Görüş Bildir
Haberler
Darbecilerin Yargılaması 6 Adımda Yapılacak

Darbecilerin Yargılaması 6 Adımda Yapılacak

Onedio Medya
17.07.2016 - 09:44 Son Güncelleme: 17.07.2016 - 10:33

Darbe girişimcileri müebbetle yargılanacak. Soruşturma Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nda tek çatı altında toplanacak ve yaklaşık 30 savcı görev alacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunan ve gözaltına alınan askerlerin yargılama süreci 6 adımda gerçekleştirilecek...

Emniyette ifade: Askerler ‘rütbeli’lerden başlayarak sırayla ifade verecek. Ardından soruşturmanın çatısını oluşturan Ankara’ya gönderilecek.

Adliyeye sevk: Darbe girişimcileri, adliyeye sevk edilecek. Sayının fazlalığından dolayı soruşturma kapsamında birden fazla savcı görev alacak.

Mahkeme tutuklayabilir: Mahkemeye sevk edilen askerler hakim karşısına çıkacak. Savunmaları alınacak. Suç işlediğine kanaat getirilen askerlerden bazılarının tutuklanması, bazılarının serbest kalması ihtimali gündeme gelecek.

Soruşturma aydınlatılacak: Darbeyi ‘kimin, nasıl ve neden planladığı’ gibi sorulara soruşturmanın sonucunda cevap bulunacak. Soruşturma sırasında ek gözaltılar olması da söz konusu olabilecek. Elde edilen dijital veriler de teker teker incelenip çözümlenecek..

İddianame: Elde edilen deliller sonunda iddianame yazım aşamasına gelinecek. Suç işlediği iddia edilenler hakkında anayasal düzeni zorla kaldırmak ve vatan hainliği suçlamalarıyla ‘müebbet hapis’ cezası talep edilebilecek.

Hakim karşısına çıkacaklar: İddianame Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilecek. Hakim karşısında darbeci askerler için hesap verme süreci başlayacak. Yargılama sonunda da mahkum olmaları halinde rütbeler sökülerek özlük hakları ellerinden alınacak.

Ebru Karatosun / Türkiye Gazetesi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
112
47
27
14
13
8
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
MoonChild

emir altındaki askerlerin serbest kalması lazım diğerlerine ne yaparlarsa yapsınlar

Idanthyrsus

Soruşturma sonrası masum olanlar salınır gerisini de asın gitsin

Gurbağı

Kandırılıp tatbikat yapmak için oraya giden emir kulu askerleri bıraksınlar da geri kalan hainlere naparlarsa yapsınlar. yeter ki suçsuz erleri,erbaşları dah... Devamını Gör

Gurbağı

Tabi suçsuz diğerlerini de