakar olduğunu biliyoruz. Bu saldırılar karşısında bu ülkenin birliği beraberliği için çaba sarf ettiklerini biliyoruz. HDP'liler mesnetsiz iddialarla medyadalar. Her seferinde AİHM'e başvuruyorlar ve hayır cevabını alıyorlar. Bizim için en önemli esas vatandaşlarımızın güvenliği, huzurudur. Terörün diliyle konuşarak, güya kendilerini halkın hizmetinde olduğu iddiasında bulunuyorlar. Hiç kimse terörist faaliyetleri meşru göstermez.

"Cizre ve Sur'da sona yaklaşıyoruz"

"Cizre ve Sur'da sona yaklaşıyoruz"

Teröriste karşı kararlı bir mücadele içindeyiz. Biz teröristlerle mücadele edin derken iki talimat verdik. Biri bu ülkeyi teröristlerden temizleyeceksiniz, sivil kayıplarını engelleyeceksiniz ve asker, polis kayıplarını en aza indireceksiniz. Hamd olsun Silopi'de sona geldik.

Cizre ve Sur'da sona yaklaşıyoruz. Bu ilçelerde hayat normale dönecek. Güvenlik görevlilerimizi kutluyor, teşekkür ediyorum. Özellikle onları bekleyen eşlerine, kahraman kadınlara teşekkür ediyorum. Vatan sağolsun diyen annelere babalara teşekkür ediyorum.

Hiçbir insanımızın yok olmasını istemiyoruz. Operasyonlarımızın hedefi o küçük yaşta kandırılmış gençleri de kurtarmaktır. Bölge halkı teröre karşı duruyor ve bize destek oluyor. Hiçbir terör örgütü bizim birliğimizi kardeşliğimizi bozamayacak, bu kardeşliğe zarar veremeyecek. Bütün şehirlerimiz gelişecek, kalkınacak, Türkiye topyekun zenginleşecek. Onlar önümüze engel çıkaracak, biz Türkiye'yi terör illetinden temizleyeceğiz.'

İHA, AA ve Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
58
29
20
11
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Haha! Sayın Başkan, ses kayıtları yayınlandı HDP tarafından. Orada yardım beklerlerken içeriye nasıl roketlerle, kurşunlarla saldırdıkları, o çığlıklar kulak... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Bu katliamları yapanlara sesleniyorum. 200 sivil (kadın, çocuk, hamile) öldü, hepsine terörist dediniz. Adana'da iki çocuk polis kurşunuyla (5 ve 7 yaşında) ... Devamını Gör

görüncek adam

Bu adam ne konuşuyorsa tersi olmuştur.Demek ki ordakiler sivil yaralı insanlarmış.

görüncek adam

Adam belki diyor fark ettiysen ? Kendisi de bilmiyorum.Ya oradakiler hakikaten masum siviller ise ? Bunun sorumlusu kim olacak ? Tabi ki insanların yardım çı... Devamını Gör

hipotalamus

""Türkiye bütün mazlumların sığınabileceği son kale. Birileri bu son kaleyi tahrip etmek istiyor'"" .....Bu kaleyi tahrip etmek isteyenler gayet açık zaten..... Devamını Gör