Görüş Bildir
Haberler
Danimarka'dan İnternette Terabayt Rekoru!

Danimarka'dan İnternette Terabayt Rekoru!

Onedio Medya
06.08.2014 - 21:04 Son Güncelleme: 06.08.2014 - 21:25

Danimarka'dan İnternette Terabit Rekoru!

Danimarkalı araştırmacılar, bir saniyede bu kadar veriyi aktararak rekorları alt üst ettiler!

Bir zamanlar internet üzerinden video izlemek istediğimizde uzun süreler boyunca yükleme yapılmasını beklememiz gerekiyordu. Günümüzde bile yüksek kaliteli videoları izlemek istediğimizde sorunlar yaşayabiliyoruz. Ancak Danimarkalı bilim adamlarının çalışmalarına göre bu tür sorunlar çok geride kalmış olabilir.

Technical University of Denmark araştırmacıları saniyede 5 terabayt, tam olarak 43 Tbps , veri aktarımı yapabilen bir internet bağlantısı kurmayı başardılar. Günümüzde kullanılan en iyi bağlantıların karşısında bile bu bağlantı büyük bir ilerleme olarak karşımıza çıkıyor.

Bu gelişimin en önemli yanı ise, kullanılan teknolojinin temelinin Dünya üzerinde şu anda kullanılan teknoloji ile aynı olması. Yani, bu hıza ulaşan bağlantı da, daha özel olsa da, fiber-optik kablo aracılığı ile kurulmuş durumda. Günümüzdeki fiber-optik kabloların sınırı 100 Gbps olarak gözükmekte ve bu teknolojiye yapılacak olan bir geçiş işlemi, genel interneti çok daha rahatlatacak bir şey olabilir.

Her ne kadar bu hız karşısında ağzımız sulansa da, bu teknolojinin henüz evlerimize ulaşmayacağını söylemekte fayda var. Ayrıca, evimizde şu anda 43 Tbps gibi bir hız kullanmaya kalksak bile bu pek çoğumuz için işe yaramaz olurdu. Dünya üzerinde yeni yeni yayılmaya başlayan 1 Gbps hızı bile pratikte çok daha düşük hızlarla sonuçlanıyor. Bunun en büyük sebebi ise tabii elimizde bulunan donanımlar .

Ancak, bu yeni teknolojinin ISP'ler tarafından kullanılarak daha fazla bağlantının ve verinin aktarımı kolaylaştırılabilir. Bu da bütün kullanıcılar için daha yüksek bir bağlantı kalitesi ile sonuçlanabilir...

Kaynak: http://www.chip.com.tr/haber/danimark...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0