Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu: 'Dokunulmazlıklar Tamamen Kalkarsa Başka Krizler Çıkabilir'

Davutoğlu: 'Dokunulmazlıklar Tamamen Kalkarsa Başka Krizler Çıkabilir'

Ulaş
19.03.2016 - 10:57

Başbakan Davutoğlu, CHP'nin 'Milletvekili dokunulmazlığı tamamen kalksın' önerisine, 'Dokunulmazlıklar tamamen kalkarsa başka krizler çıkabilir.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Brüksel ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Davutoğlu'nun, CHP'nin 'dokunulmazlıklar tamamen kalksın' önerisine ilişkin sarf ettiği sözler şu şekilde:

'Dokunulmazlıklar kalkarsa başka krizler çıkabilir. Muhalefet istemezse çıktığımız yoldan dönmeyiz. Tamamen kalkarsa sonuçları iyi düşünmek lazım.

Muhalefete çağrım; 4 Mayıs’a kadar 35 şartla ilgili engel olmamaları. Dokunulmazlık dosyaları için de çağrımızın temeli bu. Meclis tüm işlerini bırakır dokunulmazlık dosyaları ile uğraşır. Bir seferde dediğimiz formülle geçerse , böyle bir durumla karşı karşıya kalmayız.

Ben daha önce bütün partilerin tutumunu görmek istiyorum dedim. Bu tartışma yoğunken genel ilkeler dışında da açıklama yapmadım. Geçen hafta tüm hukukçuları partili çağırdım, saatlerce dinledim, nedir ne yapılabilir, doğru olan ne, vekillerle de toplandım. Onlara sordum hem Doğu hem batı, yani doğuda doğurabileceği sonuçları sordum. Batı'ya da sordum. Devlet kurumları ile istişare ettim. Terörle mücadelenin meşruiyet zeminini kaybetmeden netice alacak şekilde sürmesi mağduriyet ve psikolojik ortamla halkın tahrik edilmemesi. Ne halk tahrik olmalı, ne de Batı'da şehitler noktasında oluşan psikolojik durumu göz ardı eden , terörist tavır karşısında sessiz kalınmalı. Dengesi bulunmalı. Biz bunu yaparken partiler bizi sıkıştırmaya çalıştı. CHP dokunulmazlığın tümü kalksın dediğinde, kahramanlık edasıyla. HDP vekilleri ile tahrik ederek, gerilim yaşansın, mağdur olalım diye tahriklere devam etti. Taziye ziyaretleri gibi.

Sanki AK Parti kendisinden çekiniyor, güveni yok, dokunulmazlık kaldırmaya cesaret edemez, biz ise siyasi açıdan ak parti tarafından baskıdayız, verilen hava bu.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
41
14
5
2
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Erhan Ceylan

Hodri Meydan ! diye yırtınıyorlardı ne oldu yemedi mi? :D

tatlış penguen

örneğin ne gibi krizler çıkar bi anlatsana heyecanlı oluyor

goofy

mesela ben birey olarak 15 senedir bu ülkeyi yöneten o hükümette görev almış eski yeni tüm milletvekillerine vatana ihanetten dava açabilirim

Soykan Saatman

Sevgili Davutoğlu, mesleğinizi insanlığa uygun yaparsanız kriz çıkmaz. İnsan, kim olduğu fark etmeksizin yaptığı meslek ne olursa olsun dokunulmaz olacak kad... Devamını Gör