Görüş Bildir
Haberler
Daihatsu Copen'e İki Farklı Konsept

Daihatsu Copen'e İki Farklı Konsept

Mithat Catan
31.10.2013 - 10:53 Son Güncelleme: 31.10.2013 - 11:22

Daihatsu Copen'e İki Farklı Konsept

Daihatsu, özellikle genç müşteri kitlesi tarafından ilgi gören spor otomobil modeli Copen'in iki farklı konseptini görücüye çıkardı. Spor ve arazi temalı iki konsept önümüzdeki ay Tokyo Otomobil Fuarı'nda sergilenecek.

RMZ ve XMZ adı verilen konsept modeller, Copen'in yeni nesil çizgisiyle ilgili ipuçları veriyor. Roadster olarak tasarlanan RMZ, yenilenen tasarımı ve teknolojisiyle bir önceki Copen'in çizgisini bir adım ileri taşımış gibi duruyor. SUV esintilerinin sezildiği XMZ konsepti ise üstü açık olması dolayısıyla segmentinde büyük farklılıklar getirecek bir tasarıma sahip.

Görünüş olarak tamamıyla yenilenen Copen, uzatılan burun tasarımı, daha büyük ızgarası, alaşım jantları ve yenilenen farlarıyla tam bir spor otomobil görünümüne kavuşmuş. 3,395 mm uzunluğa ve 1,475 mm genişliğe sahip konsept Copen, bu değerlerle Volkswagen'in kompakt şehir otomobili Up! modelinden 145 mm daha kısa. Gücünü 660 cc'lik üç silindirli bir motordan alan model, CVT şanzıman ile satışa sunulacak.

İç kısıma baktığımızda ise deri, süet ve karbon fiber detayların yoğunlukla kullanıldığı yeni Copen'de orta konsola yerleştirilen dokunmatik ekran ve yenilenen dijital gösterge ekranı en önemli farklılıklar olarak karşımıza çıkıyor. Bunun yanı sıra modelin iç tasarımının genelinde minimalist detaylara yer verilmiş.

1960'lı yıllarda Avrupa pazarına giren Japon otomobil üreticisi Daihatsu, düşük satış grafiği nedeniyle Avrupa pazarından çekilmek zorunda kalmıştı. Copen modeliyle ilgi görmeye başlayan marka, satışları artırarak pazardaki yerini kalıcı hale getirmeyi hedefliyor.

Kaynak: http://www.otomobilfiyatlistesi.com/h...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın