Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu: 'Kardeşi Kardeşe Kırdırmaya Çalışıyorlar'

Davutoğlu: 'Kardeşi Kardeşe Kırdırmaya Çalışıyorlar'

Onedio Medya
23.10.2015 - 18:39
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Davutoğlu, 'Gücümüzü kesmeye çalışıyorlar, gücümüzü budamaya çalışıyorlar, kardeşi kardeşe kırdırmaya çalışıyorlar' dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin İzmir'in Bergama ilçesinde düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada, iktidara geldikleri 2002 yılında Türk Silahlı Kuvvetlerinin mühimmatını ve tankını dışarıdan aldığını anımsatarak, tankları modernize ederken bile dışarıya borçlu olunduğunu belirtti.

Başbakan Davutoğlu, 'Şimdi artık kendi milli piyade tüfeğini yapan Türkiye var, kendi tankını yapan Türkiye var, kendi gemisini, savaş gemisini yapan bir Türkiye var. Kendi uçağını, savaş uçağını yapacak olan bir Türkiye var. Kendi helikopterini yapan bir Türkiye var, işte Hasan Tahsin'in çocuklarına böyle bir Türkiye yaraşır' diye konuştu. 

İktidara geldikten sonraki değişimlere dikkati çeken Davutoğlu, '2002'den sonra Türkiye bambaşka bir Türkiye oldu. Krizler ülkesi gitti, atılımlar ülkesi geldi. Kaos gitti güven ve istikrar geldi. Küçülmenin yerini büyüme aldı. Karamsarlığın yerini umut aldı. Vesayet gitti, demokrasi geldi. Farklı hayat biçimleri, 'kim olursa olsun her hayat biçimini seçebilir' dedik, her türlü baskıyı kaldırdık. Türkiye'yi uçurumun bir kenarından alıp, ufuklara, yeni geleceklere güvene ve istikrara kavuşturduk. İşte AK Parti'nin vizyonu bu, işte Türkiye'nin gücü bu' ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, 'Bu topraklardaki yiğit insanları bir daha değil namerde, merte dahi muhtaç etmeyeceğiz' dedi.

 Türkiye'nin dünyaya meydan okuyan bir hale geldiğini vurgulayan Davutoğlu alandakilere, 'Gücümüzü kesmeye çalışıyorlar, gücümüzü budamaya çalışıyorlar, kardeşi kardeşe kırdırmaya çalışıyorlar. İşte şimdi onlara inat 'milli irade, milli birlik' demeye hep beraber 1 Kasım'da hazır mıyız?' diye sordu.

Sözleri 'Kürt Türk Kardeştir, PKK kalleştir' sloganıyla kesilen Başbakan Davutoğlu, 'Bu ses Van'da da aynısını söyledi. Doğulu kardeşleriniz Van'da aynısını söyledi. Bugün Türkiye'nin batısında da aynı şeyi söylüyoruz. Türk Kürt kardeştir. Bu hainler, bu PKK kalleştir' diye konuştu.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
50
10
6
2
2
0
0