Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu Bundan Sonra Ne Yapacak?

Davutoğlu Bundan Sonra Ne Yapacak?

ATKN
09.05.2016 - 16:47

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 22 Mayıs'taki kongrede görevi bırakacak. Bundan sonra ne yapacağı merak konusu olan Davutoğlu'nun, İstanbul'a yerleşeceği ve siyasi gelişmeleri uzaktan izlemeyi tercih edeceği belirtiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Davutoğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı 'veda' konuşmasında AK Parti Olağanüstü Kongresi'nin 22 Mayıs tarihinde olacağını ve aday olmayacağını açıklamıştı.

Peki Davutoğlu bundan sonra ne yapacak?

Milliyet'ten Kıvanç El'in haberine göre Davutoğluİstanbul’a yerleşecek. Ağırlıklı olarak vaktini burada geçirecek olan Davutoğlu, belli aralıklarda Ankara’ya gelecek. Davutoğlu, “milletvekili” olarak çalışmalarını sürdürecek ve belli aralıklarla öğrencilerle de buluşacak.

Eşi Sare Davutoğlu’nun da İstanbul’da doktorluk yapması nedeniyle aile ağırlıklı olarak İstanbul'da olacak. Ankara’dan da bir ev almayı ya da kiralamayı düşünen Davutoğlu’nun belli aralıklarla Meclis çalışmalarına katılmak için Ankara’ya gelebileceği kaydedildi.

Siyasi uzaktan izleyecek, gündeme ilişkin yorumlardan kaçınacak

Siyasi uzaktan izleyecek, gündeme ilişkin yorumlardan kaçınacak

İstanbul’da şu aşamada bir ofis açmayı düşünmeyen Davutoğlu’nun bunun yanlış anlaşılabileceğini değerlendirdiği kaydedildi. “Yeni parti kurma çalışmaları yapacak” dedikodularından uzak olmak isteyen Davutoğlu’nun, yeni başbakan ve genel başkana “saygısızlık” olarak değerlendirilebileceği için de “gündemde olma” yöntemini benimsemeyeceği vurgulandı. Davutoğlu, polemiğin içinde olmamak için siyaseti ‘uzaktan’ izlemeyi tercih edecek, gündeme ilişkin yorumlardan da kaçınacak.

Geniş bir ekibi olan Davutoğlu’nun 22 Mayıs’ın ardından oldukça dar bir kadro ile çalışmalarını sürdüreceği belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Konya ile 'yakından ilgilenecek'

Konya ile 'yakından ilgilenecek'

Kendisinin sadece çok yakınında bulunan 2-3 danışmanı ile çalışacağı, danışman olan milletvekilleri ile de belli aralıklarda bir araya geleceği ifade edildi. Davutoğlu, “milletvekili” olarak çalışmalarını sürdürürken Konya’yı da ihmal etmeyecek. 

Konya’nın sorunları ile yakından ilgilenmesi beklenen Davutoğlu’nun Konya’daki üniversite ile İstanbul’daki bazı üniversitelerde de belli aralıklarla öğrencilerle buluşabileceği ifade edildi.

Kitabını tamamlayacak

Kitabını tamamlayacak

Davutoğlu’nun “şehir” ve “medeniyet” üzerine kapsamlı bir kitabı da tamamlaması bekleniyor. Davutoğlu’nun başka kitaplara da başlayacağı kaydedildi. 

2019 seçimlerinde yeniden aday olup olmayacağı konusunda ise Davutoğlu’nun “bunun kararını vermek için henüz çok erken” değerlendirmesini yaptığı ifade ediliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
171
84
44
30
10
9
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Cako Bey

Mensup olduğu partinin kazandırdığı serveti çatır çutur yiyecek napacak amk..Hiç Kemal Unakıtan nerde noldu diye soran var mı ? Hani kuş gribi mevzusunda büt... Devamını Gör

yorumsuz

Hiç unutmuyorum,yıllar önce bir gazeteci unakıtan'a ''Dolar yükseliyor ne düşünüyorsunuz?''Diye sormuştu,o da gevrek gevrek sırıtıp ''Yükselsin canım,yüksels... Devamını Gör

onedeyo

Seviyoruz seni uzun adamın yanındaki kısa adam.

Aziz Yaşar

Sikerun senin yapacaun yorimi:))))

Feyza Nur

Hırs uğruna harcadı zeka küpü gibi adamı. Hey yavrum hey be.