Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu'ndan Akademisyenlere: 'Devleti Eleştirdiğiniz Gibi, Terör Örgütünü Eleştirebiliyor musunuz?'

Davutoğlu'ndan Akademisyenlere: 'Devleti Eleştirdiğiniz Gibi, Terör Örgütünü Eleştirebiliyor musunuz?'

ATKN
14.01.2016 - 11:53 Son Güncelleme: 14.01.2016 - 11:54

Başbakan DavutoğluDiyarbakır'ın Çınar ilçesinde PKK tarafından İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen saldırıyla ilgili, 'Bir emniyet görevlimiz şehit düşmüş, 5 sivil vatandaşımız vefat etmiş, 39 vatandaşımız yaralanmıştır' dedi. Güneydoğu'daki çatışmalarla ilgili bildiri yayınlayan akademisyenlere de tepki gösteren Davutoğlu, 'Bu akademisyenler bana tek bir hukuk devleti göstersinler ki, meşru güvenlik birimleri dışında bir silahlı güce izin versin. Terör örgütü ile devleti eş tutmanız, hangi akademik tavra sığar? 5 aylık bebeği katleden terör örgütünün eylemlerini benimsiyor musunuz? Bildirinizde terör örgütünden tek kelime bahsetmiyorsunuz. Devleti eleştirdiğiniz gibi, terör örgütünü eleştirebiliyor musunuz?' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

TÜBİTAK’ta düzenlenen Ar-Ge Reform Paketi Tanıtımında konuşan Başbakan Davutoğlu, 'Barış İçin Akademisyenler Girişimi' adıyla Güneydoğu'daki çatışmaların durması için bildiri yayımlayan akademisyenleri eleştirdi:

Bu bildiriye yansıyan provokatif dil, fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirilemez. Zira ben bu bildiriyi, tek tek harfine, virgülüne kadar düşünerek okudum. Kafamı iki elimin arasına alarak bu bildiriye imza atan, bir kısmını da şahsen tanıdığım akademisyenlerin psikolojilerini anlamaya çalıştım.

'Terör örgütü ile devleti eş tutmanız, hangi akademik tavra sığar?'

'Terör örgütü ile devleti eş tutmanız, hangi akademik tavra sığar?'

Büyük üzüntü, hicap duydum. Akademisyen olan bazı arkadaşlarımızın akıldışı bildirilere imza atmasını hayretle izliyorum. Bu yanlış eylemlerinden dolayı, kendilerini bir kez daha muhasebeye çekecekleri gereğine inanıyorum. Bu bildiriye yansıyan provokatif dil düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendiremez. Bu akademisyenler bana tek bir hukuk devleti göstersinler ki, meşru güvenlik birimleri dışında bir silahlı güce izin versin. Terör örgütü ile devleti eş tutmanız, hangi akademik tavra sığar?

Çınar'daki saldırı: '1 emniyet görevlimiz şehit düştü'

İçeriğin Devamı Aşağıda

PKK'nın Diyarbakır Çınar'da gerçekleştirdiği saldırıya da değinen Davutoğlu, 'Saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırı sonucunda bir emniyet görevlimiz şehit düşmüş, 5 sivil vatandaşımız vefat etmiş, 6'sı emniyet görevlisi olmak üzere 39 vatandaşımız yaralanmıştır. Saldırıda ölen vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum' dedi.

Akademisyenlere '5 aylık bebeği katleden terör örgütünün eylemlerini benimsiyor musunuz?' diye soran Davutoğlu, şöyle devam etti:

'5 aylık bebeği katleden terör örgütünün eylemlerini benimsiyor musunuz?'

'5 aylık bebeği katleden terör örgütünün eylemlerini benimsiyor musunuz?'

Diyarbakır Çınar'da İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen [saldırıda] hayatını kaybedenlerden biri bebek. (Fotoğraf: Abdülkadir Konuksever, Al Jazeera)

Uykusunda şehit edilen polisin acısını akademisyenler hissediyor mu acaba? Bildirinizde terör örgütünden tek kelime bahsetmiyorsunuz. Dün gece 5 aylık bebeği katleden terör örgütünün eylemlerini benimsiyor musunuz? Benimsemiyorsanız yeni bir bildiriyle bunu açıklamanız lazım.

Devleti eleştirdiğiniz gibi, terör örgütünü eleştirebiliyor musunuz? Devleti eleştirmek kolay, devlet hukuk kuralları içinde davranır. Özgür düşünceyi yok sayan, Stalinist, çağdışı anlayışla davranan bir terör örgütüyle karşı karşıyayız.

Ar-Ge merkezlerinde istihdama devlet desteği

Başbakan Davutoğlu, 'Ar-Ge ve tasarım merkezlerinde istihdam edilecek temel bilimler mezunlarının maaşlarının brüt asgari ücret kadarlık kısmını, iki yıl süreyle devlet olarak biz karşılamaya başlıyoruz' dedi.

Firmaların ortak proje yapmasını teşvik etmek amacıyla rekabet öncesi işbirliği projelerine de destek sağlanacağını belirten Davutoğlu, 'Bu firmalara hem gelir vergisi stopajı, damga vergisi istisnası, vergi ve sigorta indirimi gibi vergisel destekler sağlayacağız hem de diğer desteklerimizle önlerini açacağız' şeklinde konuştu.

Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

'Üniversite-sanayi işbirliği faaliyetlerinde bulunan öğretim üyelerimize müjde olarak zikrediyorum. Öğretim üyelerimizin bu faaliyetlerinden elde ettikleri gelirlerden gelir vergisi kesintisi yapılmasına son veriyoruz. Ayrıca üniversitenin bu gelirle ilgili yaptığı döner sermaye kesintisini de en fazla yüzde 15 olacak şekilde sınırlandırıyoruz. Yani eskiden öğretim üyesi bu gelirin yaklaşık yüzde 54'ünü kazanabilirken artık yüzde 85'ini kazanabilecek ve üstelik gelir vergisi kesintisi de yapılmayacak.'

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
42
12
6
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sek...

Teröristlerle anlaşan onlara her olanağı saplayan destek veren herkes benim gözümde aynıdır.

itsasin

7 hazirana kadar 1 operasyon yapılmayan doğuda seçim sonrası savaş başladı.akp milliyetçi oyları almak için savaş çıkardı .doğuda batıda ne 1 asker ne 1 poli... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Çok ciddi görünüyor, gülmemiş amk!