Görüş Bildir
Haberler
'İster Papa İster AP, Kimse Bize Tepeden Konuşamaz'

'İster Papa İster AP, Kimse Bize Tepeden Konuşamaz'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Davutoğlu, 'İster taşıdığı dini kimlikle Papa ister Avrupa Parlamentosu kimse bize tepeden konuşamaz, kimse bize kibirle konuşamaz' dedi.

Memur-Sen Kongresi'nde konuşan Davutoğlu, Avrupa Parlamentosu'nda 'Ermeni Soykırımı' tasarısının kabul edilmesini eleştirerek 'Acıları paylaşmaya hazırız. Ama bir şeyi bize yapamazlar. Bize tepeden konuşamazlar. İster taşıdığı dini kimlikle Papa ister Avrupa'da son dönemde artan ırkçılığın neredeyse sesi haline gelmiş olan Avrupa Parlamentosu, kimse bize tepeden konuşamaz. Kimse bize kibirle konuşamaz. Kibirle konuşana izin vermeyiz. Bizimle konuşacak olan göz mesafesinden konuşacak. Ama bir milim dahi göz mesafesinin üstüne çıkanla hiçbir şey konuşmaz, hiçbir gücün karşısında eğilmeyiz' dedi.

'Paralel yapı' vurgusu

Konuşmasında siyaset yapmak isteyenlerin memur vasfından çıkması gerektiğini vurgulayan Davutoğlu, 'Memurlar arasında örgütlenerek, bürokrasi içinde örgütlenerek, seçim sandığına gitmeden bu milletin iradesine hükmetmeye kalkan bir yapı varsa ister bu yapı paralel yapı olsun ister vesayet olsun ister cuntalaşma olsun hiçbirine izin vermeyiz' diye konuştu.

Millileşme kampanyası

2023'e doğru giderken her alanda millileşme gerçekleştireceklerini belirten Davutoğlu, 'Seçim beyannamemizde 350 sayfalık beyannameyi dikkatlice okuyanlar göreceklerdir ki beyannamenin özündeki insan onuru ve demokrasi, yeni Anayasa arayışları yanında millileşme en temel husustur. Her alanda bu milleti onurlu kılmak üzere insan onuru ile milli onuru yan yana ve bir arada değerlendirmek üzere millileşme kampanyası başlatıyoruz' ifadelerini kullandı.

'Kibirle konuşana izin vermeyiz'

'Ermeni soykırımı' iddialarını kabul eden Avrupa Parlamentosu'nun kararını ve Papa'yı eleştiren Davutoğlu, 'Türkler ve Ermeniler ve diğer milletler Birinci Dünya Savaşı'nın acısını yaşayan herkesle oturup konuşmaya hazırız. Acıları paylaşmaya hazırız. Bize tepeden konuşamazlar. İster taşıdığı dini kimlikle Papa ister Avrupa'da son dönemde artan ırkçılığın neredeyse sesi haline gelmiş olan Avrupa Parlamentosu, kimse bize tepeden konuşamaz. Kimse bize kibirle konuşamaz. Kibirle konuşana izin vermeyiz. Bizimle konuşacak olan göz mesafesinden konuşacak. Bizimle göz mesafesinden konuşacak herkesle her şeyi konuşuruz. Ama bir milim dahi göz mesafesinin üstüne çıkanla hiçbir şey konuşmaz, hiçbir gücün karşısında eğilmeyiz' şeklinde konuştu.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0