Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu: 'Gerçekten Yolsuzluk Olsaydı Kalkınma Sağlanabilir miydi?'

Davutoğlu: 'Gerçekten Yolsuzluk Olsaydı Kalkınma Sağlanabilir miydi?'

FreiGeist
04.11.2014 - 13:21
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Davutoğlu, 'Kim hangi provokasyonu yaparsa yapsın, bu özgür ve demokratik ülke bir daha OHAL benzeri uygulamalarla karşı karşıya kalmayacaktır' dedi. 'Eğer 17-25 Aralık'ta iddia edildiği gibi gerçekten yolsuzluk olsaydı kalkınma sağlanabilir miydi?' diye soran Davutoğlu ayrıca 'Türkiye iki haneli enflasyon görmeyecek' ifadelerini kullandı. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu parti grubunda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasının başında muhalefet partilerinin Emenek'te yaşanan faciayı siyasi malzeme olarak kullanıldığını belirten Davutoğlu 'Bahçeli, Ermenek'teki kazanın acısın paylaşmak değil istismar yapıyor. Buradan Bahçeli'ye sesleniyorum. Onun iktidarında başbakanı 17 Ağustos depreminde Ankara'dan Kocaeli'ye gitmek için 1 hafta bekledi. Ama bizim iktidarımızda 3 bakanımız anında olay yerine intikal etmiş ve tüm devletin imkanlarını seferber etmiştir' dedi.

DAVUTOĞLU'NUN KONUŞMASINDAN SATIRBAŞLARI;

Bahçeli, başbakan yardımıcıs olduğu dönemde 17 Ağustos depreminin olduğu bölgelere ne zaman gidebildi? Bunun hesabını versin. Acılar üzerinden siyaset yapma alışkanlığı devreye girerse bu kısır siyasete dönüşür.

Türkiye bir daha OHAL uygulamaları ile karşı karşıya kalmayacaktır. Milletin hakimi değil milletin hadimleriyiz. Her bireyi dışlamak bizim siyasetimizde yok. Eski Türkiye borçlarının faizini dahi ödeyemiyordu. 4 Kasım 2002'de karanlıktan çıkan özgür ve demokratik ülkeye döndüğü bir Türkiye doğdu. Bu coğrafya korkakların coğrafyası olamaz. CHPMHP ve HDP'nin mentalitesi aynıdır. Felaket tellarının ekonomimiz üzerindeki felaket senaryolarının nasıl boş çıktığını gördük.

'ACILAR ÜZERİNDEN SİYASET YAPILMAMALI'

Eleştiriye tamam, gerektiğinde biz de özeleştiri yapıyoruz ama acılar üzerinden siyaset yapılırsa bunun sonu maalesef kısır siyaset demektir. Ülkeyi zayıflatmak demektir. Acı yaşanan günlerde herkesi bir kez daha bu acıyı paylaşmaya davet ediyorum.

Eski Türkiye OHAL demekti. Kamu düzenini bir yana bırakın şehirlerin ve halkın özgür bir ülkede yaşadığı hissiyatını vermeyecek şekilde OHAL uygulaması vardı. AKP'nin ilk adımı OHAL'i kaldırmak oldu. Bu ülke bir daha OHAL benzeri uygulamalarla karşı karşıya kalmayacaktır.

'YENİ TÜRKİYE NAMERDE MUHTAÇ DEĞİL'

Eski Türkiye IMF karşısında müzakere ederek faizler ödeyen bir ülkedir. Yeni Türkiye ise değil namerde, merde bile muhtaç olmayan bir Türkiye'dir. Biz milletin hadimleriyiz. EskiTürkiye ekonomide faiz ödemelerini bile yapmaktan acizdi. Yeni Türkiye gayri safi hasılasını üç buçuk misli büyütmüştür.

