Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu: 'Diyarbakır'da Kirli Bir El Türkiye'yi Hedef Aldı'

Davutoğlu: 'Diyarbakır'da Kirli Bir El Türkiye'yi Hedef Aldı'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Davutoğlu, 'Herkes Türkiye'nin kaderi için, insanlığın kaderi için sandığa gitsin. Bu kaderi belirlerken de barış içinde sandığa gidilsin' dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Antalya ve Konya'da düzenlediği mitingde vatandaşlara seslendi.

Davutoğlu, şöyle konuştu:

'Buraya gelip milliyetçilikten bahsedenler, Türkiye'nin her köşesinde bu al bayrağı dalgalandırabildi mi? Buraya gelip cumhuriyetçilikten bahsedenler, her yerde cumhuriyet çocuklarıyla buluşabildi mi? Bir tek parti var, bir tek genel başkan. Hamdediyorum, Toroslar'dan aldığım o milli bilince hamdediyorum, idrakimize hamdediyorum. Çünkü bir tek biz her yeri dolaştık. Şu mesajı verdik; bu seçim, bir kader seçimidir. Herkes Türkiye'nin kaderi için, çevre bölgelerin kaderi için, insanlığın kaderi için sandığa gitsin. Bu kaderi belirlerken de barış içinde, suhuletle, tam bir basiret ve huzur içerisinde sandığa gidilsin.'

'Açık bir şekilde seçime yönelik provokasyon var'

HDP'nin Diyarbakır mitingindeki patlamaya değinen Davutoğlu, 'Dün Diyarbakır'da kirli bir el, provokatif bir el, Diyarbakır'da HDP mitinginde iki el yapımı bomba patlamasına sebebiyet verdi. Bunu kim yaptıysa, hangi gerekçeyle yaptıysa hedef sadece bir parti değil, hedef Türkiye'dir, Türkiye'nin demokrasisidir. En şiddetli şekilde kınıyoruz, bu kirli elin sahibini yakalayabilmek, adalete teslim edebilmek için de her şeyi yapacağız' şeklinde konuştu.

'Diyarbakır başta olmak üzere, tüm vilayetlerimize ve vatandaşlarımıza buradan çağrıda bulunuyorum' diyen Davutoğlu, 'Yarın seçime giderken hiçbir tereddüt hissetmeyiniz. Öz iradenizle, öz güveninizle milli iradeyi hayata geçirmek için sandıklara gidiniz. Bu kirli eli mutlaka çıkarıp adalete teslim edeceğiz. Ama kimse de bundan hareketle seçimlerin kaderini, yöneltilebilecek tehditler üzerinden istismara kalkmamalıdır. Açık bir şekilde seçime yönelik bir provokasyon var.' ifadelerini kullandı.

'Ülkenin her yerine gidemeyenler, ülke birliğini koruyabilir mi?'

Başbakan Davutoğlu, Konya mitinginde yaptığı konuşmada da 'Yeni bir sivil anayasa yapacağız, insan onuruna, özgürlüklere dayanan bir anayasa. Başkanlık sistemi de dahil her konuyu tartışırız. Muhalefet liderlerine buradan sesleniyorum; 8 Haziran'da hep beraber 12 Eylül'ün o yamalı bohçasını tarihe göndereceğiz inşallah.' dedi.

Davutoğlu, şöyle devam etti:

'Bizim dışımızda 81 vilayete giden oldu mu? CHP Genel Başkanı, cumhuriyetçilikten bahseder ama cumhuriyetin her vilayetine gitti mi, gidebildi mi, aynı dili konuşabildi mi? MHP Genel Başkanı, milliyetçilikten ve milletten bahseder, şeref tartışması açar, şimdi milletin bütün fertlerine ulaşabildi mi? HDP Eş Başkanı Demirtaş özgürlükten bahsetti. Peki, Güneydoğu'da, Doğu Anadolu'da aynı güçte bahsedebildi mi? Her yere gidebildi mi? Peki, şimdi sesleniyorum, buradan bütün Türkiye'ye. Ülkenin her yerine gidemeyenler, ülke birliğini koruyabilir mi? Milletin her ferdine hitap edemeyenler, milleti koruyabilir mi? Temsil edebilir mi? İşte yarınki seçim bu seçimdir. Milletin birliği ile milleti şu veya bu şekilde etnik ve mezhebi temelde bölmek isteyenler arasındaki seçimdir.'

'Biz ülkeyi Kürtler-Türkler, Sünniler-Aleviler diye bölenlere karşı demokrasiyi güçlendireceğiz. Kültürümüzü tahkim edeceğiz. Milli birliğimizi pekiştireceğiz' diyen Davutoğlu, 'Şefkatte ve merhamette güneş gibi ol diyor Hazreti Mevlana. Güneş gibi olacağız. Herkesi bağrımıza basacağız. İnşallah 8 Haziran'dan itibaren kim ne tehdidi yaparsa yapsın, ister Kandil'den bölücüler, ister Pensilvanya'dan ihanetçiler, ister DHKP-C teröristler, kim ne derse desin biz inadına barış diyeceğiz, özgürlük diyeceğiz, şefkat diyeceğiz, merhamet diyeceğiz, izzet diyeceğiz.' ifadelerini kullandı.

'Hala o Pensilvanya paraleline inanan kardeşlerime sesleniyorum'

Başbakan Davutoğlu, 'Hala o Pensilvanya paraleline inanan kardeşlerime sesleniyorum, yalvararak, rica ederek sesleniyorum; ne olur geçmişte hayır niyetle, iyi niyetle onlara inanmışsanız, bir an düşünün. Eğer bir hareket, bir çevre, Kudüs için ayağa kalkmış, Mescid-i Aksa için bedel ödemiş AK Parti varken, 'Kudüs, Yahudilerin kutsal mekanıdır' diyen HDP'ye oy veriyorsa, bunun hesabı bu dünyada da ahirette de sorulur' dedi.

Davutoğlu, 'Kılıçdaroğlu ile bizim aramızdaki fark şu; biz söz verdik mi yaparız. O söz verdi mi ne yapar? Notere gider. Millet yerine notere gidene inanılır mı? Ben 81 vilayeti dolaştım, notere gitmek aklıma gelmedi. Noterleri çok severim ama millete söz verirken biz, notere gitmeyiz, millete gideriz' şeklinde konuştu.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0