Görüş Bildir
Reklam
Reklam
Reklam
Ev Alarak Vatandaş Olanlar Kâr Ederek Gidiyor: Türkiye, Yatırımla Vatandaşlıkta Başı Çekiyor
'Altın vize' ya da 'altın pasaport' gibi isimlerle de anılan vatandaşlık ya da oturum izni almak için ülkelerin gayrimenkul alımı şartları son yıllarda çok gündemde. Türkiye'de de ev fiyatlarındaki artışla yeniden gözlerin çevrildiği uygulamada son gelişmeler yabancıların hem vatandaşlık alımını hem de satışla kar etmelerini de tartışmaların odağına taşıdı.
Bütçe, İlk Çeyrekte 500 Milyardan Fazla Açık Verdi
2024 yılı Ocak-Mart döneminde merkezi yönetim bütçe giderleri 2 trilyon 150,7 milyar TL, bütçe gelirleri 1 trilyon 637,2 milyar TL ve bütçe açığı 513,5 milyar TL olarak gerçekleşti. Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, aynı dönemde faiz dışı bütçe giderleri 1 trilyon 900,2 milyar TL ve faiz dışı açık ise 263 milyar TL oldu.
Reklam
Reklam
Çıkmayan 3. Dünya Savaşında Roketlerin Bitcoin'i Vurmasından TL'nin Reel Değerine Ekonomi ve Borsa Goygoyları
Bayram tatilinde yurt içinde piyasalar kapalıyken, dünyada 3. dünya savaşının kıyısından dönüldü. İran, İsrail hattı derken, Bitcoin'de olanlar birçok kişiyi kötü etkiledi. Fiyatlar, akrabalar bir araya gelince yeniden tartışma konusu olurken,  yurt dışına tatile gidenler de yakından izlendi. Timeline'da bu durumu biraz umursamazlık, biraz da mizahla karşılayanlar ekrana nasıl yansıdı? İşte tatil boyunca yaşananların mizahla karmaşası.
Reklam