Görüş Bildir
Haberler
Daum: "Beşiktaş Bir Pozisyonla 3 Puanı Almasını Bildi"

Daum: "Beşiktaş Bir Pozisyonla 3 Puanı Almasını Bildi"

Mustafa Murat ARSLAN
16.02.2014 - 18:04 Son Güncelleme: 16.02.2014 - 18:24

Daum: "Beşiktaş Bir Pozisyonla 3 Puanı Almasını Bildi"

Bursaspor Teknik Direktörü Daum

Beşiktaş bir pozisyonla 3 puanı almasını bildi”

  • “(Ersan’ın gördüğü kırmızı kart) Pozisyona çok yakın değildim ama bana göre ağır bir karar. Ben olsaydım kırmızı kart vermezdim”

  • “Ama şunu da söyleyeyim; bu karar Beşiktaş için avantaj oldu. Nedeni de, hakem kırmızı karttan sonra bizim aleyhimize düdük çaldı diye düşünüyoruz”

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, Spor Toto Süper Lig’de Beşiktaş’a 1-0 yenildikleri karşılaşmayla ilgili olarak, “Beşiktaş bir pozisyonla 3 puanı almasını bildi” dedi.

Maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Alman teknik adam, Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası’nda yoğun bir maç trafiklerinin olduğunu, buna rağmen oyuncularının iyi performans gösterdiğini ve kendilerini kutladığını söyledi.

Türkiye Kupası statüsünü eleştirilen Daum, iki kulvarda mücadele edildiğinde kadro kalitesine ihtiyaç olunduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

“Yine de takımımızı kutluyorum. Oynadıkları maçlarda taktiksel disiplini koruyor. Bugün maçın ilk yarısına baktığımızda, 11′e 11 oynadığımızda Beşiktaş’a hiç gol pozisyonu vermedik. Kendimiz 3-4 pozisyona girdik. Takımı ilk devre iyi gördüm. İkinci devre baskıyı artırmak adına değişiklikleri yaptık. Baktığımızda Beşiktaş bir gol pozisyonu yakaladı ve gol geldi. Maçın sonlarına doğru ileri çıktığımızda Fernandes’in de net bir pozisyonu oldu. Golü yedikten sonra baskıyı kurmaya çalıştık. Maalesef girdiğimiz 2-3 pozisyonunu gole çeviremedik. Takımımız oyununun karşılığını alamadı.”

Christoph Daum, önemli maçlarda sonucu küçük farkların belirlediğini dile getirerek, “Beşiktaş bir pozisyonla 3 puanı almasını bildi. Maalesef elimiz boş dönüyoruz Bursa’ya. Yapılacak bir şey yok, devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

  • “Ben olsaydım kırmızı kart vermezdim”

Beşiktaşlı futbolcu Ersan Adem Gülüm’ün gördüğü kırmızı kartı “ağır bir karar” olarak değerlendiren Daum, şunları kaydetti:

“Pozisyona çok yakın değildim ama bana göre ağır bir karar. Ben olsaydım kırmızı kart vermezdim. Ama şunu da söyleyeyim; bu karar Beşiktaş için avantaj oldu. Nedeni de, hakem kırmızı karttan sonra bizim aleyhimize düdük çaldı diye düşünüyoruz. Aslında bizim için avantaj olması gerekirken, dezavantaja dönüştü. Kırmızı kart pozisyonuna kadar biz daha iyiydik.”

  • Belluschi ve Frey’in görüşleri

Bursasporlu futbolcu Fernando Belluschi de maça iyi başladıkları, net pozisyonlar bulduklarını ancak değerlendiremediklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Rakip eksik kaldıktan sonra iyi değildik. 11′e 11 oynamayı tercih edebilirdik. Beşiktaş eksik kaldıktan sonra hakem davranışları da aynı değildi. Tabi bizim yaptığımız tercihlerde de hatalar oldu. Kimseyi suçlayamayız, hatalı olan biziz ama hakem davranışlarının altını çizmeliyiz.”

Belluschi, bir soru üzerine, Galatasaray’a 6-0 yenildikleri karşılaşmada kendileri açısından her şeyin çok kötü gittiğini vurgulayarak, “Ama bugün daha iyi başladık ve pozisyonlar bulduk. İlk yarıdaki oyunumuzu sergileseydik olabilirdi ama kazanmaya yetecek oyunu sergileyemedik” diye konuştu.

Yeşil-beyazlı takımın tecrübeli kalecisi Sebastien Frey ise saha şartları nedeniyle çok iyi bir maç olmadığını dile getirerek, “Her hafta gördüğümüz garip olaylar serisini tekrar yaşadık burada. Beşiktaş iyi bir takım. Buradan puanla ayrılmayı hedefliyorduk. Tabi garip şeyler tekrar başımıza geldiği için puanla ayrılamadık. Rakibimizi kutluyorum” değerlendirmesinde bulundu.

İSTANBUL (AA)

Kaynak: http://www.spor1903.com/daum-besiktas...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın