Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu: 'Koalisyon Görüşmelerine Gelecek Hafta Başlayacağız'

Davutoğlu: 'Koalisyon Görüşmelerine Gelecek Hafta Başlayacağız'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Davutoğlu, '78 milyonu hükümetsiz bırakmamak için büyük bir gayret içinde inşallah gelecek hafta koalisyon görüşmelerine başlayacağız' dedi.

Katıldığı bir canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Başbakan Davutoğlu; 'Mümkün olanlar içinde en iyisinin ne olduğunu görmek için de her iki tarafla görüşeceğiz. 3 partiyi de ziyaret edeceğiz. HDP'yi de ziyaret edeceğiz. Ama görünen o ki ya MHP ya CHP yönünde bir tercih, daha doğrusu bir atmosfer oluşuyor' diye konuştu.

Koalisyon formülleri ile ilgili soruya; 'Aslında gönlümüz tek başına iktidar olmaktan yanaydı. Bizim iktidarımızdan yanaydı' diyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

'Ama nihayetinde milli irade, millet tercihini 'siz oturun uzlaşın bir hükümet kurun' diye yapmışsa buna da şikayet etmemek lazım. Her ikisiyle de oturur konuşuruz ve olabilecekler için de mümkün olanlar arasında en iyisini yapmaya çalışırız. İdeal olan tek başına iktidar olmaktı. Mümkün olanlar içinde en iyisinin ne olduğunu görmek için de her iki tarafla görüşeceğiz. 3 partiyi de ziyaret edeceğiz'

Görüşmeler gelecek hafta başlayacak

Davutoğlu, gelecek hafta muhtemelen başkanlık divanı oluşacağını, Meclis başkanlık divanı oluştuktan sonra Cumhurbaşkanı'nın görevlendireceğini belirterek, ardından müzakerelere başlayacaklarını söyledi.

Meclis Başkanlığı seçiminin herkes için bir işaret verdiğini aktaran Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Yani öyle bir hava oluşmuştu ki seçim gecesi yüzde 25 oy alan parti neredeyse 'zafer kazandım' edasında, yüzde 13 oy alan parti 'zafer kazandım' edasında, yüzde 16 oy alan parti 'zafer kazandım' edasında, yüzde 41 oy alan parti de sanki kaybetmiş gibi bir şey yansıtılmaya çalışıldı. Meclis seçimleri gösterdi ki Türkiye'nin siyasetinin öznesi AK Parti'dir. Evet tek başına iktidar değiliz ama bizim söz sahibi olmadığımız herhangi bir gelişme de olmaz Türkiye'de. Yüzde 41'in hakkını, hukukunu koruruz'

'Yunanistan'dakilerin Türkiye'de yaşanma ihtimali az mıydı?'

12 Eylül kalıntısı birçok uygulamanın, 28 Şubat kalıntısı yasakların ortadan kaldırılması bir kazanımdır d,yen Davutoğlu; 'AK Parti 13 yıl önce iktidara geldiğinde olağanüstü hal vardı. Kazanımlardan geri dönmemek demek, tekrar o şartlara geri dönmemek demek. Çözüm süreci bütün o olağanüstü halin kaldırılmasıyla başlayıp, 12 yıla damgasını vuran, milli birliğimizi, beraberliğimizi teminat altına alıp, terör ve şiddetin ülkeden tasfiye edilmesine dönük bir projedir. Bu ülkenin her bir tarafını birbirine kardeş kılmak bizim temel ilkemizdir. Bütün bu ekonomik kazanımlar var, sosyal kazanımlar var. Engellilerin hayatları değişti. Hiçbir ülkeyi üzmek istemem ama bir Yunanistan'a bakılsın bir Türkiye'ye. Acaba Türkiye'de AK Parti iktidar olmasaydı Yunanistan'da emeklilerin, işçilerin, halkın çektiği krizin benzerinin Türkiye'de yaşanma ihtimali az mıydı?' ifadelerini kullandı.

'HDP'yle koalisyonu makul görmüyoruz'

Meclis Başkanlığı seçiminin AK Parti'nin bir başarısı oldğunu ifade eden Davutoğlu, HDP koalisyonuyla ilgili şunları söyledi:

'HDP'yle koalisyonu şu aşamada makul görmüyoruz. Onlar da tavırlarını o kadar net, katı şekilde koydular ki bir koalisyon tablosu içinde olacaklarını sanmıyorum'

Suriye'ye olası askeri müdahale

Dabutoğlu, Suriye'ye askeri müdahale iddialarına ilişkin ise; 'Türkiye, Suriye'ye hemen fiili müdahale edecek ve girecek' diye bir beklenti doğru değil. Ama Türkiye, Suriye'den gelebilecek herhangi bir tehdide karşı da müteyakkız durumdadır. Son dönemdeki hareketlilik, teyakkuz halinin hareketliliğidir.'

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0