Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu: ‘10 Kişi Daha Gözaltında’

Davutoğlu: ‘10 Kişi Daha Gözaltında’

ATKN
15.10.2015 - 13:02

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'daki terör saldırısı öncesinde sosyal paylaşım sitesi Twitter'da paylaşılan mesajlarla ilgili gözaltına alınan 2 kişinin ardından, bugün 10 kişinin daha gözaltına alındığını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara'daki katliamın öncesinde sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yapılan paylaşımla ilgili 2 kişi gözaltına alınmıştı. Saldırıdan önce sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan 'Bomba Ankara'da patlayacak' paylaşımında bulunulmuştu.

TGRT Haber kanalının canlı yayınına katılan Davutoğlu’nun açıklamaları şöyle:

Bu tür konularda çok dikkatli adımlar atmak ve olayın bütününü görerek olayın arkasındaki sebeplere ve arkasındaki aktörlere kadar uzanan bir soruşturma yürütmek gerekiyor. İki iz üzerinde yürüdüğümüzü söylemiştim, o iz üzerinde dün ve bugün de ciddi adımlar ve gelişmeler oldu. 

Birincisi DEAŞ faktörü itibarıyla zaten olağan şüpheli anlamında üzerinde süreklilikle durulan bir grup olarak DEAŞ'ın yaptığı faaliyetler ve bu çerçevede bir ilişkiler ağını da ortaya çıkarmaya başladık. Yani sadece intihar bombacılarının kimliği ve onun dayandığı çerçeve değil, arkasında kimlerle nasıl işbirliği yaptıkları. İkinci iz de özellikle belli tweet hesapları üzerinden ve yine irtibatlar üzerinden salt tweet hesabı üzerinden değil yürüttüğümüz bir soruşturma var. Burada da bombalama öncesinde bazı aktörlerin bu bombalamayla ilgili bir ön hazırlık mahiyetinde, psikolojik hazırlık mahiyetinde yürüttüğü çabalar var. Burada da önemli noktaya gelindi. Tweet hesapları bazen örtülü, ismi gizli hesaplar oluyor ama bu IP adresleriyle desteklenmiş artık veri, bulgu haline dönüşmüş olaylar. Dün ve bugün bu çerçevede bu iki izi de sürerek 10 ek gözaltı yapıldı. Gözaltına PKK’lı olanlar da var DEAŞ iltisaklı olanlar da var.

Arkasındaki aktörlerin hepsi açıklığa kavuşana kadar bu çabamız sürecek. Vatandaşlarımızın şunu bilmesini istirham ediyorum. Bu suçu işleyenler kimlerse bunlar ortaya çıkarılacak. Bunların arkasındaki güçler, aktörler kimlerse bunlar çıkarılacak. Aynı şekilde buradan hareketle ülkede kaos çıkarmak, provokatif bir ortam oluşturmak için kim çaba sarf etmişse onlara da hukukun gereği ne yapılması gerekiyorsa yapılacak. 

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0