Görüş Bildir
Haberler
'Dokunulmazlıklar Konusunda Süreci Derhal Başlatma Talimatı Verdim'

'Dokunulmazlıklar Konusunda Süreci Derhal Başlatma Talimatı Verdim'

ATKN
07.04.2016 - 14:22 Son Güncelleme: 07.04.2016 - 15:39

Başbakan Davutoğlu, dokunulmazlıkların kaldırılması çalışmalarına ilişkin, 'Karar verdiğimiz, söz verdiğimiz hiçbir konuda geri adım atmadık. Bu konuda da süreci derhal başlatma talimatını arkadaşlara verdim.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdiç ile Çankaya Köşkü'nde basın toplantısı düzenledi.

Davutoğlu, şunları söyledi:

'CHP önce ne yapacağını bilemedi, sonra karşı teklif gibi bazı teklifler getirdi. Son olarak ifadelerinden anlaşılıyor ki bu meydan okumanın karşısında, olumlu bir cevap verecek cesaretleri, yürekleri, temiz vicdanları yok. Böyle olduğu anlaşılıyor. Şimdi bize düşen ve derhal yapacağımız husus, bu çerçevede anayasa değişikliği, geçici anayasa maddesi de içinde olmak üzere, yaparak süreci başlatmak. Biz karar verdiğimiz, söz verdiğimiz hiçbir konuda geri adım atmadık. Bu konuda da süreci derhal başlatma talimatını arkadaşlara verdim.

Vatandaşlıktan çıkarılma: 'Şu an gündemimizde yok ama değerlendiririz'

Vatandaşlıktan çıkarılma: 'Şu an gündemimizde yok ama değerlendiririz'

Davutoğlu şöyle devam etti:

Türkiye demokratik bir hukuk devletidir. Anayasal çerçevede yasama yürütme ve yargının yetkileri bellidir. Yargı yasama yürütmeden ayrı çalışmalarını yürütmektedir.Bütün diğer görüşler şahsi görüşler olarak zikredilir.

AK partinin görüşü açıktır. Eğer bir kişi bir ülkede otobüs duraklarında patlatarak intihar saldırılarında bulunuyorsa zaten o ülkeyle manevi bağı kopmuş demektir.Hukuki bağının kopması için de 2009’da çıkan yasa kimlerin vatandaşlıktan çıkarılacağı belli. Şu anda hükümet olarak böyle bir çalışma gündemimizde yok ama değerlendiririz. Bunun çerçevesini terörle mücadele bağlamında her zaman yaparız.

İsrail ile görüşmeler: 'Temel ilkelerimiz belli'

İsrail ile görüşmeler: 'Temel ilkelerimiz belli'
İçeriğin Devamı Aşağıda

İsrail ile görüşmeler bir zamandır sürüyordu. En başından itibaren temel ilkelerimiz belli. Eğer taleplerimiz karşılanırsa zaten ondan sonra atılacak adımlar bellidir. Ortak bir zeminde seyretmekte olduğunu söyleyebilirim.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
11
5
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Basligi ilk gördügümde SURVIVOR sandim..

albay taner

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez akp iktardayken TBMM’de konuşmadı mı yine akp iktidardayken Türkiye’nin İsrail’le ticaret hacmi tarihinin en yüksek seviy... Devamını Gör

albay taner

davutoğlu acaba israille yaptığınız görüşmelerdeki temel ilkeleriniz nedir çok merak ediyorum.

Pasif Kullanıcı

dokunulmazlıkların kaldırılması bunlara hiçbir zarar vermeyeceği için hemen olsun istiyolar. çünkü zeminini hazırladılar çoktan. açılacak davalarda kullanıla... Devamını Gör