Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu: 'Kamu Düzeni Müzakere Edilemez'

Davutoğlu: 'Kamu Düzeni Müzakere Edilemez'

adem kara
09.10.2014 - 15:43
İçeriğin Devamı Aşağıda

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Adalet Bakanlığında Bilgilendirme Toplantısı sonrası açıklama yaptı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'la birlikte kameralar karşısına geçen Davutoğlu, bir soru üzerine Türkiye'de son günlerde yaşanan Kobani eylemlerini ve HDP'ten bugün yapılan açıklamayı değerlendirdi. 

Davutoğlu, dün Güvenlik Zirvesi sonrası bu konudaki kanaatini açıkladığını hatırlatarak şunları söyledi:

'Herhangi bir şekilde pazarlığa, müzakereye açık kanaatler değildir. Kamu düzenini temin etmek bir görevdir. Ve kamu düzeni herhangi bir müzakare konusu, tartışılacak bir konu değildir. 

Her ne suretle olursa olsun kamu düzeni tesis edilecektir. Herkes bu kamu düzenine saygı gösterecektir. Bugün yapılan açıklamalar ne olursa olsun, bizim için bundan sonra hiç taviz vermeden ele alacağımız 2 husus vardır; kamu düzeni ve hukuki sorumluluk. 

Olayların nasıl çıktığını herkes biliyor. Bunun için ek bir izahata ben ihtiyaç duymuyorum. HDP'ten yapılan açıklamayla nasıl o silahlı denilen şahısların da sokağa çıktığını herkes gördü. En çokta bölgede Kürt vatandaşlarımız gördü.

Türkiye bütün vatandaşlarının hukuku koruma esasıyla kurulmuş bir devlettir. Bundan sonrada kamu düzeni dışına çıkan, bayramda dahi milletin huzurunu bozanlara tutumumuz açık ve net olacaktır. Kamu düzeninin olmadığı yerde çözüm süreci olmaz.'

DHA

Kaynak: http://www.dha.com.tr/basbakan-kamu-d...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0