Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu: 'Evimin Adresi Sızdırılmış, Misafir Olmak İsteyen Varsa Gelsin'

Davutoğlu: 'Evimin Adresi Sızdırılmış, Misafir Olmak İsteyen Varsa Gelsin'

Batuhan
06.04.2016 - 14:03 Son Güncelleme: 06.04.2016 - 14:18

Finlandiya'da bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, mevkidaşı Juha Spila ile birlikte basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, 50 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin sızdırılmasına ilişkin, 'Milletimiz gerekli tedbirlerin alındığından endişe etmesin' dedi. Davutoğlu, kendisinin kimlik bilgilerinin de bulunduğunu hatırlatarak, 'Evimin adresi sızdırılmış, misafir olmak isteyen varsa gelsin' ifadesini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Finlandiya Başbakanı Juha Spila ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuştu. Başbakan Davutoğlu'na kendisininki de dahil 50 milyon Türkiye vatandaşının kimlik bilgilerinin çalınarak internette yayınlanması soruldu.

'Kişisel verilerin sızdırılması ve ele geçirilmesi konusunu ciddiyetle ele alıyoruz'

Başbakan Davutoğlu, 'Kişisel verilerin sızdırılması ve ele geçirilmesi konusunu ciddiyetle ele alıyoruz. Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım konuyla ilgili Bakanlar Kurulu'nu bilgilendirdi. Kendisinden bu konuyu incelemesi ve gerekli tedbirlerin alınmasını istedik. Konuyla ilgili çalışmalar yapılıyor. Milletimiz gerekli tedbirlerin alındığından endişe etmesin. Evimin adresi sızdırılmış, misafir olmak isteyen varsa gelsin' dedi.

Vatandaşların bu konularda gerekli tedbirin alındığından emin olmasını isteyen Davutoğlu, 'Tabii siber suçlar, bu tür aktiviteler bütün dünya için büyük tehdit oluşturuyor. Devletlere, kurumlara emanet edilmiş kişisel verilerin korunması önem taşıyor. Başbakan olarak benim kişisel verilerim ne kadar mahrem ve önemli ise herhangi bir vatandaşımızınki de o ölçüde önemlidir' diye konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Dokunulmazlıklarla ilgili partilere gerekli çağrılarda bulunduk. CHP yarın cevaplarını iletecek'

'Dokunulmazlıklarla ilgili partilere gerekli çağrılarda bulunduk. CHP yarın cevaplarını iletecek'

Başbakan Davutoğlu, millitevekili dokunulmazlıklarıyla ilgili düzenlemeye ilişkin bir soruya da, 'Partilere gerekli çağrılarda bulunduk. CHP yarın cevaplarını iletecek. Olumlu cevap gelirse ortak bir insiyatif olarak gelmezse AK Parti kendi görüşünü bildirecek. CHP'nin teklifinin ardından harekete geçeceğiz' yanıtını verdi.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
88
63
23
7
6
6
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
rcpbyrm

agam bizimle eyleniyir !!!

Fatih KATRANCI

hahahha ben bu lafın üstüne bişey yazmam :D

Pasif Kullanıcı

Espri yaptı küçük enişte

Kavinsky

Allah akıl fikir versin. Senin 1000 tane koruman olabilir ama vatandaşın yok. Gece mesaisine gidip eşini,çoluğunu çocuğunu bırakan insanlar var evde. Senin i... Devamını Gör