Görüş Bildir
Haberler
Danimarkalı Bakan: 'Sığınmacıların Ziynet Eşyalarına El Koyalım'

Danimarkalı Bakan: 'Sığınmacıların Ziynet Eşyalarına El Koyalım'

Deniz Gök
03.12.2015 - 19:28 Son Güncelleme: 04.12.2015 - 09:26

Avrupa’ya yönelik sığınmacı akını karşısındaki tutumu nedeniyle tepki çeken Danimarka’dan iki sert açıklama geldi. Danimarka Adalet Bakanı Pind, sığınmacıların değerli eşyalarına el konulması gerektiğini söylerken, göçmen karşıtı Halk Partisi’den bir milletvekili daha da ileri giderek ‘gerekirse alyanslarının bile’ alınabileceğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Danimarka Adalet Bakanı Søren Pind

Sputnik'teki habere göre 'Vi ses hos Clement' isimli televizyon programında sığınmacılar konusunda açıklamalar yapan Adalet Bakanı Søren Pind, göçmenlerin maddi değeri yüksek ziynet eşyalarına el konulması gerektiğini söyledi.

Komşu İsveç başta olmak üzere AB üyesi birçok ülke ile karşılaştırıldığında oldukça az olmasına rağmen Danimarka’ya çok fazla mültecinin geldiğini savunan Pind, ülkeye gelen mültecilerin ziynet eşyaları başta olmak üzere her tür mücevherlerine el koyulması gerektiğini savundu. Bakan Pind bu sayede elde edilecek gelirin mültecilerin masraflarını karşılamak için kullanılabileceğini söyledi.

“Bahsettiğim durum belirli değere sahip ancak kişisel anlam taşımayan eşyalar” diyen Pind, beraberinde elmas dolu bir çanta taşıyan bir kişinin Danimarka’dan sığınma talep etmesi halinde, eşyalarına el konulması gerektiğini savundu.

"Her şeylerini alalım"

"Her şeylerini alalım"

Danimarka’daki göçmen karşıtı Halk Partisi ise Pind’in yeterince ileri gitmediği görüşünde. Zira Halk Partili Martin Henriksen’e göre, hükümet ile muhalefet arasındaki yeni iltica yasası görüşmeleri sırasında ‘nakit ve değeri düşük eşyalara da el konulması' önerisi ele alındı.

Henriksen, “Søren Pind hikaye anlatıyor. Pind, mültecilerden sadece değerli eşyalarının alınacağını söylüyor ama biz (yeni iltica yasası görüşmeleri sırasında) nakit ve değeri düşük eşyalar hakkında da konuşmuştuk” dedi.

Geçtiğimiz Kasım ayında Danimarka’ya toplamda 4.500 mültecinin iltica talebinde bulunduğu belirtiliyor. Bu sayı Ekim ayında 3.646 idi. Komşu İsveç’in 2015 yılı içerisinde toplamda 190.000 mülteciyi kabul etmesi bekleniyor. 

CHA ve Sputnik News

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
115
36
23
16
6
5
1