Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu'ndan İlk Yorum: 'Her İki Açıklama da Yanlıştır'

Davutoğlu'ndan İlk Yorum: 'Her İki Açıklama da Yanlıştır'

FreiGeist
24.03.2015 - 14:29 Son Güncelleme: 24.03.2015 - 16:44
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Arınç-Gökçek polemiğine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı ve 'Her iki açıklama da yanlıştır' değerlendirmesinde bulundu. Davutoğlu izleme heyeti krizine ilişkin ise 'Bu çözüm sürecinin stratejik hedef olması konusunda hiçbir görüş ayrılığımız yoktur' ifadelerini kullandı. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Milli Savunma Bakanlığı Atış Test ve Değerlendirme Merkezi'nin açılışının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in açıklamalarına ilişkin soru üzerine şunları kaydetti:

'Dün yapılan her iki açıklama da hem partimizin kurulları, kuralları ve disiplini açısından hem de ortak siyasi kültürümüz açısından yanlıştır. Herhangi bir şekilde bu kritik dönemde, seçimlere giderken partimizi ve partimizin kitle nezdindeki itibarını sarsıcı, polemiğe giren kim olursa olsun parti disiplin kurullarını işleteceğiz ve gerekli disiplin işlemlerini yapacağız. Kimsenin bu konuda ayrıcalığı yoktur. Çok açık bir şekilde ifade ediyorum.'

Konuya ilişkin Başbakan Yardımcısı Arınç ile dün bir araya geldiğine işaret eden Davutoğlu, 'Bugün de Sayın Melih Gökçek ile görüşeceğim. Gerekli uyarılarda bulundum, bulunacağım' dedi.

Erdoğan ile görüşme

Sayın Cumhurbaşkanımızla Cumartesi akşamı buluştuk, dün de ailecek görüştük. Bu görüşmeler olağanüstü bir şey değildir. Ancak benim için devlet mahremiyettir. Ne konuştuğumuz bizim için mahremdir. Kamuoyunun bilmesi gereken bir şey varsa açıklarız.

İzleme heyeti krizi

Davutoğlu, çözüm sürecine ilişkin soruya ise 'Çözüm Süreci'nin stratejik hedef olma niteliği konusunda hiçbir görüş ayrılığımız yoktur. Bu konuda atılacak adımlar hususunda ise her zaman farklı kanaatler dile getirilebilir, farklı kanaatler her zaman, her zeminde konuşulabilir. Bu şekilde konuşmalarımız hep sürdü, bundan sonra da sürecek' yanıtını verdi.

'7 aydır Cumhurbaşkanımızla iletişim sıkıntısı yaşamadık, bilgilendirme eksikleri varsa giderilir, değerlendirmelerde farklılık olursa konuşulur. Ne o ne ben, Türkiye seçime girerken hassasiyette tereddüt etmeyiz. Bizim için çözüm süreci stratejik bir tercihtir ve bu süreç yüz yıllık tarihimizin en önemli adımlarından geleceğimizi teminat altına alacak ortak aidiyet bilincinin dayanaklarından biridir. Etrafınıza bakınız, etnik çatışmaların nereye vardığını görünüz, süreçte gelinen aşama son derece önemlidir. Seçimi kaybetmek pahasına süreçten vazgeçmeyiz dedi kendisi de, onun 2005’teki Diyarbakır’daki konuşmasıyla başladı. Her an titizlikle üzerinde durduğumuz bir süreçtir.'

'Bu çözüm sürecinin stratejik hedef olması konusunda hiçbir görüş ayrılığımız yoktur. Farklı kanaatler her zeminde konuşulabilir, bu konuşmalarımız hep sürdü, sürecek ama bir kez daha söyleyeyim sürecin başarıya ulaşması ve silahsızlanma öncelikli olmak üzere, her şey ona bağlıdır, silahların toprağa gömülmesine ve tümüyle bırakılmasına... Gereken adımları tekrar istişare içinde atarız, kimse hükümet ve cumhurbaşkanı arasında bir görüş ayrılığı var gibi bir kriz senaryosu beklememesi gerekir. Bundan önce nasıl krizleri aşmışsak bunu da aşarız ama dediğim gibi bunlar devlet mahremi ve Türkiye’nin geleceği bağlamında seçimlerin suhûhetle gerçekleşmesi açısından önem taşır. Kamuoyunun hiçbir kaygısı olmamalıdır. Her zeminde istişarelerimiz devam edecek, gerekli adımlar gerektiği zaman atılacak.'

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0