Görüş Bildir
Haberler
David Helfgott İstanbul'da

David Helfgott İstanbul'da

Ulaş
15.04.2014 - 17:17

David Helfgott İstanbul'da

Yaşamı Oscar ödüllü ‘Shine’ filmine konu olan piyanist David Helfgott konser vermek üzere İstanbul’da.

Çocuk yaşta müzik kariyerine başlayan ancak ailesinin, bilhassa da babasının sert tutumu sebebiyle büyük sıkıntılar çeken piyanist David Helfgott, İstanbul Kongre Merkezi’nde 15 Nisan 2014’te bir konser verecek. Gerek yetenekleri, gerekse yaşam hikayesiyle müzik tarihinde çok önemli bir yer tutan Helfgott bugün dünya çapında en tanınmış piyanistlerden biri.

Şizofreniye bağlı olarak yaşadığı travmalar sebebiyle oldukça zor bir yaşam süren, 12 yıl akıl hastanesinde elektroşok da dahil olmak üzere çok ağır tedaviler gören David Helfgott, albümleri dünya çapında dört milyonun üzerinde satan bir sanatçı.

David Helfgott’un zor yaşamı

Avrustralya’da doğup büyüyen, eğitimini sürdürmek için 19 yaşında Londra’ya giden Helfgott, rahatsızlığının etkileri fazlalaşınca yeniden ülkesine döndü. İlk evliliği sona erdikten sonra bir konser sırasında fenalaşan Helfgott, bu travmadan sonra akıl hastanesine yattı. Burada piyano çalmadan 12 yıl kalan Helfgott, kendisine uygulanan ağır tedaviler sonunda 1980’lerin başında hastaneden çıktı. Bir barda piyano çalmaya başlayan ve adeta yeniden doğuşunun da başlangıcına adım atan Helfgott bundan sonra yükselen bir çizgiyle kariyerini sürdürdü.

Önemli bir piyanist olmasının sebeplerinden biri ‘çalınamaz’ denen Rachmaninov’un 3. Piyano Konçertosu'nu çalabilen birkaç kişiden biri olması. Bunun yanında romantik dönem bestecilerinin tamamına yakınını bilip çalmakta. Helfgott’un ilginç yaşam öyküsü ‘Shine’ filmine de konu oldu. Filmde Helfgott’u canlandıran aktör Geoffrey Rush, ‘En İyi Erkek Oyuncu’ Oscar’ını kazandı.

Yaşamı pek çok defa televizyon, gazete ve dergilerde yer bulan David Helfgott, Yapı Kredi’nin 70. yılı etkinlikleri kapsamında İstanbul’da olacak.

al jazeera

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/david-h...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0