Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu: 'HDP'ye Verilen Oy Doğrudan Kandil'e Verilmiş Olur'

Davutoğlu: 'HDP'ye Verilen Oy Doğrudan Kandil'e Verilmiş Olur'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan ve AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Edirne mitinginde “HDP’ye verilen oy doğrudan Kandil’e verilmiş olur” dedi ve CHP’ye verilecek oyların da HDP’ye yarayacağını söyledi.

7 Haziran’da yapılacak milletvekili genel seçimlerini kapsamında helikopterle İstanbul’dan Edirne’ye gelen Davutoğlu, İstasyon Meydanı’nda saat 17:30 sıralarında halka hitap etti.

Burada muhalefet partilerine yüklenen Başbakan Davutoğlu, CHP, MHP, HDP’den herhangi birinin iktidar iddiası olmadığını savundu.

Kılıçdaroğlu, ben iktidar olabilirim diyebiliyor mu?” diye soran Başbakan, “Yüzde 25 diyor, hadi yüzde 35 diyor. Hiç, ben iktidar olacağım dedi mi? Ben ona meydan okudum. Birinci parti olmazsak biz bırakırız. Sen bırakır mısın dedim. Hemen çark etti. Çarkçı, hemen çark etti. Oyum azalmasa bırakmam dedi.”

Aynı soruya Bahçeli için de soran Ahmet Davutoğlu, şunları söyledi: “Peki, Bahçeli’nin iktidar iddiası var mı? O da yüzde 15’e razı.” dedi. 

Sözü HDP’ye getiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, bu partinin her türlü şiddet ve terörü desteklerini kaydetti. 

Onun da iktidar iddiasının olmadığını ifade eden Davutoğlu şöyle devam etti: “Peki ne yapmak istiyorlar? Üçü de birbirini destekleyerek AK Parti’yi iktidardan etmek istiyorlar. Üçü bir araya gelse AK Parti’ye zarar verebilir mi? durdurabilir mi? Ama bakın diyor ki, CHP genel başkan yardımcılarından biri. HDP barajı aşsın diyor. CHP ile HDP işbirliği yapıyor. Şimdi şunu söylüyorum Edirneliler. Özellikle Cumhuriyetimize, vatan ve milletin birliğine önem veren Edirneliler, kime oy verirseniz verin sizin takdirinizdir. Ama buraya gelip de cumhuriyetçilik yapıp sonra HDP’ye işbirliği yapanlara oy verdiğiniz zaman onlara verdiğiniz oy HDP’ye yazılır. Bunu bilin. HDP’ye verilen oy da doğrudan kandile, PKK’ya verilmiş olur. Düşünün, siz şimdiye kadar Kılıçdaroğlu’ndan HDP’ye bir söz duyduğunuz mu? İşbirliği yapıyorlar. Herhangi bir şekilde Doğuda, Güneydoğu Anadolu’da yapılan baskılar konusunda Kılıçdaroğlu’ndan, Bahçeli’den HDP’ye bir eleştiri duydunuz mu? Çünkü perde gerisinde işbirliği yapıyorlar.”

'Üç tane paralel var, biri Pensilvanya biri PKK biri de DHKP-C paraleli'

Üç tane paralel söylemini Edirne’de de tekrarlayan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Biri Pensilvanya paraleli, perde gerisinde hepsini toparlamaya çalışıyor. Biri Kandil PKK paraleli, HDP’yi geriden yönetiyor. Biri de DHKP-C paraleli, o da CHP’ye sızmış durumda. Şimdi Edirneliler bu 6’li çete bir araya gelip Türkiye’nin yürüyüşünü, yükselişini durdurmak istese siz buna izin verir misiniz? Onların kurduğu bütün tuzakları bozmaya kararlı mısınız? Bozacak mıyız? Tuzaklarını başlarına çalacak mıyız? Türkiye’de Türk, Kürt, Sünni, Alevi, Gürcü, Çerkez, Boşnak, Roman, her bir vatandaşımız azizdir. Aziz olacaktır inşallah.”

BBC Türkçe ve Cihan

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0