Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu: 'Devletle Bilek Güreşi Yapılmaz'

Davutoğlu: 'Devletle Bilek Güreşi Yapılmaz'

adem kara
08.01.2014 - 12:59
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Devletle Bilek Güreşi Yapılmaz'

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 17 aralık operasyonlarıyla ilgili, “Biz nihai kertede bütün bu elbiselerden ve sıfatlardan soyunarak bir beyaz örtüyle gideceğimiz bir hesaba hazırlanarak bu yola çıkmış insanlarız. Devletle bilek güreşi yapılmaz” dedi.

Davutoğlu, NTV’de gündeme ilişkin soruları değerlendirdi. Son dönemde yapılan operasyonlara ilişkin Davutoğlu, “Öyle bir algı oluşturulmaya çalışıldı ki sanki bütün kabine üyeleri, bütün hükümet büyük bir yolsuzluk içinde” diyerek, 17 Aralık’tan beri yapılmak istenenin Türkiye’nin özgüvenini yıkmak olduğunu belirtti.

Davutoğlu, “Siz, ‘kollektif bir suç var ve bu suç hükümetin değiştirilmesini gerektiriyor’ dediğinizde hukuka da demokrasiye de ihanet edersiniz” değerlendirmesinde bulunarak, “Biz nihai kertede bütün bu elbiselerden ve sıfatlardan soyunarak beyaz örtüyle gideceğimiz bir hesaba hazırlanarak bu yola çıkmış insanlarız” ifadesini kullandı.

Sivil toplumun ve devletin kendi alanında yükselmesi halinde, her ikisinin de birbirini ikame etmeye kalkmamasının sağlıklı bir ilişki olacağını söyleyen Davutoğlu, “Yolsuzluk iddiaları ile ilgili şeyler değişik zamanlarda getirilmiş olsa veya siyasetin de dikkatine getirilmiş olsa buna en fazla hassasiyet gösterecek olan sayın Başbakanımızdır ve hepimiz bunun üzerine gideriz” dedi.

“Bir bürokratın birinci aidiyet ilişkisi devletedir” diyen Davutoğlu, “Son dönemde sanki bürokrasinin mahiyeti değiştiriliyor gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor” diye konuştu.

Davutoğlu, karşılıklı hamlelerle bu işin bir satranç oyununa dönüştürülmemesi gerektiğine işaret ederek, “Devletle bilek güreşi yapılmaz” değerlendirmesinde bulundu.

Zete

Kaynak: http://zete.com/2014/01/ahmet-davutog...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0