'BU COĞRAFYA PASİFLERİN COĞRAFYASI OLAMAZ'

Yeni Türkiye'de birileri eleştiriyor ama yaptıklarıyla her gün uluslararası gündemin en önemli aktörlerinden biri oldu Türkiye. Bu coğrafya pasiflerin coğrafyası olamaz. Azimle kararlılıkla cesaretle tarih içinde özne olma iradesi gösterenlerin coğrafyasıdır. Aksi halde ayakta duramayız.

'PARALELCİ VESAYETİN TEK GAYESİ'

CHP, MHP ve HDP'ye soruyorum, Türkiye'nin temel meseleleriyle ilgili politikalarınız nedir? Eğer AK Parti'nin siyaseti yanlış ise sizin siyasetiniz nedir? Ama onlar ve onları perde gerisinde destekleyen paralelci vesayetin tek gayesi eskiTürkiye'deki gibi kaos ve ülkenin felc olmasıdır. Güneş bir kez daha yükselmiştir, yükselmeye devam etmektedir. Onun için de milletimiz 2002'den bu yana AK Parti'ye verdiği desteği her seçimde artırmıştır.

AK Parti oylarını 10 milyondan 21 milyona düzenli ve istikrarlı bir şekilde yükseltmiştir. Güneş bir kez doğdu mu yükselmek onun kaderidir.

'EĞER GERÇEKTEN YOLSUZLUK OLSAYDI...'

Eğer 17-25 Aralık'ta iddia edildiği gibi gerçekten yolsuzluk olsaydı kalkınma sağlanabilir miydi? Niye bu kalkınma 90'larda sağlanamadı. Çünkü bir elit kesim bütün kaynakları talan ediyordu. Ama bizim dönemimizde bütün imkanlar halkın hizmetine sunuldu. Sunmaya da devam edeceğiz.

'CHP VE MHP LİDERİ NEDEN MEYDANLARA İNMİYOR?'

Hükümet kurulduktan sonra 9-10 vilayetimize ziyaretler gerçekleştirdik. Her yerde tesis açılışları yaptık. İki ay içinde MHP lideri nerdeydi, CHP lideri nerdeydi. Hiç meydanlara çıktılar mı, halkla buluştular mı? Kapalı kapılar ardında sadece ve sadece AKP'ye saldırıyorlar. Siyaset yapacaksanız bu milletin insanlarıyla buluşun. Sadece kendi kendinize konuşmaktan ve parti için türbülanslarla uğraşmaktan vazgeçin ve alana inin.

İnşallah 2023'e kadar sürecek iktidar vizesini alacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

'KILIÇDAROĞLU MUHTEMELEN AYNAYLA KONUŞUYOR'

Kılıçdaroğlu muhtemelen aynayla konuşuyor ama birileriyle konuştuğunu sanıyor. AK Parti haricinde hiçbir siyasi hareket bölge ve dünya siyasetine ağırlığını koyan AK Parti kadar konuşulmadı, yazılmadı. Bir kısmı övüyor, bir kısmı eleştiriyor. Ama biz eleştiriden korkmayız. Tarihe ağırlığını koyan dost da kazanır, düşman da kazanır. Biz mazlumların yanındayız, zalimlerin düşmanlığından da korkmayız.

'İKİ HANELİ ENFLASYON GÖRMEYECEĞİZ'

Türkiye iki haneli enflasyon görmeyecek. Enflasyon önümüzdeki dönemde hızla düşecek.

HDP sözcüleri barış melekleri gibi açıklamalar yapıyor. Hükümete çağrıda bulunuyorlar. Bu çağrıların karşılık bulması için herkesin dürüst olması lazım. Kobani bahanesiyle yapılan eylemlerden sonra herkesin bir muhasebe yapması gerekmektedir.

CHP VE MHP'YE MEYDAN OKUDU

CHP VE MHP'ye sesleniyorum Türkiye'nin birliği ve beraberliğini korumak Ankara'da olmaz. Bahçeli gelecek seçimlere kadar Türkiye'nin her yerine gidebilecek mi?

haberler.com

Kaynak: http://www.haberler.com/davutoglu-bah...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0